| Muumi | 41406 |
|
3.7.2022 13:45:37
Tak to je vzorný kraj! Zde na pobřeží (nedaleko Bibi:) teda evidentně "covid neexistuje". Taky jsem čekala větší opatrnost, ale dlabou na to (v tom kostele roušky v ruce, v kapse, max. pod nosem)... Cizinci tu nejsou v podstatě žádní (v Bibione a spol určitě jo, zde ve Vidlákově ne...), takže fakt Italové. Jen nevím, jestli místní, nebo odjinud na prázdninách (to spíš).
Bzučák je super. To by hned děti chtěly chodit po památkách:) |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.7.2022 11:42:14
V každém letadle rozhodně ne, my letěli v červnu a respirátor neměl nikdo
|
| TaJ | 81121 |
|
|
3.7.2022 11:08:36
Muumi, já pracuju v OC a poslední asi týden si všímám, že je víc a víc lidí, co nosí v obchodě respirátor, většinou jsou to buď starší lidé a nebo právě hodně cizinci...ještě nedávno to byli tak 3 lidí za den, teď už jich je víc. A nikdo jim to nenařídil...
|
| Simeona a 3 | 68216 |
|
|
3.7.2022 11:03:29
V letadle je respirátor stále povinný, takže vzít s sebou!
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
3.7.2022 8:32:34
Muummi, jsme v Orvietu. Personal v restauracich a obchodech s jidlem ma rousky bez vyjimky. V autobusech vsichni, na ktere z venku vidim. Navstevnici v kostele, v podzemi (skupinove vypravy) - tech 90 % (je to jen doporuceno).
Z minulych cest vim, ze se opatreni a ochota je dodrzovat v ruznych krajich lisily. Tohle je Umbria, v Toskansku muze byt vse jinak (ale tam jsme se driv setkavali s neskutecne promakanymi opatrenimi. Treba navsteva del Duomo ve Florencii na nas zapusobila nejen interierem, za nimz jsme tam sli, ale taky oznacovanim objednanych turistu nalepkami a bzucaky, ktere nas blikanim a vrcenim udrzovaly ve 2m vzdalenosti od ostatnich bzucaku ![]() Nemuzu si pomoct, ale mam slabost pro kreativitu a nasazeni, s nimiz se zeme moru vyrovnala s covidem. |
| Muumi | 41406 |
|
3.7.2022 0:04:49
Tak v Itálii teda asi jak kde... Já to odhaduju tak na 1 člověka ze 100, co roušku má. V obchodech nikdo, teda v některých je nosí personál. Obvykle teda pod nosem. V kostele sem tam někdo měl, většinou ale jen ve frontě před přijímáním. Pak to zas všichni sundali. Ojediněle někdo venku nebo i na pláži... Ale jinak mám dojem, že covid neexistuje. A píšu teda o Italech, ne o případných neukázněných cizincích.
|
| *Kate* | 158396 |
|
|
2.7.2022 19:41:21
Co tím prosím chceš říct?
|
| Ruth | 147384 |
|
|
2.7.2022 18:37:31
... co nejnormálnější život...
![]() tak ještě ty milejší mutace, fajn co dál, férového kata? |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
2.7.2022 18:18:01
V Italii je doporucen respirator/rouska do vnitrnich prostor, kde je vic lidi pohromade. 90 % lidi to tady, kde jsme, dodrzuje. Jezdili jsme sem i za nejhorsiho covidoveho obdobi a fungovalo to vzdycky - lidi jsou tu zkratka slusni a respektujici. Vymysleli vzdy takovou organizaci, aby veci co jejvic fungovaly a zaroven byly bezpecne.
V MHD maji lidi respiratory, ale nevim, jestli povinne (nejezdim, vidim jen zvenku). Kdyby lidi dodrzovali nejake minimalni zasady sami od sebe, podle me se nemuselo nic narizovat, ale kdyz je tolik partyzanu, co “by nikdy”, tak to holt muselo byt centralne narizeno. Doufam, ze ty nove mutace jsou/budou milejsi a postupne to cele nejak odezni, aby se to furt nemuselo resit. Ale sama za sebe budu klidne dezinfikovat a nosit respirator dal, pokud to bude nutne a zajisti mi to co nejnormalnejsi zivot. (Pokud to bude nutne = k zabraneni sireni spolecensky nebezpecneho onemocneni, nepotrebuju k tomu zadne narizeni.) |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
2.7.2022 10:39:07
Huso, připadáš mi trochu jako malé dítě.
Asi nikdo nenosí roušku/respirátor s nadšením, nikomu to není příjemné. Ale po tobě se nechtělo (a do budoucna hypoteticky nechce) nic víc, než nasadit si to na chvíli ve veřejné dopravě nebo jiném uzavřeném veřejném prostoru. Je to otravné, ne že ne. A leckdy to bylo i nesmyslné. Ale jsou lidé, kteří to opravdu opodstatněně museli mít na sobě nonstop ty dva roky, třeba zdravotníci, kteří v tom museli pracovat, pohybovat se, komunikovat s lidmi. Představ si zdravotní sestřičku na dvanáctihodinové směně. Mně přijde v tomto kontextu dětinské, vztekat se, že "já nechci". Jinak si samozřejmě také přeji, aby už to nebylo třeba, a nejen kvůli nepohodlí. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.