| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Turistika

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1420] Názory 14211430 z 2203  [Dalších 773 >>]
JaninaH 12107
27.5.2016 22:29:12
Jednou jsem v Tv viděla pokus, jak lidem zavázali oči a na veliké prázdné ploše, kde nebylo hmatem jak se orientovat, jim řekli, ať jdou pořád dopředu. A ti lidé chodili v kruzích.
Filip Tesař 134358
27.5.2016 22:23:32
No jo, a někdy v 70. letech umřelo několik mladejch Švýcarů po třech dnech v jeskyni žízní, když jim zhasla baterka a oni zkoušeli v naprostý tmě najít cestu ven.

Aby nebloudili, řídili se zřejmě jednoduchým pravidlem, držet se skály levou rukou a jít pořád kupředu. Bohužel obcházeli pořád dokola jeden skalní suk asi stometrovýho průměru (bylo to vidět podle stop). Jak je to možný? To si prostě člověk uvědomí, až když se octne v naprostý tmě v jeskyni.
magrata1 95172
27.5.2016 22:18:07
No, ale já chápu, že se dá takhle ztratit.Jen na to koukám, jak si vymyslel nachlup stejnou zápletku King. V té knížce se mi to teda místy zdálo poněkud přehnané, ale vidím, že ne. Právě ten King to dobře popsal i s tím jídlem. Paní je mi líto. Jenom když jsem četla ten článek, překvapila mě ta shoda. A to, že v takových horách američani chodí čůrat tak daleko od stezky. Já ani v té oboře nejdu z dohledu cesty. A taky bych apelovala na ostatní, co mají orientační nesmysl jako já, aby se nestyděli a radši někoho "vyfotili" zadnicí, než bloudit.
Evelyn1968,2děti 6269
27.5.2016 21:44:51
Mám neorientaci~t~, sama nikam nemůžu, v Praze jsem schopná zabloudit i po pátý na stejný trase.
fisperanda 60761
27.5.2016 21:26:38
Já úplně chápu, že se někdo ztratí v lese, v nepřehledným terénu, kde nejsou žádný orientační body. Člověk se párkrát otočí, a vůbec neví, kde je.
Pro mě je to situace naprosto uvěřitelná, chudák žena měla prostě smůlu a taky podcenila situaci, když se vydala sama. Ale je mně jí líto.
magrata1 95172
27.5.2016 19:12:57
Já myslím, že si to King dobře prostudoval, než knížku napsal. Děvčátko mělo z trávy a bobulí průjem a zvracelo. Připadalo mi, že tohle si nevycucal z prstu. A při únavě z chůze a při nočním chladu se organismus určitě vyčerpá dřív než u nějakého poustevníka, co čučí v jeskyni a medituje-modlí se. Prostě ten příběh se tomu reálnému hodně podobal.
Půlka psa 24064
27.5.2016 19:05:11
Asi ne, když to ta paní empiricky ověřila. Jasně, že se ze zeleně nepřežije dlouho, ale kdyby se mě někdo zeptal před tím článkem, tak bych tipnula víc, než 26 dnů. Doufám ale, že to nikdy nebudu muset zkoušet na vlastní kůži.
Slonisko 65085
27.5.2016 18:54:00
Já jsem teprve vloni v létě v hustém sibiřském lese pochopila, že cesta lesem opravdu nemusí být procházka růžovým sadem~;).
Ono, když přes koruny stromů není vidět nebe, podrost je tam zaprvé hustý a zadruhé vyšší než já, terén je kopcovitý se soustavou různých neschůdných roklí, všude překážejí popadané stromy a jediná stezka, kterou tam člověk potká je vyšlapaná od mědvěda...
Už mi rozhodně nepřijde divná hrůza přírodních národů z lesa a jeho duch

A to jsme nebyli nikdy moc daleko od civilizace.
magrata1 95172
27.5.2016 17:59:32
Ale já nic nesrovnávám. Já jen nechápu, proč někdo leze tak daleko od stezky, že ji nenajde. Já buď čůrám hned u chodníku nebo se rozhlídnu, zalezu 2 kroky mezi keře, otočím se čelem vzad- čumím na cestičku a čůrám. Předpokládám, že v lese v Maine není provoz jak na Václaváku a když nemám parťáka, tak bych se i u cestičky vykadila a exkrement listem odfrkla do keře (nás vždycky varovali, ať se nepouštíme sami do přírody, že když se jeden zraní, druhý mu buď pomůže nebo zavolá pomoc). Paní je mi líto, já jsem schopná zabloudit kdekoli. Manžel si vždycky myslí (i po 20 letech, co jsme spolu), že ho zkouším nebo si dělám prču. Jakmile je rozcestí, vydám se blbě. Když se zarazím a řeknu si, že já bych šla vpravo, tak určitě je správně vlevo, nabeton jsem chtěla jít dobře původně. Bloudím i v našem městě, které mám projeté milionkrát. Jezdím třeba 10 min., přitom kdybych nebyla mimoň, jsem tam za minutu. A jednou jsem po velké kalbě zoufale jezdila 4 hodiny metrem a nemohla se trefit na správnou stanici~e~ No a právě proto bych sama nikdy nikam nešla a už vůbec bych nepoodešla ze stezky.
Lexi. 141305
27.5.2016 17:18:19
Salátek není tráva a salátek opravdu moc živin nedá.
[<<Předchozích 1420] Názory 14211430 z 2203  [Dalších 773 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.