| neznámá | 91073 |
|
11.10.2023 12:17:55
Já dětem na prvním stupni kupuji tyhle desky
https://www.hama.cz/poradac-do-batohu-coocazoo-vinovy/ Jsou sice drahé, ale lehoučké a praktické, dítě je vyndá s tašky, pověsí na lavici a dobře se v nich hledá. Učitelky jsou z nich nadšený a doporučují je ostatním rodičům, tak mě napadá, že ostatní rodiče mě asi nemají moc rádi, přece jenom je to za pastový pořadač dost peněz. Obaly, nevím, nevšimla jsem si, že by nějak sklouzávaly ze sešitů, kupují je přímo učitelky a jsou to ty silnější obaly. Radši nechci vědět kolik stojí, aby to také nebyla dvacka na sešit. ![]() Kolikrát si říkám, že naše učitelky na prvním stupni jsou hrozné hračičky. Dětem dokonale obalí sešity a veškeré učebnice, pořídí barevné složky na každý předmět, na vše nalepí štítek se jménem a předmětem, kolikrát i přidají nálepky dle zájmu dítěte. ![]() Asi je to fakt baví. |
| susu. | 129001 |
|
11.10.2023 12:14:19
Fed, mě to prostě zas tak nezatěžovalo, abych to musela tak moc řešit s učitelkama a na netu.
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
11.10.2023 12:03:05
U našich dětí ty sešity měly pokaždé jiné rozměry, pracovní, velké, malé, k tomu učebnice, každá jiná. Jako pedagog jsem měla začátkem září úplně jiné starosti, v práci je toho nejvíc, ale ze začátku jsem ještě k tomu všemu sháněla obaly, někdy od 3.- 4.třídy už si hlídaly děti všechno samy.
Když jsem chodila do školy já, řekla jsem v papírnictví, že prosím obaly třeba pro pátý ročník a dali mi balíček, všechno bylo stejný pro všechny, pro děti jsem některý obaly i vyráběla, protože je v obchodě neměli. |
| Federika | 14090 |
|
|
11.10.2023 11:15:34
Susu,
je to buzerace, zbytečná. Odmítám se tím zabývat a nechci, aby to musely řešit děti, ať dělají důežitější věci. |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
11.10.2023 11:10:31
Povinné to nikdy u nás nebylo, ale dokud si děti daly říct, obalovaly jsme. Kupovala jsem ty silné, kvalitní obaly, nebo ty univerzální (které se potom upraví) v případě nestandartních učebnic. Pak nebyl problém, že by něco padalo. Takové ty levné slabé obaly, to je opravdu nanic, padá to a bohužel tyto jsou převážně v obchoďácích k dostátní.
Na druhém stupni bych těžko něco zmohla, děti neobalují, ale hlavně u syna to potom taky tak vypadalo. Holt jeho boj. Letos, kdy je v kvintě a učebnice se už kupují, jsem pohotově zabalila němčinu ještě než jsem mu ji dala do ruky, knížka za pět stovek, myslím, že by se dala za rok prodat dál, tak ji doufám nezničí, i když ani obal není záruka. Sešity holt vůbec neřeším, mám takový pocit, že nic takového ani nevede a píše na nějaké jednotlivé listy papíru. Dcera od kvinty nenosí sešity, ale Ipad a ten v obalu nosí dobrovolně ![]() |
| susu. | 129001 |
|
11.10.2023 10:43:19
Zbytečný oser... hm, takových věcí je.
Zbytečné plasty..., jak píšu, používali jsme vícekrát, plasty teda problémem nebyly, obaly zboží v obchodech mi přijdou horší. Ano na měkkých deskách to moc nedrží. Kupovali jsme pevnější sešity, když nám je konečně přestala kupovat úča. Kdyby nebyly horší problémy než obalování sešitů, motivované touhou po čistotě a pořádku.... |
| Žžena | 83005 |
|
11.10.2023 10:37:21
susu,
protože je to zbytečný oser? Zbytečné plasty? Navíc na těch dnešních sešitech, které mají obálku stejně měkkou jako vnitřní listy, ty obaly vůbec nedrží. |
| Žžena | 83005 |
|
11.10.2023 10:36:17
Dítě na druhém stupni obaly ignoruje a nemá.
U druháčka obaly chtějí, že pomáhají, když se v aktovce vyleje svačina, ale jak zde padlo, nejvíc by čistotě sešitů a učebnic pomohli, kdyby přestali s ovocem a mlékem do škol. Jako rodič balím dítěti svačinu tak, aby mu nic nezaprasila. Ale nejsem schopna zabránit tomu, když dostane ve škole banán/jogurt, který nechce a rozmáčkne ho mezi sešity. |
| susu. | 129001 |
|
11.10.2023 10:33:09
No, obalovali jsme, nepřišlo mi to jako nějaká mega zátěž, je to jen na začátku roku.
![]() Obaly jsem i recyklovala, teda, další rok použila ty stejné znova, vyhazovala jsem jen ty úplně zničené. Nevím, proč s tím někdo má takový problém. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
11.10.2023 9:44:30
nadšeně jsem obalovala nejstaršímu dítku, postupně mě to přestalo bavit (jako všechno
)jinak mé děti (hlavně nejstarší) jsou báječné a poctivě obaly na konci školního roku sundavají, ukládají a na za začátku roku pak do těch starých obalují... nové obaly jsem nekupovala už pěkně dlouho... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.