Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| libik | 142094 |
|
|
25.9.2015 12:06:54
Whitep, já rozumím, cos chtěla srovnat a co z toho pro matky s touhou po přirozeném porodu plyne. A jako neutrál připouštím i to, že přirozeně je to "hezčí".
Ale z druhé strany jsem skeptická tomu, že právě těchto 20 až 100 minut života je nějakým způsobem určujících, člověk má chtít (a má nárok) respekt a štěstí v kterýkoliv okamžik života,ne? |
| susu. | 129001 |
|
25.9.2015 12:06:36
Já titulku rozumím. Nerozumím tomu, na základě čeho vyvozuješ, že rozdíly u obou žen, jejich projevech a pocitech byly dány rozdíly v teoretickém označení porodu.
|
| Vanka | 26819 |
|
|
25.9.2015 12:05:58
Stříkačko ho krmili ze dvou důvodů:
-dítě mělo velice silnou infekci a muselo dostat antibiotika -protože bylo infekcí oslabené nebylo vůbec schopno pít Byl to velice vyjímečný stav rozhodně se to nedělá běžně ani u nás. |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
25.9.2015 12:05:41
a pozor, on může být ještě i daleko větší
Nebo taky daleko menší. ![]() |
| withep | 93862 |
|
|
25.9.2015 12:03:58
Čemu přesně na tom titulku nerozumíš? Pomohlo by ti analogické téma, třeba "Moc pěkný kontrast mezi vegetariánem a veganem"? Jde o to, že ty pojmy se velmi často zaměňují, nedávno tu např. jentakj zakládala téma "Přirozený porod vs. císař", přičemž byl myšlen porod vaginální. Chtěla jsem poukázat na to, jaký (a jak velký) v tom může být rozdíl (a pozor, on může být ještě i daleko větší).
|
| Vanka | 26819 |
|
|
25.9.2015 11:58:55
Nevím čemu přesně říkáš "přirozený porod" a zda je opakem právě ten "vaginální" nebo jak je to. Ale aby bylo jasno: právě proto, že jsem ten úžasný pocit zažila a vím jaké to je, přála bych to i ostatním.
Troufám si tvrdit, že k tomu aby žena těsně po porodu byla při plném vědomí a zažila ten úžas z dítěte, tak je potřeba, aby nebyla na smrt vyčerpaná a mimo. Porod doma způsobí, že není oblblá zbytečnými injekcemi a unavená z prohlídek. Porod samotný domácí prostředí nijak neuspíší ani neusnadní, spíš přesně naopak. Tvůj názor: Roďte doma, užijete si miminko! je .... sorry totálně naivní. Já za sebe mám jasno. Je super chtít rodit v intimní prostředí, bez davu lidí v bílém, bez šťourání v orgánech a já za to budu vždy zvedat ruku. Ale budu to chtít v porodnici. Nejsem takový hazardér, aby kvůli tomu ohrozila vlastní dítě. |
| 123 |
| • |
25.9.2015 11:57:32
Jentak,
na co konkrétně se ptáš? Krmili ho stříkačkou, protože asi nebylo schopné kojení. Stříkačka a k tomu malíček do pusy je s ohledem na budoucí kojení lepší, než kdyby dali láhev. A taky méně namáhavé. |
| 123 |
| • |
25.9.2015 11:54:02
Jentak, zvířata vědí, co činí, takže to chápu. U Pavly mi to přišlo spíš jako jakoýsi rituál. Takový ždibeček, co snědla, jí přece nemůže do těla nic moc dodat.
|
| susu. | 129001 |
|
25.9.2015 11:53:35
Aha, už chápu.
![]() |
| 123 |
| • |
25.9.2015 11:50:38
Libiku, to je krásná definice. Pro mne z toho vyplývá, že i porod v porodnici může být přirozený. Jen tomu musí být nakloněni všichni přítomní.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.