| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Přirozený porod

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 3286  [Dalších 2996 >>]
libik 142094
25.9.2015 12:17:20
~t~~t~

Ženy jste velmi drsné, chtěla jsem dnes podat dušená játra, ale čert ví proč, právě jsem se rozhodla pro švestkové knedlíky..
123
  • 
25.9.2015 12:16:37
Šuplík, v pořadu to říkali, ale já se ptám, jestli na tu krvetvorbu může mít skutečně vliv ten ždibeček.
Ještěrka + děti 05,11,11,15
  • 
25.9.2015 12:16:00
Proč je porod bez bolesti proti přírodě???
Martina, 3 synové 101865
25.9.2015 12:15:33
ale pečená už budou asi "prázdná"

Pokud jde o podporu krvetvorby, tak železo se opravdu nevypeče. ~b~

Pokud jde o hormony a enzymy, tak jedině syrové, to je jasné. ~;)
libik 142094
25.9.2015 12:15:28
Hele, viděla jsi někdy v pohodě rodit fenu nebo kočku?

Já několikrát a nebyl to žádný mazec, to zvíře prostě v pohodě slehne, nemá úzkost a celkově se ošéfuje. Netroufám si tvrdit, že se na to 2 měsíce těší a pak na to celý život vzpomíná, nicméně v ten okamžik je to klidné a hezké.~;)
withep 93862
25.9.2015 12:14:08
Nevím čemu přesně říkáš "přirozený porod" a zda je opakem právě ten "vaginální" nebo jak je to. Ale aby bylo jasno: právě proto, že jsem ten úžasný pocit zažila a vím jaké to je, přála bych to i ostatním.

Nevíš? Uznávám, že mé vyjadřovací schopnosti často nejsou tak dobré, jak bych ráda, ale tohle jsem právě doufala, že jako podstata daného tématu bude jasné ~k~. Ne, přirozený porod není opakem vaginálního, je také vaginální. Jen ne každý vaginální porod je také přirozený (u nás v ČR spíš málokterý).

Troufám si tvrdit, že k tomu aby žena těsně po porodu byla při plném vědomí a zažila ten úžas z dítěte, tak je potřeba, aby nebyla na smrt vyčerpaná a mimo. Porod doma způsobí, že není oblblá zbytečnými injekcemi a unavená z prohlídek. Porod samotný domácí prostředí nijak neuspíší ani neusnadní, spíš přesně naopak.

S tím bych mohla souhlasit.

Tvůj názor: Roďte doma, užijete si miminko! je .... sorry totálně naivní.

Ale já žádný takový názor nemám ~d~

Já za sebe mám jasno. Je super chtít rodit v intimní prostředí, bez davu lidí v bílém, bez šťourání v orgánech a já za to budu vždy zvedat ruku. Ale budu to chtít v porodnici. Nejsem takový hazardér, aby kvůli tomu ohrozila vlastní dítě.

V pořádku, to je názor čím dál většího počtu žen a hlavně díky nim jsou porodnice čím dál humánnější, byť k ideálu mají stále daleko. Měla jsem podobný názor před prvním porodem, žel byla jsem naivní a nedala si dost práce s výběrem vstřícné porodnice, což vedlo k tomu, že jsem se pro příště rozhodla nemocnici vyhnout (samozřejmě po vstřebání dostatečného objemu informací, které ukazují, že riziko doma a v porodnici je za určitých podmínek srovnatelné).
123
  • 
25.9.2015 12:13:47
Když neměla hlad hned, modla si schovat na později.
Mne by ale fakt zajímalo, jestli jsou nějak prokázenéůčinky placenty, resp. jejího sežrání, na rekonvalescenci.
Vanka 26819
25.9.2015 12:11:23
No vida, tak jsem se dozvěděla něco naprosto zásadního co jsem do teď nepochopila.

Takže přirozený porod = porod doma = porod bez bolesti, který si rodička UŽIJE (to je mazec) = což je vlastně naprostá blbost a tudíž naprosto proti přírodě a proto se tomu říká přirozený porod

Jdu se opít. Na tohle nemam.
Martina, 3 synové 101865
25.9.2015 12:10:37
že se tím podpoří krvetvorba a urychlí nahrazení krevní ztráty při porodu.

Já bych placentu klidně snědla, to by mi potíže nedělalo, ale 20 dkg pečených hovězích jater by bylo chutnějších. ~w~
magrata1 95172
25.9.2015 12:10:15
He, já mám v papírech: Porod přirozený, bez medikace, bez potíží. Malá má AS 9-9-10.
Realita: Bez medikace to bylo, protože mi, kvůli hrozící ruptuře nemohli dát oxytocin. Takže mi asistentka skákala po břiše a doktorka páčila dítě, které jiná lékařka, co sloužila na příslužbě jako starší lékař, zhodnotila s posměškem z chodby, že je to normální plod, že 4.5kg není velký plod a že žádný (z tónu rozuměj blbý) revmatolog jí nebude nařizovat, jak ONA povede porod. Takže odmítla dělat CS. Přirozeně jsem teda porodila hlavičku a úplně mi ustaly stahy. Oxytocin nelze podat. Takže následné skákání po břiše a páčení. Malá se narodila fialová, museli ji rozdýchat. Kde vyčarovali to AS 9-9-10, to netuším. Teda- to vím. Kryli si záda před žalobou. Celou noc se na mě nikdo nepodíval. Kdyby mě prohlédli a udělali monitor, zjistili by, že se sice otevírám a malá sestupuje, ale kontrakce mám 2 po 5 min. a další třeba po hodině. Normálně jsem si celou noc četla, myslela jsem, že rodit budu tak za 2 dny. (Do porodnice jsem jela, protože mi odtekla voda). Bolesti byly trošku silnější, než když mi tvrdlo břicho.
Popis mého zdrav. stavu před porodem: Změny na pánevním skloubení v důsledku Bechtěreva, tlak dost vysoký, ten mi posledních 14 dní hlídali denně, hodnotu si nepamatuju, ale ta první hodnota kolem 180, hraniční bílkovina v moči, otoky. Těhotenská cukrovka. První porod sekcí z důvodu nepostupujícího porodu. Váhový odhad dítěte 4.5 kg.
Takže kromě doporučení odborného lékaře jsem měla ještě několik dfůvodů, u kterých by se sekce zvažovala. Malá teda měla nakonec 4955g. No, prostě žádný velký novorozenec.
Tak abyste věděli, co si tady představují pod pojmem přirozený porod bez komplikací. Nechápu, z čeho jsem měla 4 roky trauma a z čeho ho měla dcera, když to bylo tak všechno v pohodě.~v~
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 3286  [Dalších 2996 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.