| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Grafomotorika

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 359  [Dalších 79 >>]
Jana a Petra 47153
30.11.2011 14:39:55
http://www.stabilo.com/pages-cz/products/easy-colors/
Jana a Petra 47153
30.11.2011 14:38:15
Všude doporučují velký trojhranný pastelky, ale moje dcera si na nich právě držení ruky zkazila.

Prodávají se od stabila speciální tužky (i pastelky), které mají žlábky na prsty pro podporu správného držení, ale 1 tužka stojí kolem 30 Kč.
tinas
  • 
30.11.2011 14:35:56
Zkus jí koupit trojboké tužky nebo nějaké pomůcky od Stabilo. Dělají ergonometrické tužky,pera pastelky i fixky a to opravdu donutí děti tu tužku držet správně. Můj syn má narušenou jemnou i hrubou motoriku,takže jsme všechny tyhle tužky měli a doteď dětem kupuji trojboké pastelky.

http://www.prochytrehlavicky.cz/psaci-a-kreslici-potreby/ergonomicka-tuzka/tuzka-s-tuhou-315-mm.html
kosicek 33064
30.11.2011 14:34:38
Nám doporučili v PPP takový gumový "návlek" na tužku-dělá se trojhranný-vlastně zvětší průměr obyč tužky, či pastelky, ale prý je lepší s takovými důlky na prsty-stojí cca 20,-a dá se otočit jak pro praváka, tak pro leváka. Každopádně kluk se naučil držet správně tužku (jakžtakž-stále musím opravovat, hlavně když drží pastelku a chce vybarvovat) až teď, v druhé třídě, holka 5 let také stále špatně drží tužku-drží špatně prostředníček (také ve špetce-místo aby o něj tužku opírala)
Mickey szuka cerne ovce :) 119751
30.11.2011 14:31:59
Podle me nijak...syn se to naucil az skoro ve 4 letech, do ty doby nepomahaly trojboky nastavce, pastelky, nic.
Dcera drzi tuzku perfektne od 15 mesicu~d~

Jediny co ti muzu poradit na jemnou motoriku, mam deti v montessori skolce a na tohle maji cviceni- prendavaji ruzne maly predmety (ryzi, cocku) kavovou lzickou nebo pinzetou, maji obarvenou vodu a tou kapatkem kapou do podlozky s dulkama atd.
Winky
  • 
30.11.2011 14:23:14
v 5 letech nevím jestli se to neřeší už jinak, ale u menších dětí doporučovali ve školce místo úchopu kreslit přímo prsty (prstovýma barvama) právě pro ten cit v tahu (čáry, vlnovky), a pak třeba takovou tou kreslicí koulí nebo velkou křídou nebo podobnou věcí co se jakoby vezme do dlaně a ne do prstů.
veronika82,Kamilka,klučík03/09 29769
30.11.2011 14:00:19
Dcera vůbec nechce malovat a nejde jí to. Špatně drží pastelku zkoušela jsem jí prsty na tužce opravovat,ale je jako strnutá či jak to říct. Pastelka jí v ruce plandá takže není schopná udělat kolečko,čárku atd.Jak trénovat? Koupila jsem různé pracovní sešity kde se procvičuje zápěstí(šneci,vlnky)
Ale tu tužku ne a ne držet správně. Z tohoto důvodu jí nejdou ani psát písmenka áčko má oblouček béčko je zase hranaté. Dceři bylo v září 5 let.
Mlada 36824
8.11.2011 21:48:44
Tak to jsme na tom stejně, pravoruký (tedy převládající) se zkříženou lateralitou. Posudku věřím, konečně tak vychází opakovaně.

Špejle je děsná, opravujeme držení furt dokola. Ale zase ví, co se bude cvičit. Je mu jasné, že to jde zase dokola (takže výměnu šneka za osmičku kvůli tomu, že není široký papír, prostě neuznal a lektorku donutil najít ~:-D - kdepak, jak má něco posloupnost a řád, tak to tak musí být).
Martule, 2děti 112996
8.11.2011 18:40:24
Díky T a díky Mlado.
Dnes tedy mělo být cvičení. Jela jsem proto do školky sama (dcera navštěvuje specku, 25 km vzdálenou) a nechala si od učitelky vysvětlit co mám dělat. Začínáme se špejlí, tak abych věděla co a jak.

Mlado, zkřížená lateralita a pravorukost zároveň nám byly loni potvrzené, ale budu se snažit o nový posudek, abych měla jistotu, nějak se mi to nelíbí. Stejně bych chtěla posudek nebo doporučení (z SPC do PPP) jestli je zralá na školní docházku. Věk má, ale problémů plno. V našem kursu je jediná holka, jsou tam jen kluci.
T
  • 
8.11.2011 17:44:14
Taky jsme chodili každý týden, když by byla delší absence, tak si to nechám od učitelky vysvětlit a dělám to doma. Jinak dítě zapomene, co umělo, a vrátí se zpátky, což je škoda. Takže pokud nemá horečky, tak pěkně cvičit, ať to udoláte :-)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 359  [Dalších 79 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.