Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Andrýsek + 2 | 109157 |
|
|
13.2.2013 11:05:05
Monty, já nevím, ale mám pocit, že to co tady píšeš, tak nemůžeš ani myslet vážně. Navíc já třeba nědělím lidi na socky, to slovo vyloženě nesnáším, ale jsou prostě lidé, kteří mají příjmy na to, aby si mohli dovolit více a lidé, kteří na to nemají, tak by si i méně měli dovolit nebo nakupovat levněji a s rozmyslem, aby se nedostali do existenčních problémů. Bohužel většinou bez rozmyslu nakupují právě ti, kteří mají hluboko do kapsy a tímto stylem do ní hluboko vždy mít budou, ono existuje přísloví: kdo si neváží malých peněz, nezaslouží si velké! A toto platí!
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.2.2013 11:01:57
Chápu, že chudákovi holce chybí vzor z rodiny a tradice. Je dospělá, ale trochu mi připadá, že v tu chvíli měl někdo u ní stát a říct: Lucko, tak takhle ne, teď si na to sedneme s papírem a tužkou...
|
| Andrýsek + 2 | 109157 |
|
|
13.2.2013 11:00:57
Ale je to problém finanční gramotnosti, ona dostala porodné, dostává měsíčně rodičovský příspěvek, já vím, že nic moc, ale i s tím se dá vyžít. Pro ni je ale přednější nakoupit si hadříky, nesmysly pro dítě ( dítě opravdu nepotřebuje houpačku od FP za dva tisíce) pro mě by bylo prioritou, aby mi v bytě s malým kojencem fungovala elektřina. Radost si udělat můžu, až budu aspoň minimální existenčně zajištěná, min. tak, že poplatním měsíční položky a buu mít co do "huby".
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.2.2013 11:00:13
S nulou na kontě jsem byla poměrně často. Když tak přišlo společenství vlstníků s tím, že moje předchůdkyně nedoplatila 23 tisíc do společného fondu na střechu, prostě jsem si tu postel a komody koupila až za pár měsíců, dál si stlala na zemi a trochu přitáhla opasek. Taky jsem si mohla půjčit, ale neměla bych z toho dobrý pocit - z mizerného platu jsem stejně splácela pračku a vysavač.
|
| Grainne | 67561 |
|
|
13.2.2013 10:59:04
Jo a ............sebekázeň............se taky jen tak sama od sebe nevylíhne. Z vlastní zkušenosti navíc vícm, že takový "převrat" přes noc není možný ani v osobním nastavení, ani v přístupu věci.
To potom věnuješ "studiu přežití" skoro stejné úsilí, jako studiu VŠ. Jenom tě z toho nezkouší profesor, ale praxe. |
| Grainne | 67561 |
|
|
13.2.2013 10:55:38
Cimburčanko, no on někdo "nemá hlavu", nemá vzdělání a nemá přehled, aby v téhle společnosti přežil bez karambolu.
Pak mu popřejeme šťastný pobyt pod mostem. To bys koukala, jak snadný je sešup na dno a jak pracně se leze zpátky a co všechno musíš mít v sobě, abys to dokázala. Nikdy jsem výchovu, vzdělání a praxi nevyužila takhle do mrtě, jako v téhle situaci. Ta dívka nemá potřebnou výchovu - já jsem sledovala postupy předků až k tomu, jak dokázali přežít válku, jak hospodařili, dokázala jsem "našprtat" úřední postupy a právní normy, díky základům, které jsem měla.............. Stačilo málo, trocha smůly a dva, tři zaměstnavatelé, kteří se domnívali, že za práci netřeba platit, případně, když už, tak netřeba platit všechno. |
| NovákováM | 120401 |
|
13.2.2013 10:53:31
Zufi, ano, ale ať na mne nezkouší, že má hlad a pak mi nevynadá, když mu prásknu bagetu, pacholek jeden.
Já jsem kuřák, takže jim rovnou dávám cigára, dvacka je nic.. 50-tky sbíráme a 100vka už je pro mne moc velký peníz. |
| Merylin5 | 68735 |
|
|
13.2.2013 10:52:18
Vidím to stejně, mohla poplatit dluhy a udělat si úplně stejnou radost za zbytek peněz, jakou si udělala za všechny peníze. Ale jak říkala, nelituje toho, takže je zbytečné cokoli řešit
![]() |
| NovákováM | 120401 |
|
13.2.2013 10:52:03
s tím souhlasím.
Kdyby byla moje dcera, tak jí notně vyčiním, ale pomůžu jak můžu, hlavně tím, že ji v tom nenechám. Když už bych neměla peníze tak podporou. |
| NovákováM | 120401 |
|
13.2.2013 10:51:16
Když Cimbur, třeba s tou elektřinou to bylo složitější, ona by asi i uhradila, ale ten dluh měl napůl momentálně nějak nepřítomný (co jsem zaregistrovala odvezla ho policie?) kamarád a uživatel bytu. Takže by to musela zatáhnout i dluh jeho.
Je fakt, že s VZP a DP by měla jednat o splátkách, může splácet i málo. Jenomže to prostě neumí. A věřím, že když viděla peníze pohromadě, trochu se jí zamotala hlava, dlouho podobné neuvidí. Co je špatnýho na tom, když chce-li hledat práci, oblíkne se, aby se trochu cítila? Dobře, mohla tak učinit v sekáči, ale ten pocit, že má něco pěknýho by se vypařil. Já tomu taky moc nerozumím, mám trochu jiné nastavení, máme dluhy jen na domě a nebetyčně mne štvou, ale i když se snažím splácet rychleji, prostě občas utratím peníze jak za děti, manžela, tak sebe, nebo na dovolené, protože taky potřebujeme žít nějak běžně. Takže bych ji nesoudila tak přísně, co jsem pochopila prababička je už nemocná (docela hezky se o ni starala - uvidíme dál), o malou se stará taky dobře a táta asi moc velkým vzorem nebude no a brácha je podobný tydýt jako ona. Škoda, že už nemá tu maminku, třeba by to bylo lepší. Jsem ráda, že nechodím v jejích botách. A ty nové tím nemyslím. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.