| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 1388  [Dalších 628 >>]
Persepolis 107413
12.2.2013 14:54:41
"rozfofrovat"
Persepolis 107413
12.2.2013 14:54:10
Ani nevím, jestli jí chápu, ale někdy mám chuť udělat to samé. Všechny peníze, co jsou navíc dáme na splátky úvěru nebo nějakou dodělávku nebo je uložíme na horší časy a přitom mívám takovou touhu ty prachy vzít a rozfovrovat je jenom tak pro radost. Vím, že to nikdy neudělám a kdybych to udělala, tak toho už druhý den budu litovat, já mám v sobě tu finanční sebekázeň snad zakódovanou~:( Ale na druhou stranu závidím lidem, co umějí žít okamžikem. Nemyslet na to, co bude zítra, a pozítří a za deset let............
Monty 129940
12.2.2013 14:49:31
Sam,
těžko ti vysvětlím, že V JEJÍ situaci, kdy je prakticky bez vyhlídky na lepší příští (leda by se jí podařilo sehnat alespoň trochu slušného chlapa, což se může stát a nemusí a navíc to sama těžko nějak ovlivní) jí může těch dvacet tisíc připadat jako bohatství, který už nikdy nebude mít pohromadě.
Monty 129940
12.2.2013 14:46:35
Šešule,
já ji nelituju, protože se do srabu dostala víceméně vlastním přičiněním - nebyla znásilněná proti své vůli, ale upletla si dítě s chlapem, který nejevil zájem a neměla zázemí na to, aby ho i přes to mohla přivést na svět do podmínek, který jsou třeba pro mne "důstojný" nebo "zvládnutelný".
Na druhé straně je to holka, která ví prd, maminka jí umřela, otec je nepříliš seriózně vyhlížející výčepák s nejistou existencí, vzdělání nejspíš žádný nemá a ambice taky ne. Kdyby natrefila na jinýho chlapa, byla by z ní manželka a matka jako každá druhá, jenže v tomhle prostě měla smůlu a podcenila situaci - nebo si ji spíš nedovedla moc reálně představit.
Chápu, že ve srabu, v jakém je, jí přijde dvacet litrů jako bohatství spadlý z nebe a radši ho rozfrcá, než aby uvažovala "zodpovědně".
Tím neříkám, že to schvaluju, jen to, že dovedu pochopit, proč to udělala.
Pavla
  • 
12.2.2013 14:46:19
To ja ji chapu, i lituji z jakeho prostredi vysla. Nicmene tam,kde je ted za to si muze sama.. a tady se ukazuje, ze porodne je naprosto nesmyslne davka.

Na druhou stranu mi prijde pod uroven, si na ni honit ego.. Ooo, jak jsem zodpovedna.. :-)
Sam01 129844
12.2.2013 14:45:46
Ano Monty,ale já jí nemohu ani litovat ani chápat,protože si za všechny průsery může sama.
Sama nasekala dluhy (před dítětem) sama vlezla do postele bez ochrany nějakému týpkovi a nechala se zbouchnout. Sama neplatí za služby,které odebírá a sma na základě svého rozhodnutí utratila své peníze za kraviny namísto toho,aby se snažila si svůj život urovnat.

Tak jakápak lístost a pochopení. Proč? Kdyby chtěla mohla si za část peněz koupit potřebné věci a za část peněz umořit dluhy.Je to jenom o tom přístupu.
Monty 129940
12.2.2013 14:40:57
Sam,
pro tebe ano, pro mne třeba ne.
Litovat a chápat jsou dvě různé věci. Můžu např. chápat týranou ženu, která zabije svého muže, ale nebudu ji litovat, protože s jejím způsobem řešení situace jaksi... vnitřně nesouhlasím.
Takže jakkoli s Lucií asi ve všech ohledech "vnitřně nesouhlasím", neznamená to, že nemůžu chápat, proč se chová tak, jak se chová.
Šešule 94264
12.2.2013 14:38:44
Já ji lituju, ale naprosto nechápu~d~
Sam01 129844
12.2.2013 14:37:33
Monty v tomto kontextu je pro mě lituje/chápe na stejné úrovni.

Já obecně lidi tohoto ražení nechápu a nelituju,protože svým chováním pak parazitují na zbytku fungující společnosti.

Hele upřímně - chybu může udělat každý,ale jenom blbec jí před sebou i s vidinou narůstajícího průšvihu hrne dál. Normální člověk se snaží tu chybu napravit,aby minimalizoval případné škody.
Vždycky platilo a platit bude,že za chyby se platí a někdo se holt poučí a někdo ne a doufá,že ho to nedožene,ale ono ho to dožene a nasčítá se mu to. Teď je Sophinka malá,ale,jak poroste bude potřebovat víc věcí a,když pak Lucii přijde exekuce,tak z čeho se o ní asi bude starat? Teda mateřskou jí asi vzít nemůžou,ale nějaké ty další dávky už jo ne?

Monty 129940
12.2.2013 14:37:02
Šešule,
vůbec ne.
Jen se snažím vidět věci v kontextu.
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 1388  [Dalších 628 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.