| Girili | 117849 |
|
|
22.6.2022 14:31:10
Jo tedy spis nez do trik a mikin bych koupila kvalitni ponozky. A slunecni bryle.
|
| Girili | 117849 |
|
|
22.6.2022 14:29:33
V klidu, asi jako do Tater. Alpy jsou sice vyssí, ale mají mirnejsí a stabilnejsí klima, pocasí se tam nezvrtává tak rychle a ty typické horské bourky bývají spíse ve vyssích polohách.
Boty uz máte, sezente nepromokavou bundu s membránou, pohodlné rychleschnoucí kalhoty a na zbytku tolik nezálezí. Nejaké funkcní triko a mikina by bylo fajn, ale zvladne i v beznem triku a mikine. Mozna pribalit takovou tu lehounkou šustku za pár kacek pro pripad vetrneho pocasi bez deste. To unese a na horach uzije. Opalovak s vyssim faktorem a neco proti slunci na hlavu. |
| Senedra | 14756 |
|
|
22.6.2022 13:38:49
Přidám se - boty rozchodit
![]() Pokud by se vám povedlo sehnat kalhoty s odepínacími nohavicemi, tak to taky není špatné. Moje děti je milují a tahají je všude možně. třeba i na tábory, na výlety, na kolo... |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
22.6.2022 11:28:58
V tomhle směru je geniální merinová roura (čepice/šála/kukla), koupitelné v metráži zde: Zkusmerino
Nastříháš tunelů, kolik libo, krásně to pruží (na rozdíl třeba od merino nákrčníku z dekáče). |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.6.2022 10:59:02
No tak ve třech tisících (zaokrouhluji) může sněžit, ale tam asi nepůjdou ...
V červenci, srpnu by to měla zajistit čelenka/šátek a bunda s kapucí, ale to už jsou opravdu detaily - nějakou ochranu hlavy každopádně ano, s chladnem určitě počítat, s deštěm, mlhou, mraky, větrem, stejně tak s vedrem a sluncem. |
| Alca | 145121 |
|
22.6.2022 10:48:31
Ještě dodat, ze bych přibalila i normální čepici (zimní) a rukavice. Je to blby, ale teplota muže fakt klesnout poměrně nízko - na každých 100 výškových metru klesá o 1 stupeň (mam od kolegy - zkušeného Alpinisty), takže je dobře byt připravena a moc místa to nezabere .)
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
22.6.2022 9:54:14
Kalhotový softshell se nazývá to, co jsem měla na mysli
Je to lehké a prodyšné, ale ne vysloveně voděodolné, je to bez membrány. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
22.6.2022 9:49:01
Tak já bych asi zapátrala ohledně programu, zakladatelka psala, že turistika je jednou z náplní, takže je dost možné, že když bude fakt mizerně, tak se bude dělat něco jiného, a pak netřeba řešit tolik, aby bylo oblečení i do celodenního deště.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.6.2022 9:31:03
Bouřko, zcela promočené odshora dolů asi špatně, ale když je vršek krytý bundou, navlhlé nohavice se snesou.
Cíleně do deště bych ale brala dlouhé softshel kalhoty, v tom s tebou souhlasím. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.6.2022 9:25:50
Kopřivo, já myslím, že tohle už jsou detaily, které pro jednorázový výlet nejsou ani podstatné.
Ať z toho slečna nemá zbytečně těžkou hlavu. Lezecké odepínací kalhoty jsou asi ideální, ale já jsem milovnice tříčtvrtečních legín a na nějaký ten alpský vrch už jsem v nich úspěšně vyšplhala. Kapsy na kalhotách nepoužívám, nepotřebuji, stačí na bundě/mikině a nebo na batůžku/ledvince. Souhlasím s výhodami nízkogramážních oděvů. Boty bez opory kotníků si pro sebe neumím představit, ale asi je to zvyk. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.