| Muumi | 41406 | 
| 
 3.8.2022 19:10:47 
Dovolím si doporučit vařič zvaný dřívkáč. Buřty se na tom docela slušně opečou doslova na pár kouscích dřeva, samozřejmě je potřeba to postavit na kámen, a ne do suchého jehličí. 
My ho občas používáme doma, když se nám nechce rozdělávat velký oheň. Jinak venku jsem v poslední době pekla buřty akorát na veřejném ohništi v Řepích na Kalvárii (teda možná je to vlastně spíš Motol). V dobách skautských jsme občas po trase oheň rozdělali a zase bezpečně zlikvidovali. Ad 2. Radši si to nepředstavuju.  | 
| Okolík | 129526 | 
| 
 | 
 3.8.2022 18:46:24 
Zamlada s oddílem jsme rozdělávali oheň v přírodě jak jsme potřebovali, pokud možno poblíž vody. Umím ohniště uklidit tak, že není k poznání, kde bylo. 
Dnes už to nedělám, oheň děláme jen na vlastní zahradě. ![]() P. S. V tom suchu co bývá v posledních letech už bych tak bezstarostně oheň nedělala, byla bych mnohem opatrnější. Bezmozky co si dělají oheň v národních parcích, CHKO apod. vůbec nechápu a to ani když přes kopec zrovna není největší požár co v ČR pamatujeme...  | 
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 | 
| 
 | 
 3.8.2022 18:41:36 
To je různý. Na známých trasách někdy využijeme s větší partou existující ohniště. Založit nové a pak ho zamaskovat umím, ale od skautských dob už to nedělám.  
Když jdu sama nebo jen s rodinou, tak se snažím poslední roky rozdělávat venku oheň minimálně, ani ne kvůli požárům, ale obecně kvůli zanechávání minimálních stop. Takže liháček na tekutý líh, žádná ohniště.  | 
| vlad. | 38059 | 
| 
 | 
 3.8.2022 18:35:02 
Jj lampiony uz nektere dost obstastnily  
  letajici ohne by meli zakazat.Ohen jsem v priride mimo stala ohniste nikdy nerozdelavala, mam z toho respekt. A k otazce c.2, v hlave maji totalne vymleto, zaslouzi exemplarni trest, aby to podobne pitomce odradilo.  | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 3.8.2022 18:28:11 
Venku ve volné přírodě jsme oheň nikdy nerozdělali... jen tak jednou dvakrát do roka doma na zahradě, ale máme takové to přenosné ohniště a stavíme ho buď na nějakou dlažbu, nebo kameny apod. 
Lidi, co teď v ještě ne úplně uhašené oblasti rozdělávají ohníčky, fakt nechápu, asi toho v té hlavě moc nemají... ![]()  | 
| Půlka psa | 24064 | 
| 
 | 
 3.8.2022 18:23:22 
Ohně v přírodě nerozdělávám a navíc ještě nevypouštím lampiony štěstí, páč je to debilní.  
![]()  | 
| Fern | 155759 | 
| 
 3.8.2022 18:14:22 
K ot.c.2: to si normální člověk vůbec představit neumí 
K tem ohnum: o jednem pěkném miste u rybníka jsem si kolikrát rikala: tady bychom si mohli udělat tak9vy neobvyklý piknik s opekackou spekacku... No byly to jen takové blahove predstavy, protože máme dům s velkým pozemkem a tedy by se nakonec nikomu ani me nechtělo nosit cely proviant kousek krajinou a trochu do kopce. ![]() Takže ne, ve volné přírodě jsme si nikdy oheň nerozdelali.  | 
| Monika | 123907 | 
| 
 3.8.2022 17:13:42 
Moje téma je samozřejmě ovlivněné zpravodajstvím o požáru v Českém Švýcarsku a má dvě podootázky: 
1) Rozděláváte někdy v rámci výletů/vycházek ohně v přírodě (mimo vlastní pozemky)? Nemyslím zrovna období horka nebo přímo zákazu rozdělávání, ale kdykoliv? I třeba v lese nebo na jeho kraji (kde by se nemělo) nebo dodržujete vždycky předpisy? Využíváte existující ohniště nebo založíte i nové (a po ukončení "akce jste schopni ho zcela zlikvidovat)? My chodíme na výlety do přírody často, kolikrát jsme si myslela na to, že by bylo fajn si třeba opéct po cestě špekáčky (obzvláště v období zavřených restraurací při covidu), ale nikdy na to nedošlo, protože nechodíme obvykle na stejné trasy, tj. nevím předem, jak a kde by se to mohlo hodit. Pokud už jdeme někam, kde vím, že je nějaké existující ohniště (na cca legálním místě), bojím se, že už tam někdo bude nebo naopak, že nějaký kolemjdoucí bude mít tendence s námi řešit, jestli je ten oheň O.K. Případně, když je dost hnusně na to, abych věřila, že lidi nikde moc nebudou, tak pak se bojím, že nedokážeme oheň pořádně rozdělat, resp. udržet ![]() 2) Dokážete si představit, co mají v hlavě osoby, které jsou schopny v posledních dnech rozdělat pomalu vedle požáru v Českém Švýcarsku dalším ohníčky???  | 
| Bouřka | 7675 | 
| 
 | 
 23.6.2022 17:43:27 
Pátrala jsem, čím bych ti to osvětlila a možná máme jen zmatek v terminologii. Jak jsem koukala, tak ono se to pojímá leckde různě, u nás, v zahraničí, v outdooru, v metráži....u nás většinou pod označením softshell najdeš ten "klasický" membránový (on to dokonce ani není původní softshell, jak jsem zjistila), ten zbytek je třeba pod obchodními názvy, pokud vůbec, a blbě se to dohledává, ještě tak když je to polartec či pertex 
 . Ale třeba AirVent Shell bude patřit k tomu, co jsem měla na mysli. Reálně si myslím, že z toho budou i lecjaké outdoorové kalhoty, akorát jak je to bez membrány, tak se to často neoznačuje přímo za softshell. | 
| Bouřka | 7675 | 
| 
 | 
 23.6.2022 14:32:57 
kosatko, neměla jsem na mysli neprofučnost jak u větrovky, různou mírou větruodolnosti maji i obyčejné teplákoviny  
  Zjednodušeně, když běžně fouká, neměla by v tom být zima. | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.