| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vážím 100 kg - akce start

Akce start - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 22741  [Dalších 22351 >>]
Ropucha + 2 120300
15.9.2022 13:50:53
Kaliope, já jsem srozuměná s tím, jak funguji, jsem srozuměná s tím, že mě tak vede moje flegmatická povaha.
Ale když se na to podívám objektivně zvenčí, tak uznávám, že je to maření potenciálu a asi by bylo bývalo správnější se hecnout k větším výkonům.
Ale je to stejné jako u toho uvědomělého dítěte, člověk své přirozené sklony přemáhá obtížně.
Kaliope X 157897
15.9.2022 13:29:40
Ropucho, ale to se krapánek s tou cílevědomostí a uvědomělostí vylučuje. Já jako lenoch jsem sama se sebou naprosto srozuměná a spokojená, u dítka to je stále boj a posun je jen velmi malý, já za úspěch považuji, že dítko už má aspoň poněkud realističtější pohled na sebe sama.
Ropucha + 2 120300
15.9.2022 13:28:59
Federiko, synův přístup mi přijde efektivní a šťastný.
Ví, na co má schopnosti, a ví, že když bude chtít/potřebovat, dokáže je využít.
Proč plýtvat energií na něco, v čem nevidí smysl.
Já bych si tedy nebyla vždycky jistá, že tu smysluplnost předem dokáži rozeznat, ale určitě je mi to bližší než nekriticky plnit cokoliv, co kdo přede mě předloží.
Kaliope X 157897
15.9.2022 13:25:41
Rose, tak nevím, jestli rebelie, ale za trest to je, to souhlasím ~t~ a navíc to děsně leze do peněz :-)
Federika 14090
15.9.2022 13:19:53
Burte,
on je navíc jinak hodně cílevědomej, ale fakt neplejtvá časem na věci, který mu nepřijdou důležitý. A přišel na to poměrně brzy, měl pádný argumenty, když jsem třeba někdy namítla, proč se to či ono úplně vyflák:-) Jsem si ale jistá, že ten vždycky v životě dosáhne všeho, co jen bude chtít.
A dcera je zatím pořád ta poslušná holčička, co chce ty jedničky. Občas jí už řeknu, že by měla mít trochu nadhled a nedělat všechno, jít radši spát, když nestíhá a jde o prd. A nestresovat se nedůležitýma věcma.
Ropucha + 2 120300
15.9.2022 13:18:11
"Jet na klid úplně vždy a všude je trošku zanedbanej potenciál"

Je to hříšně zanedbaný potenciál a není to správné. Je to prostá lenost a pohodlnost. U mě osobně. Ale asi to tak potřebuji ke štěstí.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
15.9.2022 13:17:02
kaliope, já mám pocit, že ta uvědomělost dítěte je někdy tou rebelií vůči neřešícímu rodiči ~t~ (vím o čem mluvím, mám doma VELMI uvědomělou dceru ~;))
Ropucha + 2 120300
15.9.2022 13:14:54
Kaliope, to je jasné, že člověk nezmění svou přirozenost.
Můj pohled je jen můj pohled, to není žádné měřítko správnosti.
Jak stále opakuji, podstatné je pouze to, jestli člověk sám je spokojený.
Buřt 147593
15.9.2022 13:14:19
Fed, to mi přijde správný přístup.
Máknout tam, kde mi na tom záleží a vidím v tom smysl, a jinak jet na klid.

Jet na klid úplně vždy a všude je trošku zanedbanej potenciál, ale mnohem horší je být ta poslušná holčička, co dělá vše co rodiče řeknou.

Je mi tak líto Husy, když popisuje své prožívání v dětství a mládí. Mám silný pocit, že kdyby měla šanci dělat více věcí podle sebe a ne podle ostatních, že by měla ten život radostnější.
Kaliope X 157897
15.9.2022 13:01:17
"trochu mě děsí urputná cílevědomost ve věku, kdy by člověk podle mého měl trochu snít a rebelovat"

Ropucho a jak to chceš změnit, to je povaha. Já jsem líný neřešič, celoživotně jdoucí cestou nejmenšího odporu a mám doma příšerně uvědomělé a cílevědomé dítě. Doma to nemělo kde "okoukat", první stupeň byl navíc monte bez známek. Takže já neříkám, že by mělo přidat, ale ubrat a stejně marně.
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 22741  [Dalších 22351 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.