| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Turistika

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 2203  [Dalších 2073 >>]
kosatka2 89902
23.6.2022 13:36:33
Bouřko když to nemá membránu a zároveň to neprofoukne, tak to obvykle nedýchá. Nevím co za zázrak fasujete v práci, já jsem s dětmi v Alpách každoročně, a ano, i u ledovce.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
23.6.2022 13:04:32
"kalhoty s odepínacími nohavicemi"

jen drobná technická - občas mívají ty kalhoty s odepínacími nohavicemi špatně vyřešený zip a pak to hodně škrábe, když se v nich chodí delší dobu... takže doporučuju předem zkontrolovat ~;)
(stejně tak si dítě stěžovalo na to, že dřou legíny u podkolenní jamky - byla tam našitá malinká cedulka a ten vnitřní šev odíral pak zpocenější kůži)
Bouřka 7675
23.6.2022 11:39:22
kosatko, to si fakt tipnu spíš na nevhodný typ, už jsem upřesňovala že lehký nemembránový. Ale je to jedno, prostě něco co neprofoukne, není úplně nasákavý a rychle to schne. Jde o to mít něco i do mokrého počasí, ale spíš univerzálního typu. Horko se dá řešit šortkama nebo krátkýma legínama. Kdysi jsem běžně tahala kraťasy na převléknutí s sebou, ale v práci jsem si pak zvykla na dlouhé kalhoty kvůli větší ochraně.
kosatka2 89902
23.6.2022 10:07:21
Softshell je super, když si děcka hrajou na podzim u potůčku, na mokré pískoviště, na zimní procházky, přesně jak tu někdo psal do lesní školky, nebo jako pracovní oděv. Moje děti je taky maj, protože jsou odolné. Jo, nosej to často Češi na takové turistické procházky, třeba když přijedou na parkoviště pod Trosky, vylezou nahoru a pak jdou dolů :) Moje máma je v zimě na výlety taky nosí, protože se šourá.

O vyrážkách ze softshellu vím od kamaráda co dělá v létě průvodce po horách, že na to klienti nadávaj, kolik to stojí a blbě to dejchá.

Kvůli pár výletům mi to přijde jako vyhozený peníze. Ono co asi budou s netrénovanejma děckama dělat?

Hlavně krém proti sluníčku, pokud se snadno spálí.
Simeona a 3 68216
23.6.2022 9:21:39
Určitě zabal - dlouhé tenké kalhoty, super mají v Decathlonu, případně 3/4. Tričko s krátkým rukávem, funkční, rychle schnoucí (třeba na běh, zase Decathlon) a jedno s dlouhým rukávem, fleecovou mikinu (hřeje i mokrá a rychle schne). Ponožky na turistiku, aby neměla odřené nohy. Pláštěnku a větrovku.
Já osobně moc nenosím kraťasy, ale taky se můžou hodit. A kšiltovku nebo něco proti slunci.

Jo a dobrý batoh s láhev na vodu nebo hydrovak (taky Decathlon)
Kaliope X 157897
22.6.2022 15:12:27
Takto je super, já dítku na horské a podobné pobyty pod stanem doporučuju přibalit termoprádlo, ale nechce a pak přijede nachcípané, protože pršelo a bylo zima ~:-D
sylvaina 77406
22.6.2022 15:02:47
Budou spát v podhorském městě ve sportovním centru. V tomto ohledu jsou opečovaní. Podle všeho je ráno někam vyvezou a večer se zase vrátí. Ani nemají ve věcech napsaný spacák.
Kaliope X 157897
22.6.2022 14:56:55
Ještě mě napadlo, kde a jak budou spát? Dítko bylo opakovaně v srpnu v podhůří Alp, spali ve stanech, a i když mělo spacák s komfortem pod nulou, tak mu bylo zima.
Girili 117849
22.6.2022 14:44:54
Leginy bych uplne nezavrhovala, pokud ji vyhovuji a ma je nakoupene. Koneckoncu jsou pohodlne a nebude asi nakupovat uplne vsechno nove.
Zatrhavani nebyva velky problem, spis bych vyzkousela s batohem, zda ji je nebude na zadku hrnout dolu. Mne to kombinace nektereho batohu a nekterych legin dela.
Dobry batoh mate? Doporucuju predem vyzkouset. Udelete si predem celodenni vylet do nejblizsich ceskych hor - rozslapnout nove boty a vyzkouset novou vybavu v akci. Naplasti a nahradni rozslapnute boty s sebou! ;-)
Girili 117849
22.6.2022 14:34:25
Softshellovy kalhoty na leto jsou zbytecny. Je jich moc druhu a pouzitelne spis v zime. Pokud nebudou horolezit, tak na ledovec asi nepolezou, a pokud se na nej zajdou podivat a kousek se po nem projit, da i v beznych sportovnich kalhotach.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 2203  [Dalších 2073 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.