| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 90305 |
|
|
20.8.2012 9:42:52
Syn skoro 6letý nemá problém ujít delší trasy,těch 10km si myslím v pohodě.
Dcerka 3letá je oproti bráchovi pohodlnější,ale taky ujde když chce |
| Paradox | 15600 |
|
|
20.8.2012 9:39:53
Naše 4 letá dcera ujde s bídou kilometr. Asi ji budeme reklamovat.
![]() |
| Jachtarka | 111896 |
|
|
20.8.2012 9:37:55
A jestli ti jde o to "najít parťáky" na výlety, zkus třeba měnit formulace. Neříkej desetikilometrovému pochodu "procházka".
Víš, jít s někým, kdo je vysportovaný a sám úplně vysportovaný nebýt, je pěkná pruda, byť zátěž zvládneš a cesta fajn. Cestou posloucháš skazky "kde všude jsme byli a kolik jsme tam už s takto malými dětmi ušli" když se bojíš, že ti dítě začne kňourat a děti tvých namakaných kamarádů ne .... Přidám osobní zkušenost, máme takové vysportované kamarády (rodiče) a jedno dítě se jim sportovně "nevyvedlo" - tedy v jejich měřítku, holka je prostě průměrná. Díky tomu s nima můžeme chodit i my. Protože změnili slovník, s jejich dřívějším přístupem si prostě nikdo netroufl, protože když je "deset kilometrů" procházka, tak to se všichni báli. |
| *Dorka* | 71292 |
|
|
20.8.2012 9:32:32
Ahoj,
syn 4,5 roku: těch 10km ujde už delší dobu celkem s přehledem, ale v posledních fázích pochodu už je nutná nějaká "zábava" (různé slovní hry, počítání atd.), protože je to pro něj pak už opruz, ale to nesouvisí s fyzickými silami. ![]() U druhého dítěte (necelé 3 roky) to nedokážu odhadnout, chodí to samozřejmě s námi, ale manžel ho různě poponáší, aby nás prudilo pokud možno vždy jen jedno dítě. ![]() |
| Aja a lupínci | 101562 |
|
20.8.2012 9:20:26
Tak to je zajimave tema, taky o tom casto premyslim, protoze kdyz nekde reknu, jake trasy chodime, tak si vsichni tukaji na celo. Takze bych hrozne rada s vama nekam vyrazila
![]() Deti cerstve 8, 5. Bezne 10 km, kolem 12 taky, nejvic sly 15 pred par dny v Krkonosich a byl trochu problem to dojit. Jinak ad bolave nohy, tak tohle vubec nehrotim. Naposledy jsme sli asi 10 km prochazku, fakt prochazku snadnym terenem, boli nohy jsem taky slysela...sli jsme tedy domu driv. Nasledne se cely zbytek odpoledne honili po zahrade, hrali fotbal az do vecera a nevypadali, ze by byli pretezovani. Kdyz jsem se jich ptala, jestli je neboli nohy, tak pry to pri fotbale preslo ![]() Ale fakt je,ze ja deti taham na hory odmala a postupne chodime vic a vic. Nejmladsi se treba hlavne veze/nese, obcas cupita, pristi rok treba bude cupitat vic a ten dalsi zas vic... |
| Majda a Kájík 07/10 | 94857 |
|
|
20.8.2012 9:17:51
Ahoj,
lekli se tech cisel. :) ja chodim pesky ke tchyni s malym. Od baraku k baraku je to 1 cesta 2,1 km. Chodime tam a zpet a casto kolikrat jeste nekam zajdeme a v pohode. Ujde to. |
| arantxa | 60064 |
|
|
20.8.2012 9:02:21
Jedna paní mi jednou říkala, že dítě by mělo ujít tolik km kolik má let a trenovanější dvakrát tolik. Ono dost záleží na trase. My volíme lehčí a syn 5 let ujde v pohodě 10 km ( ušel i 12 km, ale to už byl hodně unavený).
|
| Katka +3 | 77171 |
|
|
20.8.2012 8:59:41
Nejste nenormální, nejsem teda turistka, ale bydlíme v okrajové čtvrti horského městečka asi 5 km od centra, a když nám někdy ujede MHD, šlapeme pěšky. Děti jsou v pohodě. Ale mám podobnou zkušenost jako ty s dětmi z okolí, kterým rodiče neustále taxikaří, a ty děti jsou potom hotové z dvoukilometrové procházky se psem.
|
| Jachtarka | 111896 |
|
|
20.8.2012 8:58:41
Založená diskuze - první příspěvek jsem brala jako neutrální a na ten ti Mail taky velmi neutrálně odpověděla.
Jenže hned za tím si to polepila svým doplněním, že tvé děti ve čtyřech už zvládaly 10-12km. Tohle i na mě působilo jako "heč já jsem lepší "Teď sháníš parťáka pro nějak staré děti a v tom fakt není důležité, jak dobré tvé děti byly ve čtyřech. A ano dobré byly. A na úvodní otázku, děti (4,5 a 7) by 10km ušly, ale nebyla by to pro ně procházka, ale namáhavý výlet. |
| adelaide k. | 20327 |
|
|
20.8.2012 8:57:10
Tak do deseti km v pohodě ale musi je bavit trasa. Újdou i víc ale to by už muselo být hodně atraktivní.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.