| Federika | 14090 |
|
|
11.10.2023 9:28:42
Neobaluju,neobalujou děti a odmítla bych to, třeba písemně, adresované řediteli i učitelům.
Buzerace k ničemu. |
| TaJ | 81121 |
|
|
11.10.2023 7:54:41
Janinko, já jsem zase takhle synovi v první třídě poradila ty plastové desky s drukem, na každý předmět jedny, odlišené i barvou, teď už teda nemá úplně na každý předmět jinou barvu, jak mají těch předmětů víc, tak ne vždycky se podaří sehnat tolik barev desek, ale jsou průhledné, takže je to vidět. A taky se toho drží až do devítky a nechce to jinak, je to přehledné a pohodlné, nemusí nic hledat, prostě vezme jedny desky a ví, že tam má všechno na ten předmět.
|
| Kaliope X | 157897 |
|
11.10.2023 7:35:13
Nějaké obaly jsem kupovávala, zda dítě mělo obaleno, to netuším, protože jak na prvním stupni, tak na gymplu nechávalo vše ve škole ve skříňce. Teď určitě obaleno nemá, učebnice jsou velebychle a jestli vůbec používá Oxford sešity, co nutně potřebovalo, jsem se ještě nezeptala
![]() |
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
11.10.2023 7:33:12
U nás se obaluje a škola to vyžaduje. U rozpisu pomůcek před začátkem roku to bylo dokonce s vykřičníkem "všechny sešity řádně obaleny", devataci ještě poznámka, aby psací a ostatní potřeby v penále byly plně funkční
Moje holky obalují barevně, každý předmět jinak. Snáz se jim pak připravuje na další den a na hodinu, ví kterou barvu vyndat. Jednou jsem to tak starší dceři poradila když byla asi ve čtvrté třídě a chytlo se to a jinak už to holky nechtěj. |
| LadyP | 42915 |
|
|
11.10.2023 5:10:23
Tradiční téma
Já trvám jen na obalení učebnic a souhlasím, že by to měla dělat škola. Sešity nechávám na každém a naštěstí 90% obaluje, při celoročním nošení v aktovce bez obalu a používání některé sešity vypadají dost nedůstojně |
| Majákova | 43170 |
|
|
11.10.2023 0:56:53
Obě děti na ZŠ obalovaly a neměly s tím problém. Jedny obaly ale vydržely několik let, takže jsem obaly kupovala asi jen dvakrát.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
11.10.2023 0:46:41
Červená malina - "taky podle toho vypadají"...to je právě ono, to by synovi vadilo, jelikož nepoužíváme sešity s těmi tvrdšími deskami, ale ty obyčejné, aby to bylo co nejlehčí a jak se to pořád bere do ruky, ve škole, doma se z toho učí, strká se to do tašky...tak by za chvíli byly otrhané, nebo zmačkané a to by mu vadilo. On i úpravu sešitů uvnitř má krásnou, píše pěkně a nesnáší negumovací pera, protože tam pak má případně škrtance, když potřebuje něco opravit, nebo přepsat.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
11.10.2023 0:40:44
Náš deváťák obaluje dobrovolně, ale on má rád věci v pořádku a pěkné. Třeba celou školní docházku má jednotlivé předměty rozdělené v deskách s drukem - na každý předmět jedny a uvnitř má sešit, učebnici a dřív i pracovní sešit, letos už je nemají. Obaly mu vydrží i víc, než jeden školní rok, stejně jako i další školní potřeby, takže nemáme blbý pocit, že každý rok kupujeme spoustu dalších plastových obalů... Ale já mám doma extrém - kufřík na výtvarku má pořád ten stejný od první třídy, penál od třetí, kružítko už asi 3 roky, trojúhelníky a pravítka to samé, pera neztrácí, jen dokupujeme náplně apod... takže my asi nejsme relevantní vzorek
![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
10.10.2023 23:43:05
Obalovali jsme, nechtěla jsem, aby se děti cítily ve škole nepříjemně za nesplněný úkol, naštěstí už je to dávno
, každý sešit a učebnice jiný rozměr, byla to detektivka.Za nás byl k dostání v papírnictví balíček pro každý ročník zvlášť, všechny školy to měly stejne |
| Muumi | 41406 |
|
10.10.2023 23:33:09
Tak pokud by škola zabalila svoje učebnice "navždy", tak bych to brala jako plus,i když mi téměř 20 tisíc za takový vlastně zcela primitivní stroj přijde poněkud příliš. Ale dvacet korun za obalení jednoho sešitu bych teda nedala ani náhodou. Navíc to pak zřejmě nepůjde sundat a dosud použitelný obal dát na nový sešit?
Drahý stroj se zřejmě ještě dražším spotřebním materiálem, který už ale asi z projektu hrazen nebude. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.