| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 14194  [Dalších 14144 >>]
apo-lena 159305
27.7.2024 15:05:35
Děkuji. Toho jsem se bála.
Naštěstí jsem sehnala dobrovolníky, kteří ho sní. Teď naopak doufám, že mi zbyde porce i na zítřek.
Okolík 129526
27.7.2024 11:03:44
Zelatinu, pudink nemrazit, po rozmrazení je z toho bláto. Vyzkoušeno ~Rv
apo-lena 159305
27.7.2024 10:44:58
Děkuji. Nakonec se to vyřešilo samo. Část dostal tchán, odpoledne přijede kamarádka. Poslala jsem ji fotku hotového dortu. ~:-D
Teď ještě vydržet a nedat si další porci.
Ještě recept
https://kousekdortu.cz/rybizovy-dort/
Korpus mám světlý piškot z pohanky a mandlí.
žiraf 54559
27.7.2024 9:38:20
Ale teď mi došlo - pokud nemáš recepty na jednotlivé vrstvy vyzkoušené, nabídla bych dort raději jako první rodině. Ať se třebaa ovocné želé cestou na návštěvu nerozteče.
žiraf 54559
27.7.2024 9:36:02
V mrazáku vydrží bez problémů - jen si ho předem naporcuj, pak vyndáš tolik, kolik bude potřeba.
A taky ho (po zmrznutí) dobře zabl, ať nechytá případné pachy.
V lednici taky hotový vydrží, takže pokud na návštěvu jedete zítra, můžeš se pochlubit :-).
apo-lena 159305
26.7.2024 23:27:25
Mám piškotový korpus, na tom pěnu ze smetany, želatiny a ovocné šťávy, pak bude želé z ovocné šťávy a želatiny a další smetanová pěna.
Jak dlouho by takový dort vydržel jedlý v lednici?
Zítra ho dokončím. Můžu ho klidně zmrazit. Není určen na oslavu, jen jsem to chtěla zkusit a do jídelníčku dostanu jen jednu porci.
Bude pak dobrý nebo s ním mám jet rovnou někam na návštěvu?
Jojona 24583
23.7.2024 6:12:12
Ja zavruji neplaive a pridavam feferonku, aby to bylo palive jen primerene a i ja jsem si mohla dat.
Vítr z hor 100046
22.7.2024 20:45:41
Děkuji, Kaipo. Tak já je zítra zkusím sehnat ~R^
Kaipa 98564
22.7.2024 19:54:16
Větře, za mě určitě přidat feferonku. Občas ji přidám do skleniček s kapiemi a pálí to všechno.
Vítr z hor 100046
22.7.2024 19:50:52
Sklidila jsem kozí rohy, že je zavařím, jenže jsou míň pálivé než loni, teda skoro vůbec, čili nedostatečně.

Přemýšlím, jak zachránit situaci. Stačí do sklenice nakapat pálivý olej (ten mám a je chuťově asi celkem blízký), nebo mám někde zkusit sehnat feferonky a nacpat do každé lahvičky jednu? “Propálí” to po proležení celý obsah, nebo jen vše ztraceno a letos holt nebudou pikantní?
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 14194  [Dalších 14144 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.