| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 1388  [Dalších 1148 >>]
Pišťucha 111171
18.2.2013 15:10:26
To je blbost.
Myslím, že je to tak, že chtěla rodičák napsat na Ábela, protože ona pracuje a není osobu, která se celodenně stará o miminko. Protože občanem ČR musí být miminko a ten, který se o to miminko stará - tedy komu je vyplácen...

Mám několik kamarádek jejichž muž pracuje v cizině, ony žijí tady v ČR a rodičák normálně dostávají...
withep 93862
18.2.2013 14:36:20
Moc jsem na to nekoukala a ještě méně poslouchala, děti měly zrovna upovídanou náladu. Ale jedno bych byla ráda, kdyby mi někdo vysvětlil: proč přesně nemá Petra nárok na rodičovský příspěvek???

Na podzim se řešilo, že se musí (původně automaticky povinně, později na základě výzvy) dokazovat, že rodina pobývá na území ČR, jinak nárok nemá. Ale že by vadilo, že je otec cizinec? Proboha, kde to žijeme - to se tu buduje nějaká nová železná opona? Takových rodin je přece spousta, ještě jsem nikdy neslyšela, že by to bylo překážkou nároku na RP ~d~. Moje kamarádka má 3 děti, manžel je Francouz, žijí tady v ČR, pobírala RP na každé dítě (na to nejmladší nejspíš stále pobírá). Nebo že by mělo vadit, že otec dítěte pracuje u pobočky zahraniční firmy - takových je přece habaděj. To je nějaká novinka? Pokud už taková volovina platí, proč se o tom neví? Považovala bych to za poměrně legitimní důvod k tomu, otce dítěte - cizince do RL neuvádět.
katyn 100343
18.2.2013 14:23:58
Ta Petra to asi nemá vůbec lehký, přesto se mi ale nelíbí, jak se občas chová k Abelovi, třeba je to tak jen sestříhaný, ale někdy s ním jedná jako s malým dítětem a ne partnerem. Jeho mi je líto, dostal se do úplně jiného světa.
Věra s Jakubem, to je extrém, ta chůva, to mě pobavilo. Nebo jak kontroloval, jak cvičí a přišlo mu zbytečné cvičit na záda, že je potřeba cvičit na zadek. Jen jsem si říkala, že chudák holčička, ta to má hlavně od tatínka nalajnovaný a bude to mít asi dost těžký, byť si bude žít jako v bavlnce.
A Lucka, zarazilo mě, jak se s někým seznámila a hned si od něj půjčila peníze :o(
Celá ta její rodina je taková divná.
Miky mi v tomhle dílu přišla konečně taková normální.
Ale jinak jsem čekala, že když to je poslední díl, bude to tak nějak ukončenější. Bylo by prima je všechny vidět pak s odstupem času.
Černá kronika 103775
18.2.2013 14:20:15
To jsou tak debilní zákony, že se vůbec nedivím, že někdy ty otce do RL nepřiznají, přestože fungují jako pár.
adriM+M+N 55217
18.2.2013 12:46:23
To je mozne, mne jen prekvapilo to, ze sla na neschopenku, to mi prislo jakoby pracovala jeste v nejakem zamestnani. Pochybuji, ze by si neschopenku brala u sebe na statku :-)
Ale mozne je vse.
adriM+M+N 55217
18.2.2013 12:19:33
Ale jo, primo u porodu to mi prisli vsichni tri vymekli ~:-D
Akorat pan manager vypadal chvili na odpadnuti a chvili namekko :-)
M_ 124075
18.2.2013 12:11:41
Já jo, u abela, když rodila, tak ji hladil a líbal.
Monty 129940
18.2.2013 11:35:26
adri,
však proto to píšu - o projevy citu nejde.
adriM+M+N 55217
18.2.2013 11:30:57
Ty projevy citu k zenam (nemluvim o detech) jsem tam nevidela u zadneho muze.
Monty 129940
18.2.2013 11:27:49
Tohle jsem našla na webu ČT - s tím projevováním citů až tak nesouhlasím, to před kamerou může dělat lidem problémy nebo to je záležitost sestřihu dokumentu, ale začátek cítím hodně podobně:

"Věrka a její "diktátor" je pro mě neznámá. nerozumím ničemu,co dělají,snad kromě nějakých maličkostí. Věrka, byť úspěšná manažerka mi přijde velmi ovlivnitelná ve všem , co dělá..takové malé dítě, což je s podivem. Její vyjadřování se slovy prostě si myslím,prostě dělám dobře, prostě to tak je nejlepší...znělo to jako omluvy sama pro sebe. Kdyby měla normálního partnera,který jí miluje takovou jaká je, který jí miluje jako mámu a bude jí oporou, určitě by v mnohém jednala jinak. Nicméně její partner, přesně jak napsala Libuška, je něco pro mě prototypem milujícího muže, sedící paša - líp to vyjádřit ani nešlo, sledující dítě přes monitor a sledující křivky svojí ženy a diktující,jak má vypadat...nikdy jsem od něj neslyšela ( možná to říká,ale v dokumentu jsme neměli šanci to vidět a slyšet) slova chvály pro svojí ženu..neviděla jsem ho mazlit se se svým dítětem,líbat svojí ženu,pohladit jí a říct jí,že jí miluje...ta láska mi tam prostě chybí,nemůžu si pomoct..."
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 1388  [Dalších 1148 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.