| klikli | 93034 |
|
|
1.7.2022 14:05:25
Na jednu stranu souhlasím, na druhou chápu pořadatele akcí pro děti a v jejich kůži bych být nechtěla. Co je pro někoho rýma, může být pro dalšího pár dní v horečkách, i u dětí. A řešit to někde na táboře, když to třeba na den dva položí i část dospělých, nemůže být nic moc, navíc to okolí může zkomplikovat další průběh prázdnin a vinit pak ten tábor, což taky není ok.
|
| Termix | 105545 |
|
|
1.7.2022 14:03:14
Klikli, neřeš to. Opravdu. Já to nemyslela teď přímo na konkrétně sebe. Ale na všechny organizátory. Hromada práce, děti se těší a pak smůla. Ale hlavně jsounto už třetí prázdniny takto ovlivněné.
Hned po tobě volali další dvojí . Tak doufám, že třikrát a dost . Hlavně ať jste všichni v pořádku!!!!! |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
1.7.2022 13:54:57
alco, ani já nebyla nemocná po celou tu dobu covidu, nakazili jsme se nejspíš ve frontě na testy, až letos začátkem roku... po většinu doby jsme nadále dojížděli do práce, respirátor jsem nosila jen pokud to bylo nezbytně nutné, roušku předtím zrovna tak... promiň, ale osobní zkušenosti jsou v tomto ohledu naprosto bezpředmětné
![]() jinak setrvalé nošení respirátorů přineslo vlastní problémy a neměli bychom na ně zapomínat... jinak samozřejmě souhlasím s nošením respirátoru pokud je člověk nemocný nebo pokud naopak má obavy o své zdraví... ovšem nikdy nebudu souhlasit s plošným nařízením ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
1.7.2022 13:49:27
"aby to takto fungovalo dál, museli by všichni nosit respirátory již na věky věků..."
Právě. To asi není žádoucí stav, mít celoživotně zakrytý obličej a nepřicházet vůbec do kontaktu s žádnými viry. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
1.7.2022 13:41:13
Kate, jako s teorií s tím naprosto souhlasím.
V praxi, jakožto realista, se na to raději nespolehnu. |
| Alca | 145121 |
|
1.7.2022 13:34:55
Julliet,
existuje dost stupnu mezi "nosit respirator všude" a "nenosím respirator nikde" ![]() |
| *Kate* | 158396 |
|
|
1.7.2022 13:32:07
"Nejjistější a nejméně konfliktní je chránit sám sebe, když mám obavy."
To máš pravdu, ale součástí svobody a lásky k ní, dokonce podle mě tou hlavní součástí, je vlastní odpovědnost za své činy i vůči ostatním. Vzít si respirátor, když mi není dobře, mám pochybnosti, jestli jsem se nevím respirační nenakazila atd. by pro milovnici svobody mělo být samozřejmostí. |
| *Kate* | 158396 |
|
|
1.7.2022 13:28:03
Alčo, máš pravdu, zatím se ukazuje, že riziko dlouhého covidu je nižší o 15 procent
https://www.nature.com/articles/d41586-022-01453-0 Uvidíme co se ukáže o těch pozdních následcích |
| Alca | 145121 |
|
1.7.2022 13:25:59
Rose,
cim si protiřečím? Ja si myslím, ze by je minimálně měli automaticky nosit lide, co chrlaji a jsou nemocni. Ale take si myslím a psala jsem to drive, ze jejich plošné nošení v MHD ale taky na letištích a v letadlech muže pomoci eliminovat šíření a ze za me je to dobře opatření které by se nemělo rušit. To, ze ja jsem ho dobrovolně mela v Rakousku (a povinné nařízení v Německu) pravděpodobně uchránil nebo alespoň snížilo riziko nákazy u minimálně 10 lidi ![]() P.S. za dva roky covid jsem v podstatě nebyla nemocna. Celkem dost to procitám ten respirátorům protože jsem paradoxně byla vice ve styku s lidmi než roky předtím...... |
| Alca | 145121 |
|
1.7.2022 13:21:59
Ropucho,
to mas stezky, ja zimu ve statu, kde to funguje. Lidi proste ty rusky/respiratory v 90% pripadu nosi. Osobne si myslim, ze je to i tim, ze se neresi neustale ruseni a zavadeni, ale je to proste v MHD uz dva roky a tak to lide respektuji a zvykli si na to. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.