| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 430] Názory 431440 z 1388  [Dalších 948 >>]
Sam01 129844
14.2.2013 8:41:39
Grainne,
když já pořád věřím tomu,že i na příchod toho miminka je potřeba se připravit a vytvořit si nějaké rezervy.
Já bych si dítě nepořídila,kdybych k tomu neměla prostředky a prostředí.
Grainne 67561
14.2.2013 8:41:27
Monty, byla jsem v "nehezké situaci" - s pomocí rodičů, s oporou manžela a s využitím všech svých schopností, zkušeností atd. jsem z toho našla cestu ven.

Mít Lucčiny dispozice, jsem pod mostem, ale já musela umět vyhodnotit i to, že zavařovací gumičky za 20,- jsou drahej špás.
Sam01 129844
14.2.2013 8:39:18
Monty,
a ti bohatí padají z nebe?

Ty uvažuješ jako kdyby všichni zodpovědní měli za zadkem bohaté rodiče a vůbec tě nenapadne,že spousta z nás stála od ranné dospělosti an vlastních nohách a taky začínala od té nuly jako Lucie.
Spousta vrstevníků neměla idylické dětství a na škole nebo po škole začínali sami někde po podnájmech. Někteří ani rodiče nemají nebo jim nepomáhají a přesto jsou z nich dnes úspěšní lidé. To,že někdo nemá matku nebo dobrý vzor z rodiny automaticky neznamená,že musí být nezodpovědný lump.
Grainne 67561
14.2.2013 8:38:36
Sam, ono to mělo něco do sebe~;)

Bylo ostudou, že se muž otočil k problému zády - tj. nezachoval se "jako chlap". Dneska je jistý druh chování neomluvitelný jen u jistého druhu lidí, u jiného druhu "se to uplatí".

Nikdo se nepustí do ženy, která, jakž takž zabezpečená, se cíleně "nechá zbouchnout", protože zkrátka touží po dítěti a o otce, nebo muže po boku nestojí. Málokdo se zabývá tím, že to není až tak úplně zodpovědné vůči tomu dítěti.

Z celé té diskuse tak akorát vyplývá, že chudí nemají myslet, nemají právo udělat chybu, případně, oni jediní jsou povinni si ji "vyžrat", protože za nimi žádná opora nestojí.
Monty 129940
14.2.2013 8:37:56
"Takový člověk si prakticky vůbec nemůže dovolit klopýtnout, udělat chybu, přičemž ke klopýtání a dělání chyb už má dané dispozice.......................jenom jaksi nemá za zadkem maminku, nebo partnera, který hrdinně zasáhne."

Grainne,
máš pravdu.
Ale trochu mne zaráží, kolik lidí, kteří v takové situaci nebyli nebo alespoň ne dlouhodobě je přesvědčeno o tom, jak by se na místě Lucky chovali "jinak" a "zodpovědněji". Nepřála bych jim, aby to museli zažít v reálu.
Monty 129940
14.2.2013 8:33:57
S tím rozdílem, že bohatý člověk se do takové situace často vůbec nedostane. ~;)
Fakt znám spoustu žen (i mužů), které by se na místě Lucky dostaly ještě do větších malérů, nemít za zadkem rodiče. A nemyslím si, že je třeba je za to odsuzovat, protože mladí lidé jsou "nezodpovědní" tak nějak z podstaty.
Grainne 67561
14.2.2013 8:32:27
Monty, chudý člověk by především vůbec neměl myslet, na to jsou tu jiní - ti chytřejší a schopnější.

Další aspekt je momentálně ten, že kdo se, např. v důsledku chybějící správné výchovy, nedostatku vzdělání, zkrátka proto, že mu nikdo žádná "moudra života" nepředal, nemá šanci se poučit z malých málérů.
Dnes jsou karty rozdány tak, že každý malér je okamžitě obrovský a svým způsobem pro určitý typ lidí neřešitelný.

Takový člověk si prakticky vůbec nemůže dovolit klopýtnout, udělat chybu, přičemž ke klopýtání a dělání chyb už má dané dispozice.......................jenom jaksi nemá za zadkem maminku, nebo partnera, který hrdinně zasáhne.
Sam01 129844
14.2.2013 8:32:12
Monty,
nežijeme za socíku,kdy dítě svobodné matky bylo parchant a svobodná matka na odpis. A ani nikdo nežene páry do nesmyslných sňatků jako tomu bylo dřív jenom,aby nedejbože nebyla ostuda.

Na druhou stranu máme dostatek antikoncepce a informací,takže není nutné otěhotnět při náhodném sexu. To,že někoho půl roku znám neznamená,že se musím nechat zbouchnout.
Sam01 129844
14.2.2013 8:29:43
Monty,
tak předně zodpovědnej má být chudý i bohatý člověk. To bych rozhodně nenapsala,že je ta zodpovědnost jenom pro chudé. Svoje pohledávky máme řešit všichni bez rozdílu.

A znovu. Těch 20000,-kč to bylo. Teď už je to mnohem víc a roste to pořád dál.

A ano pořád setrvávám v názoru,že to měla zaplatit celé nebo alespoň z poloviny a mohla mít čistý stůl. Kdyby zaplatila i jenom polovinu,tak by jí pořád zbylo deset litrů na hadry i křesílko. I hezké spoďáry si mohla koupit pokud jsou pro ní nezbytné.

Mě tam prostě hapruje ta chvilka štěstí za zbytečnosti versus narůstající dluh a možné dopady do budoucnosti.
Monty 129940
14.2.2013 8:29:21
Nemluvě o tom, že v generaci našich rodičů to bylo dost běžný a všechna takto vzniklá manželství se rozhodně nerozpadla.
"Plánování" rodičovství je poměrně nová záležitost. Předpokládám, že tady na Rodině je většina uživatelek neplánované dítě.
[<<Předchozích 430] Názory 431440 z 1388  [Dalších 948 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.