| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Geocaching

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 553  [Dalších 303 >>]
Binturongg 104880
20.8.2012 10:18:59
Jiřko - jo, souhlasím, kešování zoceluje, ale zatím jen nás - děti jsou mrňavé ~:-D
Binturongg 104880
20.8.2012 10:16:22
Jiřko - ani po vysvětlení nejde o procházku, to bych neřekla ani já, a to toho nalítáme ažaž.
To je jako když mi můj drahý tvrdí, že se s ním nemám bát na kolo, páč je to neustále jen po vrstevnici nebo s kopce, a když po 12km do krpálu jako kráva funím a jsem vulgární, děsně se diví a tvrdí, že třeba kopec Z. je horší, zatímco tady vycuknem už jen dva kiláky do Bavor a tam už to bude po rovině (v překladu - do mírnějšího kopce) ~t~

Zkus někoho najít přes nějaký turistický web, ale ze zkušenosti s malými dětmi svými i cizími, vím, že bude lépe počkat, až trochu povyrostou - každý má jiné tempo, ať toho ujde kolik chce - vždycky buď čekáš nebo čekají oni na Tebe.

17km za 11 hodin bych s vámi jít nechtěla - aniž bych proti vám cokoli měla ~:-D - ale nechtěla bych to jít ani s kamarádkou, která má stejně staré děti jako já, turisticky jsou asi tak stejní jako my, ale jejich holčička umí na odrážedle - kole, což je pro našeho chlapečka zatím asi na dlouho sci fi, tudíž se z nás stává brzda a bylo by nám blbý, že na nás musí celá famílie čekat ~d~
Odhaduju, že sami bychom nějakých 17km, i s nošením kluka na zádech, ušli možná za 7-8h...
Lubar 16347
20.8.2012 10:10:35
My jsme začali trochu chodit letos, synové jsou skoro 8, 4 a půl a rok a půl. Osmiletý ujde i 16, 20 km, ale mívá toho pak už fakt dost, a zpravidla pak usne, kam se posadí. Ale baví ho to, a v průběhu chůze jen málokdy kňučí, že ho nožičky bolí.
Prostřední "má krátké nožičky", ten moc chodit nechce, ale u něj je to jednoznačně záležitost v hlavě, občas dokáže i po osmém kilometru najednou nasadit takové tempo, že mu nestačíme :) A ujde tak těch 10 až 12 kilometrů, ale je to fakt celodenní výlet :)
No a nejmladší, ten se vozí nebo se nosí, a když ho to bavit přestane, tak kousek cupitá... většinou se ty jeho kousky nasčítají při celodenním výletu tak na ty dva kilometry.

Rozhodně nejsme žádní extra sportovci, jsme spíš lenoši, vždycky nejvíc hotová jsem já... ještě několik dní ~:-D Zrovna včera jsme ušli 16 kilometrů a já teď opravdu zvažuji každý krůček, jestli je nezbytně nutný ...
Simča, dcery *1988 a 1997
  • 
20.8.2012 10:08:57
Jiřko - tak běžná poučka je "kolik roků, tolik kilometrů". Ovšem to platí pro netrénované děti - prostě co by bez tréninku měly bez potíží ujít.
My chodily na turistiské akce, starší postupně nabírala kilometry a ta malá do toho přišla tak nějak "naráz", takže ve 4 letech bez potíží dala 10 km. Měla totiž natrénováno. Začínali jsme od března, dubna od 5 - 6 km, chodili jsme každý víkend - často i oba víkendové dny.... Na podzim jsme už šli třeba 20 nebo 25 km. Když byla mladší malá, tak to jistilo poponášení "na koně", když už měla cca 7 roků, ušla plnou dávku. a pochopitelně to chtělo motivaci (sbírali jsme turistické značky, na trase i v cíli byla razítka a tak....).
Takže myslím si, že jsou tvé děti dobře vytrénované, pokud je nanutíte, ale jen motivujete je to podle mne OK. A jestli seženete "parťáky" - nevím, zkusit třeba najít jiné keškaře? Přes keškařské stránky na webu???? Jinak ve většinové populaci je chození dost neoblíbená činnost...
Simča ~b~
Suza007 91095
20.8.2012 10:06:22
Čtyřletá dcera - běžně chodíme na procházky tak 3km, to ujde běžnou rychlostí a bez stížností. Ujde i víc - tak 5-6km v jednom zátahu, ale na konci si stěžuje, že ji bolí nožičky :-) 10km by určitě neušla.
Mlada 36824
20.8.2012 10:03:52
Jiřko, není to dnes úplně obvyklé, ale ani se mi to nezdá nepřiměřené.
Moje děti jsou o něco starší, ale ušli by to. .. U nich je problémem motivace. Tedy, v tlupě šlapou, pouze s rodiči kafrají.
Líza 17721
20.8.2012 10:00:45
Tak ony existují i jiný slova než procházka a pochod, co takhle výlet? ;)

Já myslím, že je to hodně o tom, na co člověk dítě odmala navykne, já jsem hodně chodicí a vždycky jsme trávili celý léto v Jizerkách, takže pro děti byly dlouhý výlety něco samozřejmýho; kromě toho v Praze jsme tehdy hodně chodili taky pěšky, a ne tak docela blízko, museli jsme tehdy šetřit i na jízdném v MHD, tak prostě nebylo zbytí.
Je pravda, že mezi starší a mladší dcerou rozdíly byly, starší byla vyslovená turistka od mrňava, mladší potřebovala víc motivace a ty trasy dávala přece jen o něco kratší, ale holt jí nezbývalo nic jinýho, když chtěla v naší rodině přežít ;)
Binturongg 104880
20.8.2012 9:55:44
Záleží na motivaci a výchově - nač jsou děti zvyklé.

Můj hypotonický syn, který nechodí ještě ani rok (je mu 37 měsíců, chodit začal ve 27m) a vypadá, že se každou chvíli zřítí k zemi, ujde kolem 4km normálně, v jakémkoli terénu a víc záleží na okolnostech.

Taky kešujeme, ale vzhledem k tomu, že jsem ustavičně těhotná nebo okočárkovaná (tedy - děti mám jen dvě, ale stihla jsem je od r. 2009 :-) ), delší trasy než 7km prostě nedáváme - zatím.

Takže zatímco vrcholek Velkého Javoru, kde jsme byli s dětmi a s osmiletou, zcela standardní neteří, oběhl můj opožděný, nestandardní chlapeček 2x a s nesmírnou radostí (tj. ušel přes 4km ve štěrkovém, občas těžším terénu) a ještě běhal celou dobu oběda kolem hospody, neteř kňučela jak šakal asi po 500 mětrech - no tu jsem hnala ~q~ - musela se mnou i na skálu ~:-D
Ještě dva dny pak mluvila o tom, co všechno ji bolí, kde se škrábla o větvičku...líbilo se jí to, ale dva kiláky "vysokohorské" turistiky pro ni budou zároveň noční můrou ~8~
Kopřiva Dvoudomá 34182
20.8.2012 9:53:44
Náš tříleťák ujde i pětku, pravda, víc jsme na něj asi nezkoušeli (taháme ještě roční batole).
Vítr z hor 100046
20.8.2012 9:50:46
Cestou za znamym a lakavym cilem ujdou (4 roky) sveta kraj, zpatky by chtely teleport.

Vylezou kilometry na kopec s hradistem (jen tak po lese ne), za kraliky, po Zoo, k rece, na vlacek, na hrad, na kone a ani moc nebrblaji. Cestou zpet se to ale neda vydrzet. Rekla bych, ze ujdou tak 12 km maximalne.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 553  [Dalších 303 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.