| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

(?)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 1388  [Dalších 1038 >>]
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 10:14:34
A kde tedy bereš na to penále?

Já rozumím tomu, že osvč nemá pravidelný příjem, že je to nárazový. Ale když si vyděláš na penále, tak mi přijde, že kdyby ses dostala jaksi do předstihu, tj. kdyby se ti podařilo neudělat dluhy, tak až ti pak přijde ta "zlatá rána", tak ti zbyde na rezervy, abys furt nemusela platit penále.
Pavla
  • 
14.2.2013 10:14:08
Grainne,muj kamarad z mladi se fakt vypracoval sam, ale taky byl ve spravnou dobu na spravnem miste.. Nevim jestli ma Ferrari, ale koupil si vlastni letiste. :-). Jo a joho otec byl nejakou dobu zavisly na alkoholu.. Jenomze treba Sam si neuvedomuje, ze my jsem zlata mladez, kdy v podstate se uplatnil kazdy,kdo se trosku snazil. Dneska uz ti prumerna znalost anglictiny a nebat se zapnout pocitac nestaci ani na prodavacku v dorogerii..
Martina, 3 synové 101865
14.2.2013 10:12:39
Kdo má minimální nebo velmi nízkou mzdu, daně neplatí. ~a~

Přesto považuju daně, které odvádím státu za své peníze - jestliže uplatním nějakou slevu na dani, nepřivlastním si peníze státu, ale naopak: stát si přivlastní méně těch mých. ~o~
Grainne 67561
14.2.2013 10:12:38
Terezo, to bys koukala, za co se musí kupovat auto, když ho potřebuješ~t~

Strop je ovšem 300 000,- a donedávna nebyl vůbec žádný, to už jsou slušné rezidence "chudých potřebných".

Jde o princip, tak, nebo onak si od státu přijdeme na svý, takže obvińovat zrovna chudé z vyžírkovství mi přijde celkem mimo.

Odrbávat tento stát jinak považuju za vcelku legitimní, ať už na porodném, nebo na odpočtech, legálně tedy, jde mi o přiznání podílu.
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 10:11:53
Grainne, znám lidi, co si poctivě vydělali na "ferrari". Jistě, využijí různých daňových úlev apod., ale podstata jejich podnikání je poctivá. Není to o tom, že si napůjčují, dluhy převedou do neznáma a peníze využijí ve svůj osobní prospěch.

A to je to, co dělá Lucka - žije na dluh, který s největší pravděpodobností nesplatí. Principiálně je jedno, jestli ten dluh dělá dvacet tisíc nebo dvacet milionů. Protože jak jsem psala, s ní se to potáhne dál, celý život bude takhle žít a s největší pravděpodobností takhle bude žít i její dítě atd.

Co se týká různých daňových slev, úlev apod. - jistě, můžeme diskutovat o tom, jestli je opodstatněná sleva na hypotéku a sleva na dítě apod.
Monty 129940
14.2.2013 10:07:51
Markéto,
jsou to nepapíroví psi.
Ano, otec jí přispívá. Kdyby měla partnera, tak jí přispívá partner.
Kdyby neměla nikoho, tak ty psy holt nebude mít.
Monty 129940
14.2.2013 10:06:56
Markéto,
ale ono nezbyde, chápeš?
Mám jakous takous šanci, že jednou za čas přiletí peníze navíc, za který se dá zaplatit pojistný. Ale během roku na to prostě nezbývá, ani za cenu těch topinek, pokud tedy nebudu svolná to udělat dítěti.
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 10:05:54
Já se tebou souhlasím, že rodinné prostředí nás formuje hodně.

Taky souhlasím, že dítě opilce a prostitutky má šanci mizivou.

Ale ne každý chudý je opilec a prostitutka. Pro běžné chudé ta šance.
NovákováM 120401
14.2.2013 10:04:27
Grain, co to máš s těmi úroky?
Na těch ušetříš maximálně 15 %. Je to položka odčitatelná od základu daně, takže základ se sníží a úroky a pak se spočte daň která je nyní 15 %.

Takže pokud jste uhradili úroky 100000,-- je to 15000, za to fakt auto nekoupíš ~t~
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 10:03:51
monty, to, co jsem psala dřív. Že místo abys na konci roku platila penále, tak si rok utáhneš opasek, čili to, co bys zaplatila na konci roku na penále, ti "zbyde" a budeš z toho platit odvody dopředu a tím se zbavíš plateb penále.
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 1388  [Dalších 1038 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.