Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Sam01 | 129844 |
|
|
14.2.2013 8:41:39
Grainne,
když já pořád věřím tomu,že i na příchod toho miminka je potřeba se připravit a vytvořit si nějaké rezervy. Já bych si dítě nepořídila,kdybych k tomu neměla prostředky a prostředí. |
| Grainne | 67561 |
|
|
14.2.2013 8:41:27
Monty, byla jsem v "nehezké situaci" - s pomocí rodičů, s oporou manžela a s využitím všech svých schopností, zkušeností atd. jsem z toho našla cestu ven.
Mít Lucčiny dispozice, jsem pod mostem, ale já musela umět vyhodnotit i to, že zavařovací gumičky za 20,- jsou drahej špás. |
| Sam01 | 129844 |
|
|
14.2.2013 8:39:18
Monty,
a ti bohatí padají z nebe? Ty uvažuješ jako kdyby všichni zodpovědní měli za zadkem bohaté rodiče a vůbec tě nenapadne,že spousta z nás stála od ranné dospělosti an vlastních nohách a taky začínala od té nuly jako Lucie. Spousta vrstevníků neměla idylické dětství a na škole nebo po škole začínali sami někde po podnájmech. Někteří ani rodiče nemají nebo jim nepomáhají a přesto jsou z nich dnes úspěšní lidé. To,že někdo nemá matku nebo dobrý vzor z rodiny automaticky neznamená,že musí být nezodpovědný lump. |
| Grainne | 67561 |
|
|
14.2.2013 8:38:36
Sam, ono to mělo něco do sebe
![]() Bylo ostudou, že se muž otočil k problému zády - tj. nezachoval se "jako chlap". Dneska je jistý druh chování neomluvitelný jen u jistého druhu lidí, u jiného druhu "se to uplatí". Nikdo se nepustí do ženy, která, jakž takž zabezpečená, se cíleně "nechá zbouchnout", protože zkrátka touží po dítěti a o otce, nebo muže po boku nestojí. Málokdo se zabývá tím, že to není až tak úplně zodpovědné vůči tomu dítěti. Z celé té diskuse tak akorát vyplývá, že chudí nemají myslet, nemají právo udělat chybu, případně, oni jediní jsou povinni si ji "vyžrat", protože za nimi žádná opora nestojí. |
| Monty | 129940 |
|
|
14.2.2013 8:37:56
"Takový člověk si prakticky vůbec nemůže dovolit klopýtnout, udělat chybu, přičemž ke klopýtání a dělání chyb už má dané dispozice.......................jenom jaksi nemá za zadkem maminku, nebo partnera, který hrdinně zasáhne."
Grainne, máš pravdu. Ale trochu mne zaráží, kolik lidí, kteří v takové situaci nebyli nebo alespoň ne dlouhodobě je přesvědčeno o tom, jak by se na místě Lucky chovali "jinak" a "zodpovědněji". Nepřála bych jim, aby to museli zažít v reálu. |
| Monty | 129940 |
|
|
14.2.2013 8:33:57
S tím rozdílem, že bohatý člověk se do takové situace často vůbec nedostane.
![]() Fakt znám spoustu žen (i mužů), které by se na místě Lucky dostaly ještě do větších malérů, nemít za zadkem rodiče. A nemyslím si, že je třeba je za to odsuzovat, protože mladí lidé jsou "nezodpovědní" tak nějak z podstaty. |
| Grainne | 67561 |
|
|
14.2.2013 8:32:27
Monty, chudý člověk by především vůbec neměl myslet, na to jsou tu jiní - ti chytřejší a schopnější.
Další aspekt je momentálně ten, že kdo se, např. v důsledku chybějící správné výchovy, nedostatku vzdělání, zkrátka proto, že mu nikdo žádná "moudra života" nepředal, nemá šanci se poučit z malých málérů. Dnes jsou karty rozdány tak, že každý malér je okamžitě obrovský a svým způsobem pro určitý typ lidí neřešitelný. Takový člověk si prakticky vůbec nemůže dovolit klopýtnout, udělat chybu, přičemž ke klopýtání a dělání chyb už má dané dispozice.......................jenom jaksi nemá za zadkem maminku, nebo partnera, který hrdinně zasáhne. |
| Sam01 | 129844 |
|
|
14.2.2013 8:32:12
Monty,
nežijeme za socíku,kdy dítě svobodné matky bylo parchant a svobodná matka na odpis. A ani nikdo nežene páry do nesmyslných sňatků jako tomu bylo dřív jenom,aby nedejbože nebyla ostuda. Na druhou stranu máme dostatek antikoncepce a informací,takže není nutné otěhotnět při náhodném sexu. To,že někoho půl roku znám neznamená,že se musím nechat zbouchnout. |
| Sam01 | 129844 |
|
|
14.2.2013 8:29:43
Monty,
tak předně zodpovědnej má být chudý i bohatý člověk. To bych rozhodně nenapsala,že je ta zodpovědnost jenom pro chudé. Svoje pohledávky máme řešit všichni bez rozdílu. A znovu. Těch 20000,-kč to bylo. Teď už je to mnohem víc a roste to pořád dál. A ano pořád setrvávám v názoru,že to měla zaplatit celé nebo alespoň z poloviny a mohla mít čistý stůl. Kdyby zaplatila i jenom polovinu,tak by jí pořád zbylo deset litrů na hadry i křesílko. I hezké spoďáry si mohla koupit pokud jsou pro ní nezbytné. Mě tam prostě hapruje ta chvilka štěstí za zbytečnosti versus narůstající dluh a možné dopady do budoucnosti. |
| Monty | 129940 |
|
|
14.2.2013 8:29:21
Nemluvě o tom, že v generaci našich rodičů to bylo dost běžný a všechna takto vzniklá manželství se rozhodně nerozpadla.
"Plánování" rodičovství je poměrně nová záležitost. Předpokládám, že tady na Rodině je většina uživatelek neplánované dítě. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.