| Federika | 14090 |
|
|
12.10.2023 13:32:06
Ne Inko, v tomhle s tebou vůbec nemůžu souhlasit.
Sešit neslouží k prezentaci žáka. Sešit je jen pro něj, k tomu, aby si tam zapisoval to, co měl znát, co si o hodinách říkají a co se od něj bude požadovat. K tomu by s měl mít možnost doplňovat si své poznámky. Když mu to pomůže, může si k tomu i malovat, dopisovat cokoli. A klidně třeba v čínštině, má to být pomůcka pro žáka. Sešit nemá sloužit k tomu, aby ho obdivovala a dokonce třeba hodnotila paní učitelka nebo kdokoli jiný. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
12.10.2023 13:30:57
Kolikrát s tím přiběhnul do kuchyně, mami podívej se, a plesknul to na linku.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
12.10.2023 13:28:27
Taky myslím, že by se ve škole měla učit i estetika. Doma ať si píše každý třeba na okraj novin nebo toaleťák, ale sešitem se prezentuje a učitelka na to musí koukat a sahat.
Z nočníku taky nejíme i když je čistě vymytý. |
| Kaliope X | 157897 |
|
12.10.2023 13:23:27
"Ehm, výchova v rodině, že po sešitech se nečmárá? No a ano některým rodinám je to jedno a výchova pokulhává. To je vidět i tady." Na co jiného sešit je, než na "čmárání", psaní a malování obrázků je taky čmárání. Sešit je dítka, je zcela na něm jak vypadá a jak si jej případně "vyzdobí". "pokud je schopno každý sešit přivést do salátového vydání, tak tomu obal taky nepomůže" Opět výchova v rodině... Já nepsala o svém dítku, ale obecně. Moje dítko tím, že mělo vše ve škole a domů nic nenosilo, tak těžko mohlo zvládnout salátové vydání, i kdyby se hodně snažilo. "No a obal taky chrání sešit před upatlanými dětskými pacičkami dětí z rodin, kde pokulhává i mytí rukou. Před položením do mastného či mokrého fleku na stole či lince, odložením rožku sešitu do krajíce či talíře, .." Pohromy jsem myslela ve školní tašce, tam tomu přeci má údajně obal zabránit, že myslíš pohromy v domácnosti mě ani ve snu nenapadlo. Nevím, jak u vás, ale u nás mělo dítko svůj vlastní stůl ve svém pokoji, takže, když by případně něco ze školy přineslo, mělo by to v pokoji, na lince určitě ne. |
| Žžena | 83005 |
|
12.10.2023 13:19:11
TaJ,
estetická výchova - ano, všema deseti. Ukázat, jak se to dělá, jak to vypadá dobře - ano, všema deseti. Ale svět je pestrý. Jsou děti, kterým to jde samo, jsou děti, pro který je to nedosažitelné, ale přesto ti neznamená, že mají problém. Ten sešit se stane tříděným odpadem na konci ročníku a už nikdy nebude potřeba ho použít, tomu odpovídá jeho důležitost. |
| Federika | 14090 |
|
|
12.10.2023 13:16:42
Taj,
tohle nenaučíš. Navíc to fakt pro život důležitý není. Dcera je třeba oproti klukům vzorná, sice píše všechny předměty do jednoho velkýho sešitu (dle mého doporučení , má to vymalovaný, podtrhaný, krásný , ale zbývá jí holt míň času a chuti si jaksi osvojovat dokonale ty informace plus si je event. doplńovat do sešitu z jiných zdrojů atd.A v autobuse se svačinou v ruce si ten sešit taky nevytáhne. Co kdyby si ho pokapala, že jo. Zatímco syn bez skrupulí A doma se u může věnovat dalšímu. |
| Žžena | 83005 |
|
12.10.2023 13:13:13
susu,
hele dovedeš si představit, že úhledný školní sešit bez malůvek není žádná HODNOTA, ke které by měla každá lidská bytost směřovat? Jasně, uhlazeným holčičkám se to udržuje samo, nikdy by je nenapadlo jinak. Taky jsem taková byla. Ale pak jsou i jiní lidi. Píšou jak prasata, mají sešit na háku, malujou si po okrajích a mají oslí uši... a víš co? Vyrostou a vystudujou úplně stejně, jako ty děti, co mají sešit úhledný, a v jejich následném životě na tom, jak měly pěkný sešit do přírodopisu, nebude záležet vůbec NIC. Je to prostě úplně nepodstatná věc. Lidi, co jsou podle Tebe prasátka, budou mít sešit špinavý i obalený. |
| TaJ | 81121 |
|
|
12.10.2023 13:12:10
Federiko, no jo, tak já považuju třeba i to vedení sešitů za součást estetické výchovy, aby se naučili, že když něco dělají, tak by to mělo taky trochu vypadat a ne, že to vypadá jako prase, když je to jen jejich a nikdo to nebude kontrolovat...
|
| Federika | 14090 |
|
|
12.10.2023 13:05:19
Susu,
jsem tak ráda, že moji rodiče neřešili mé malůvky po sešitech a v sešitech... ![]() Proboha, sešit se má hlavně využívat a používat, k tomu slouží. S výchovou to nemá nic společného. Jen ať si do sešitu malujou, kreslí, čmárají, připisujou poznámky když jim to pomůže. |
| susu. | 129001 |
|
12.10.2023 12:59:51
Tebe hodně věcí nezajímá, no.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.