| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 1388  [Dalších 678 >>]
Monty 129940
13.2.2013 10:48:58
Cimbur,
taky jsi nikdy nebyla v její situaci.
Monty 129940
13.2.2013 10:47:26
Cimbur,
asi bude takový impulsívní typ, no. A taky to není žádný Einstein.
Navíc morální kocovinu třeba i měla, co my víme. Pokud si dobře pamatuju, tak říkala, že přemýšlela o tom, že by ty dluhy zaplatila, ale rozhodla se jinak... měl zkrátka najednou pro ni hodně peněz a pokušení bylo silnější.
NovákováM 120401
13.2.2013 10:46:06
jandyk, to jsou prostě lidi, kteří to neumí. Nějak nepotkali ty "správné" vzory.
Jsem poměrně vděčná svým rodičům, dneska už jo. Kdysi jsem to vnímala dost jinak.

Celkově se mi pořad moc líbí, účastnice jsou skvělé, Lucka je holt takové štěně nehledě na věk, i na stránkách pořadu je uvedeno, že chce-li někdo pomoci, tak raději materiálně, že Lucka potřebuje finanční poradenství atd.
Obdivuju všechny 4, že vůbec měly náladu na natáčení a nechat si vlézt do soukromí, když je pak někde propírají hlava nehlava.

Trochu mi vadí amerikanismy Věry, ale to přežiju a hlavně doufám, že z toho jejího chlapa bude dobrý táta, působí na mne trochu podivně..
Tak snad to všem dobře dopadne ~R^
Cimbur 64764
13.2.2013 10:44:37
Ale nikdy bych takhle nerozšoupla dvacet tisíc a nikdy taky poslední prachy...
Cimbur 64764
13.2.2013 10:43:49
Nojo, ale té holce chybí základní sebekázeň. I kdyby poplatila třeba dluhy u energetiky a plynu, zbude jí dost peněz na to, aby udělala radost sobě, bráchovi a pořídila potřebnou výbavu pro dítě. Jenže ona vůbec nepoužila hlavu, nečekala, nepromyslela si to a za horka to roztočila. Z tohoto bude mít leda kocovinu.
Občas taky takhle vcelku zbytečně něco nakoupím a pak z toho takovou morální kocovinu mívám, ani není radost z těch nových věcí.
Zufi. 52220
13.2.2013 10:42:53
Monty, ~R^.
Mně to malinko připomíná diskuzi o bezdomovcích ve stylu:
,,Já bych nikdy nedala peníze, koupil by si alkohol,,.
To mě tady vytáčilo mockrát. Hergot, když mu to udělá radost, a´t si koupí flašku nebo třeba pervitin (na ten teda asi nemá), pro tu chvíli štěstí mu to stačí....těžko z těch 20korun našetří na nový bydlení....
Monty 129940
13.2.2013 10:37:11
To vůbec neni problém finanční gramotnosti, nebo alespoň ne primárně.
Je to hlavně o té bezmoci, jak to tu včera velice přesně popsala Grainne.
A opravdu mne překvapuje, kolik lidí je přesvědčených o tom, že by ve srabu, ze kterého prakticky není cesta ven byli zodpovědní i za cenu sebezničení.
Fakt je tak těžké pochopit, že Lucka taky chtěla mít něco hezkého a nového na sebe a chtěla to dopřát i svojí holčičce?
Pokud je někdo socka, mají pro něj drahé věci úplně jinou hodnotu než pro někoho, kdo socka není. Ty věci poskytují iluzi a třeba i krátkodobou radost a zapomnění.
Mimochodem, způsob myšlení, že chudí by měli držet hubu a krok, jíst suchý chleba a látat doma ponožky mi přijde potenciálně nebezpečnej. Nemluvě o tom, že je povýšenej, snobskej a hloupej.
Andrýsek + 2 109157
13.2.2013 10:05:13
Briliantacku, přesně tak, jednou tímto stylem může o malou přijít, až nebude mít střechu nad hlavou ani šanci nějaké bydlení vyhovující sehnat, nemá oporu rodiny, co asi udělá sociálka, nejdříve jí nabídnou bydlení někde v azyláku pro matky s dětmi, když se tam nepřizpůsobí, tak jako další krok bude, že se postarají o dítě, strčí ho do ústavní výchovy v lepším případě do pěstounské rodiny a Lucie skončí na ulici, bohužel.
Já souhlasím s tím, že se na školách začala nebo začne vyučovat finanční gramotnost, toto v minulosti chybělo a spousta lidí, kteří nemají vzor z rodiny pak padá zbytečně na dno.
Kreaty 128225
13.2.2013 9:49:05
proč by měla dávat malou k adopci, to by se měl všechny děti chudých lidí dát k adopci?
Andrýsek + 2 109157
13.2.2013 9:40:26
Já viděla jeden díl a stačilo mi to, kdybych řekla, kdo je mi nejvíce sympatický, tak ta rodina, kde přítel je z Etiopie, mě přijdou nejnormálnější. Absolutní hrůza je ta slečna s dluhy a absencí mozku, nepochopím, když jí vypnou v bytě elektriku, proč si raději za porodné koupí nové kalhoty, než aby staré nějak polátala a zaplatila dluhy, absolutní katastrofa.
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 1388  [Dalších 678 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.