| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Umělé oplodnění

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 5832  [Dalších 5772 >>]
bdo 151836
5.11.2018 4:41:15
Možná je to jediný způsob jak zachránit naši planetu, která není nafukovací. Bohužel mi přijde, že neplodnost v mém okolí postihuje spíš ty, kteří by byli skvělí rodiče, zatímco ti, co se o svoje děti pořádně nestarají, tyhle problémy nemají.
Marika Letní 140743
5.11.2018 0:49:57
Persepolis to se přece nedá říct takhle jasně, že ve 20 jsou na tom všichni stejně. Kambala děti ve 20 nechtěla. Já chtěla. Ale věděla jsem, že nejsem zralá. U každého probíhá dospívání jiným tempem. Někdo začne menstruovat v 10, má prsa, někdo až v 15. Někdo běhá za klukama/holkama, jiný si ještě hraje dětské hry. A podobně se je to s dospělostí. Někdo je ve 20 hotový člověk, po několika letech partnerských vztahů, jiný teprve začíná.
Kudla2 58452
5.11.2018 0:18:32
Persepolis,

tak zodpovědné jistě, když jim nic jiného nezbývá.

Ale sebe si ve 20 nedovedu představit jako dětnou, to by byla moje smrt. Samozřejmě že kdyby se mi to přihodilo, tak bych se postarat musela a považovala bych to za svou povinnost, ale v té době jsem měla pocit, že se teprve začínám nadechovat, a kdybych v té době měla dítě, tak to i zpětně dnes hodnotím tak, že bych se připravila o krásný časy a nevím, jestli bych to tomu dítěti dokázala nedávat bezděčně "sežrat".
Kudla2 58452
5.11.2018 0:14:46
Prosím tě, proč je chceš učit na nočník takhle brzy?

Myslím, že teď na to nejsou ještě zralé, takže se okolo toho šíleně nadřeš s jen částečnými úspěchy, kdežto když chvíli počkáš, až do toho dozrajou, tak to půjde skoro samo.

Kudla2 58452
5.11.2018 0:11:19
Tak u nosiček BRCA je to riziko tak velký, že nějaký procentíčko sem nebo tam asi tak podstatný nebude.
Persepolis 107413
4.11.2018 22:54:22
Kambalo, ty si dítě ve dvaceti prostě nechtěla, to nemá nic společného s tím, jestli jsi byla sociálně zralá na to ho vychovat, kdyby náhodou přišlo. Ženská ve dvaceti na děti připravená je, jak biologicky tak sociálně, příroda to zařídila tak, že to jde ruku v ruce. Finanční stránka, pracovní nebo studijní ambice, touha po cestování ...to už je samozřejmě něco jiného. Znám i mladší holky, z kterých se staly zodpovědné matky s narozením dítěte, ačkoliv by si to do nich nikdy neřekla, kdyby si je znala předtím.
splechtulka & M+J+R 35354
4.11.2018 22:30:27
Je pravda, že Ha ničí vodní živočichy? Je pravda, že se vrací do vody a pak se dostane i k těm, kteří o to nestojí.
Monika 123907
4.11.2018 22:27:29
Úplně tomu nerozumím. Jakože bez "marketingu" bys nebrala antikoncepci, ale měla děti dřív, i když, jak píšeš, jsi neměla podmínky?
O "spiknutí", resp. loby lékařů a farmaceutů jsi psala v úvodním příspěvku.
Koliha velká 153026
4.11.2018 22:17:14
Jé, kdybych nesměla žít s chlapem, co s ním nechci děti, rovnou ve třinácti můžu do kláštera...
Monika 123907
4.11.2018 22:07:26
No, tak to já nevím, kde jsem k tomu "cestování" přišla, ze všech stran pocházím z "vesnické chudiny", která asi tedy mohla někam se zkusit přesouvat "za lepším", ale určitě nikam jen tak necestovala :-) Ale jeden dědeček (kterého jsem ovšem neznala, opustil babičku) se vypracoval na železničáře, že prý si to od dětství přál, tak možná je to z této strany :-) Ale já tedy opravdu nepotřebuju nic velkýho, jen se prostě dostat na čerstvý vzduch a pěší chůzi. Možná bych měla dělat pošťačku ~;)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 5832  [Dalších 5772 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.