| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Geocaching

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 553  [Dalších 63 >>]
Mickey16 40737
30.8.2009 13:37:26
A je nutně zapotřebí GPS- nedá se nějak nahradit navigací na mobilu nebo Google Earth?
MyškaLL 72634
30.8.2009 13:32:00
Vzhledem k tomu že už vím o čem to je skrz bráchu, tak je mi to naprosto jasný ~t~
Hlavně mě lákají ty mysterky a multukešky...ráda něco luštím ~R^
Díky za ty stránky, už jsem je objevila, jdu na to ~t~
Bulik 15617
30.8.2009 13:25:12
Doporučuju začít studovat tady, je to krásně vysvětlené.

Geocaching: hra pro mozek, nohy a vaši GPS

A garantuju ti, že tě to chytne ~t~
MyškaLL 72634
30.8.2009 13:17:30
No já to vidím tak, že si to nastuduju, pak nějakou zkusím odlovit jen s mapou a když mě to chytne, zkusím koupit navigaci třeba z aukra nebo prostě z druhé ruky...přijde mi to dost drahý ~f~
Bulik 15617
30.8.2009 13:11:47
Jak se to vezme. Znám dost lidí, co mají pár desítek keší odlovených bez navigace, jen podle map. Ale je to fuška a procento neúspěšnosti je samozřejmě vyšší. Zas je to někdy lepší zábava, tedy pokud člověka baví hodinové přehrabávání širokého dalekého okolí :-)
Ale ani s navigací to není systém přijdu-vidím-odlovím.
MyškaLL 72634
30.8.2009 13:08:59
Docela jsem dostala chuť si taky zalovit :-) Asi si najdu nějakou v okolí. Ale nejdřív nastuduju geocaching na jejich stránkách...Mystery i multikešky by mě asi doooost bavily. Jen tu navigaci nemám. Brácha ji má v mobilu, takže půjčit nepůjde... Ale asi je zbytečný něco kupovat, než se do toho člověk pořádně zažere, co?
Bulik 15617
30.8.2009 13:05:22
Multinu bez GPS asi nedáte žádnou, hlavně ne takovou, kde se jednotlivé stage dopočítávají průběžně za chodu podle nasbíraných indicií.

Mysterku byste ale dát mohli, tedy pokud je možné ji vyřešit dopředu u počítače a získat finální souřadnice. Pak si to zobrazíš na satelitní mapě a zkusíš odlovit. Každá mysterka je ovšem originál, některé jsou celkem banální šifry, jiné silně zapeklité. Někdy je to matematice, o logice, někdy jenom o googlení informací, nebo opravdové šifrování. Mně baví si ty těžké mysterky luštit dopředu do šuplíku, mám radost, když to lousknu a pak si vyzvednu klidně až za několik měsíců, až když jedu náhodou kolem.

Mám tip na parádní mysterku pro děti, ta by je určitě hodně bavila a má i famózní pohádkovou schránku, ale bohužel je to na našem konci republiky a předpokládám že pro vás silně z ruky.

Večerníčková keš
MishuI 84229
30.8.2009 12:52:54
..poskládáš souřadnice..takže BEZ GPS máme smůlu..my lovíme bez navigace..instinktivně~:-D,ale souřadnice instinktivně dokupy nedám~l~~d~:-)
MyškaLL 72634
30.8.2009 12:32:28
Já teda po "keškách" nepátrám,ale můj brácha jo. Vím, že hledali i multikešku. Asi záleží, jak to autor pojme, takže na internetu musíš nastudovat vše ohledně té konkrétní kešky...asi.
Vím jen tolik kolik mi řekl brácha. K některým keškám je potřeba něco nastudovat na netu na určité téma a vyhledat potřebné informace. POtom hledáš "indicie" a pomocí nich poskládáš správné souřadnice...
Víc ti neporadím...~f~ a doufám, že teda nejsem úplně mimo mísu ~t~
MishuI 84229
30.8.2009 12:04:44
Asi jsem dotaz špatně zařadila,ale nic bližšího na výběr nebylo..
Přes rok lovíme "tradiční keše",ale rádi bychom nasbírali i nějaké složitější.Mohl by mi někdo zasvěcený vysvětlit princip hledání "mystery" a třeba "multi" keší?Je hezky,máme chuť vyrazit do přírody..díky za odpovědi
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 553  [Dalších 63 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.