| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Grafomotorika

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 359  [Dalších 69 >>]
Mlada 36824
7.11.2011 20:27:23
Marto, zatím jsem neřešila nemoc, ale lektorka jeden týden nemohla, takže jsme měli úkoly na 14 dnů předem - tedy týden a týden.

OT: Nechala jsi před kurzem někoho posoudit lateralitu?
S námi začínal kluk, který kreslil pravou, ale na vyšetření mu vyšla 80% dominantní levá a začínal rozcvičovat tu levou ruku. Bohužel vzdali, tak nevím, jak to dořeší.
Martule, 2děti 112996
7.11.2011 18:54:58
Nepracujeme s listy, používáme houbičku a pak přejdeme na špejli, ale máme to každý týden.
kávička 61114
7.11.2011 16:44:31
Chodíme na kurz grafomotoriky 1x měsíčně. Na tu dobu pak dostáváme domácí úkoly, které dcera vypracovává. Není problém si domů přinést pracovní listy a podle nich dělat. Jestli teda máte kurz častěji, než my.
Martule, 2děti 112996
7.11.2011 12:04:33
Potřebuji poradit. Jaké máte zkušenosti s tím, když vám během kursu grafomotoriky onemocnělo dítě? Vidím, jak se v grafomotorice ženeme dopředu a dcera tak tak stíhá dělat aspoň trochu pokroky. Pokud vám dítě onemocnělo, chodili jste si k lektorce pro "domácí úkoly"? Nebo při neúčasti vám kurs automaticky ukončili? Nebo s vámi pracovali jako s jednotlivci a kdo byl pozadu tak dělal něco jiného než ostatní? Díky všem za vaše ohlasy a zkušenosti, podívám se na to večer, teď mám přestávku v práci a budu to muset vypnout.

Jinak:Ruka se ji ne a ne uvolnit (apoň ne výrazně) a dokonce, čím víc se snažíme rozcvičovat pravou, tím častěji ji přistihnu při používání levé ruky na různé činnosti. Mám z toho zmatek, její dědeček je levák a asi v roce a půl to vypadalo na levačku, pak spíš na pravačku, pak nám v SPC potvrdili pravorukost ale zkříženou lateralitu. ~d~
Martule, 2děti 112996
29.10.2011 11:17:28
Mlado, my jsme u osmičky, ale už od kruhů máme problém to zvládnout správně. Je pořád tuhá. Díky, že mi to popisuješ. U nás je v kursu 6 dětí, ale nikdy nebyli přítomní všichni. Bylo nás po 4-rech. Jednou jsme z důvodu nemoci vynechali i my, to je ta osmička, moc nám to nejde. Dceru honím já a ona jen kňourá, že chce malovat podle sebe, kdy už to skončí.
Mlada 36824
26.10.2011 15:54:20
Ahoj - máme za sebou se synem 4 lekce kurzu. Na první byl ještě se dvěma dětmi, ti bohužel vzdali, tak z toho máme kurz individuální (což je škoda, protože syn bývá odpoledne unavena děti ho motivovaly k výkonu).
Papíry jsou zatím na zemi, malujeme houbičkou, která je v dlani, prsty volně, a temperami.
První lekce - 3 kruhy různých velikostí (1 vestoje z ramene, druhý a třetí v kleče - z loktu a zápěstí)
Druhá lekce - šnek - v kleče - pohyb jde nejdříve z ramene, pak jen z loktu a končí zápěstím
Třetí lekce - ležatá osmička, rovněž v kleče
Čtvrtá lekce - vlnky - ty se dělají v kleče, nejprve velké - z ramene, pak menší - z lotku, malé - ze zápěstí.

Motivace klesá, už to není zábava - první týden mě pěkně honil, teď už já jeho.

Ve školce jsou skvělí, když děti něco dělají, vymyslí to tak, aby měl malý také činnost - místo kresby pohádky O veliké řepě ji celou vymodeloval, u jablka s červem mu zase místo štětce a vodovek paní učitelky nastříhaly čtverečky a nechaly ho to polepit.
Martule, 2děti 112996
15.10.2011 12:33:06
Silco, jsi odbornice? Co si myslíš o tom, abych zkusila grafomotoriku se svým 4 letým synem? Sám od sebe vůbec nekreslí. V kreslení je na úrovni mimina. Pomohlo by mu to v tom aby se rozkreslil?
Silca 91693
14.10.2011 12:50:34
Tyhle jsou naprosto spravne a pro predskolaky by mely byt dle meho povinne....usetri se spousta prace pri nastupu do skoly. Kurzy vetsinou spolupracuji s MS, proto kdyz ve skolce oznamite, ze dite nesi kreslit pastelkami nebo strihat nuzkami, tak to nebyva problem. Casto kurzy poradaji prave skolky. :) A co se tyce cviceni logopedie....nemela by to byt takova casova zatez, cvicit se ma sice denne....ale jen nekolik minut nekolikrat denne....tak je nejucinejsi. :) Hlavne to berte jako invstici do deti, ktera se Vam vrati tim, ze deti nebudou mit takove problemy pri nastupu do skoly. :)
Martule, 2děti 112996
10.10.2011 22:10:55
Tak, minulý týden v úterý jsme měliu první hodinu. Zdálo se, že to zvládneme levou zadní, ale já jí dovolila malovat. Dnes jsme dělaly "domácí úkol" a já zjistila, že je úplně zatuhlá. ~7~ Takže k tomu budu muset přistupovat zodpovědněji. ~4~
Martule, 2děti 112996
30.9.2011 18:31:56
Jo, učitelka říkala, že půjdou podle tempa skupiny. Že časem je každá skupina ze dvou skupin o které pečuje na jiné úrovni.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 359  [Dalších 69 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.