| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 1388  [Dalších 1028 >>]
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 10:01:40
Pokud jsou to nepapírový pinčové, proč ne. Jestli je to ale papírový rotvajler a howavard, tak ano, pak si myslím, že by tyhle psy mít neměla, když na ně nemá. A nemá na ně, když jí musí otec přispívat.
Grainne 67561
14.2.2013 9:59:27
Markéto, to byl ten kontrast - že tě štve...............tak mně zase štve...............

Ve skutečnost mně nic neštve, ale buďme opravdu spravedliví, tu, či onde čerpáme nějaké výhody všichni. Někteří i nedovoleně a jedná se o mnohem vyšší částky.

Dá se třeba zcela legálně, podnikáním vydělat na Ferrari?~;)

Nemyslím na fotbalisty a Mareše, ale skutečně začít z ničeho a vypracovat se vlastním usilím a z ničeho?

Já totiž ani nemůžu legitimně říct, že auto jsme si, na rozdíl od "socek" koupili za svý, když na to padly právě vrácené úroky z hypotéky.
Paradoxně právě ti nejchudší musí za svý, tedy ti, kteří pracují za nějakou minimální, nebo velmi nízkou mzdu.

Takže ono to s námi, schopnými a zdatnými, zas tak růžové není s tím "za svý".
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 9:58:05
Gratuluji ti k tvému zdravotnímu stavu. ~R^

Ale jistě si nemyslíš, že to tak bude pořád. Že budeš furt zdravá a pak v osmdesáti tiše usneš pod hrušní a už se neprobudíš. Čili přijde čas, kdy i na tebe dolehne věk (do 40 let je to OK, od 40 do 50 to ujde, po padesátce už to stojí za houby)~Rv a k doktorům začneš chodit. A pokud vím, tak na ně naspořeno nemáš. A autem tě může nějak blb porazit už dneska.

Nehledě na to, že bys měla chodit 2x ročně na gynekologii na prevenci.

MMCH - u toho zubaře si platíš komplet všechno, nebo jen doplácíš nehrazenou péči?
Monty 129940
14.2.2013 9:56:15
Jenže to je pitomost.
Lidé z chudých poměrů obvykle na VŠ nejdou, protože na to nemají schopnosti; bohatí, i když ty schopnosti nemají, tak si můžou zaplatit soukromou, kde je to jedno.
Pokud se narodíš opilci a prostitutce, máš velmi mizivou šanci, že vystuduješ VŠ. Prostředí, ve kterým dítě vyrůstá ho formuje víc, než by se mohlo zdát.
Takže naopak děti z blbých podmínek chtějí co nejdřív vydělávat, aby se měly líp. Ke studiu je nikdo nevedl a ve vzdělání cestu nespatřujou.
Monty 129940
14.2.2013 9:53:32
Markéto,
období normálnosti je co?
Mám nenormální profesi a s jedním příjmem období normálnosti nenastane, pokud nebudu mít z pr.ele kliku.
Fakt nevím, jak si to představujete.
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 9:52:28
A uvědomujete si, že tyhle výhody pro studenty jsou právě tím, co dává šanci těm chudým? Že díky tomu, že mají možnost dostat se na školu bez školnýho a nemusí si platit pojištění, tak mají možnost vystudovat a vyhrabat se z nějakýho srabu? Neříkám, že bez vš to nejde, ale s ní je ta šance prostě vyšší.
Monty 129940
14.2.2013 9:52:02
Pro mne je fakt záhada, kde se berou ty mýty o ženách, co bez jakékoli cizí pomoci vybudujou impéria. Neznám jich moc ani s tou pomocí.
Moje sestra má na středoškolačku slušný plat, ale stejně bydlí s kamarádem, protože platit celý nájem je pro ni drahý. Má dva psy (to by asi chudí lidé taky neměli, co?), kteří stojí dost peněz a nebýt finanční pomoci od svého táty a toho, že od něj dostala auto, tak by ty topinky jedla taky. A pořád hledá nějaké brigády, aby si mohla něco dopřát "navíc". Podle vaší teorie by asi dneska měla být ředitelka státní banky nebo místopředsedkyně v parlamentu, ale podle mne to je to celý kravina.
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 9:48:25
Fakt si myslíš, že by dítěti uškodilo, kdyby se muselo rok uskromnit, kdyby pak následovalo období normálnosti?
Monty 129940
14.2.2013 9:43:40
Sam,
ne, nechápu.
Jestli jsi byla sama rok nebo dva je totiž nesrovnatelný se situací někoho, kdo je sám deset, dvacet let.
Markéta s párkem
  • 
14.2.2013 9:43:02
Nechápu, proč by tě mělo štvát, že jsem brala mateřskou. Mateřská se platí z pojištění, který jsem si platila, tak proč bych jí nebrala?

Jestli máš na mysli porodný, tak to je dávka, kterou berou jen "chudí" (není na ní nárok při trošičku slušném příjmu). Takže tam si myslím, to, co jsem psala. Jestli chci SOCIÁLNÍ dávku, tak bych jí měla uhradit nezbytné věci, ne přepych. Jestli si někdo koupí zlatej kočár z mateřský, to mě netankuje, protože na tu si vydělal, tak ať si za to koupí, co chce.

Ono samozřejmě nejde primárně o ten kočár. Jde o to, že to ukazuje na způsob uvažování a chování, nejde o jeden "úlet" ale o standardní způsob (ne)myšlení.

S těmi ostatními věcmi s tebou souhlasím. Nebýt předražené korupce (korupce vždy byla a bude, ale u nás to přesáhlo únosnou míru), tak můžeme mít i sociální dávky pro nepřizpůsobivé, nemyslící, líné i hloupé lidi v jiné výši.

[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 1388  [Dalších 1028 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.