| Stará husa | 154854 |
|
12.10.2023 12:34:06
Jestli si dcera obalovala sešity, si už nepamatuju, ale asi jo, na žádné problémy v této oblasti si nevzpomínám. Zato u syna byl zásadní problém už to, že ani žádné pořádné sešity neměl, zapisoval si všecko do jediného rozdrbaneho neobaleneho sešitu nebo na kusy špinavého papíru. Nenosil pomůcky, nedělal domácí úkoly, prostě děs a hrůza. Přesto bez problémů vystudoval informatiku na MU a nyní úspěšně pracuje v IT jako manažer. Myslím si, že obalování či neobalováni sešitů je naprosto marginální problém.
|
| susu. | 129001 |
|
12.10.2023 12:33:57
Koníčku, taky jsem to vždy brala, že jde o úhlednost a ochranu těch sešitů.
A holt, pro někoho je to zbytečnost a někdo zase nechce ztrácet čas (který stejně ztratí zbytečným remcáním). ![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
12.10.2023 12:30:29
Koníčku a to já si to myslím pořád, přesně k tomu totiž to obalování je...a smysl to naprosto dává. Naopak mi moc nedává smysl hledat v tom nějaký prostředek buzerace, nebo snad dokonce princip...
|
| Federika | 14090 |
|
|
12.10.2023 12:27:10
Koníčku,
třeba to bude tím, že mým dětem, mně i mým rodičům byly nějaké úhledné sešity úplně fuk. Fuk nikomu z nás není jen to. jestli ti nějak slouží, jestli si do nich máš možnost psát to, co potřebuješ. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
12.10.2023 12:22:02
Já jsem si doteď myslela, že sešity se obalují, aby z nich zanedlouho nebyly vomaštěný saláty. Aby i sešity měly nějakou "štábní kulturu" a vypadaly k světu.
No už si to nemyslím. Pochopila jsem, že obalování versus neobalování je věc principu, vzepření se zbytečné buzeraci, soubojem kdo z koho.... A jsem fakt ráda, že jsme prostě doma vždycky nějak obalili sešity, nikdo z toho neměl ujímání, nijak jsme nad tím nedumali a měli jsme celý školní rok radost z čistých a neumolousaných sešitů. Já, moji rodiče, bráchové, děti. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
12.10.2023 12:20:25
"Podstatné je umět i určit, co je ptákovina a nehroutit se kvůli tomu."
kéž by to tak uměly vyhodnotit i ty paní učitelky, co trvají na obalování sešitů ![]() |
| susu. | 129001 |
|
12.10.2023 12:14:39
Smysl si holt každý určuje sám dle sebe. Podstatné je umět i určit, co je ptákovina a nehroutit se kvůli tomu.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
12.10.2023 11:24:47
"jako by se tu sešla taky generace sněhových vloček - vše je problém a hroutí se i z obalení sešitů..."
Tady jasně dokazuješ, že nejde ani tak o generační záležitost, ale o střet lokajské mentality s kritickým myšlením ![]() Někdo považuje za hrdinství přestát nesmyslnou buzeraci, a za změkčilost postavit se jí. A někdo holt se nechce nechat buzerovat, nic hrdinského na tom nevidí a chce žít ve světě, který dává smysl. |
| susu. | 129001 |
|
12.10.2023 11:10:20
Mně nedává smysl takové pozdvižení kvůli takové ptákovině, tak se taky ozývám..
|
| Federika | 14090 |
|
|
12.10.2023 10:44:40
Suum
já nemám výmluvy, třeba. Já to prostě považuju za zbytečnej opruz a nehodlám to dělat ani se na tom nijak podílet. Stejně tak jsem v život nepodepisovala dětem úkoly a to bys taky mohla říct, že mi to žádnej čas nezabere. Prostě jsem napsala do školy, že to odmítám, že je to buzerace k ničemu. Stejně tak ty sešity. A třeba ty okraje-rovnou bych dětem řekla,že takovou blbost dělat nebudu. Hotovo. A učím děti, že pokud mají pocit, že jim něco, co se po nich che. absolutně nedává smysl, mají se ozvat. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.