| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 85706  [Dalších 85436 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
2.7.2024 11:41:18
ne ne, já tam byla včera ~:-D
dneska byly domácí ~;)
Půlka psa 24064
2.7.2024 11:27:34
Já k němu dnes jela a houstičky už neměl. Rose tam asi byla dřív a vykoupila ho.~:-D
babi_ 48341
2.7.2024 9:16:06
...mně se tedy zdá - už jsem psala, že u houstičkového pána bych zastavovat nemohla ~:-D
2.7.2024 9:07:25
"tak teď již jen to párkrát ověřit"

no jako denně bych to asi ověřovat nepotřebovala, ono se to nezdá, ale taková houstička je fakt hodně výživná a včera mě to dovedlo k tomu, že jsem obědvala o hodinu později a večeře pak už jen zlehýnka ~t~
a dneska to vidím obdobně... ~;)
babi_ 48341
2.7.2024 8:48:53
Hezky Rose! tak teď již jen to párkrát ověřit, a vítězství ducha nad houstičkami je tu ~:-D~R^~g~
2.7.2024 8:16:40
Tak se vrátím ke svému tématu o obložených houskách ~:-D
V pondělí jsem se stavila ráno pro houstičku k snídani (a teda malinový koláč k tomu) a zároveň koupila housky suché na dnešní snídani.
A ukázalo se, že základ bude asi opravdu ve skládání náplně ~:-D Tentokrát totiž byla houska trochu jinak naplněná a víc splácnutá a opravdu nebyla tak křupavá jako jindy. Tipuju na brigádníka ve výrobně ~t~ Jako byly výborná, to zase jo, ale ten rozdíl tam byl.
No a večer jsem nachystala housky na ráno, původně jsem chtěla podle rady od Angrešt vyšlehat máslo s hořčicí, ale protože bylo máslo ztuhlé, jen jsem udělala hoblinky škrabkou (abych jako nezacpala ty dírky ~:-D) a uzeniny srolovala do ruliček se zeleninou uvnitř a nastrkala malé klínky sýra do nedokrojených housek, aby zůstaly pěkně pootevřené jak žabí hubky ~:-D Zabalila so papírových pytlíků a dala do lednice. No a je to (skoro) přesně ono! Jen to chce asi lepší svačinové pytlíky, co by udržely o stupínek víc vlhkosti. Takže Angrešt díky za rozbor a vysvětlení ~s~ ~:-D
Čumča. 160024
1.7.2024 16:24:10
~t~ Ano, bo loňská by byla na pi.u.
Kopřiva Dvoudomá 34182
1.7.2024 16:15:36
Dětem to dát můžeš. Nedávat Ostravákům.
Ostraváci totiž boloňskou nejedí.

Proč?
Bo loňskou by nejedl nikdo.
angrešt 114837
1.7.2024 15:00:54
Asi jsem ztratila přehled ve střídání zahřívání a chlazení :)

Omáčka s mletým masem - myšleno boloňská? Tj. s rajčaty?

Z mrazáku se botulotoxinem neotráví, C.botulinum v mrazáku neroste. Navíc pokud to byla boloňská (proto se na to výše ptám), ka rajčata jsou natolik výrazně kyselá, ženízké pH významně brzdí růst C.botulinum i mimo mrazák. Takže botulotoxinu bych se nebála.

Ale pochopila jsem to tak, žes to vyndala, trochu v mikrovlnce ohřála, nandala do krabiček a zas strčila do lednice a zítra by se to zas mělo ohřívat. Tak to už mi blbý přijde, ne kvůli botulinu, ale kvůli jiným bakteriím, v tomhle případě např. listerii, campylobacter a takový tyhle věci, který v dobrý kondici přežívají mrazáku - to částečné přihřátí a pomalé ochlazení jen lednicí je dobrý prostředí pro růst kdečeho. Takže to bych v téhle podobě nejedla jen ohřáté. Leda skutečně převařené aspoň tak 5 minut, aby to případně pochcípalo.
Jestli jsem to pochopila blbě, jen to bylo zmrzlé vyndané a rozdělené do krabiček do lednice, tak bych se toho zítra při ohřívání nebála vůbec :)

Jinak teda převařování jídla z mrazáku - jak co, jak komu. V mrazáku výborně přežívá právě zmíněná listerie, která je nebezpečná pro imunitně oslabené a pro těhotné, takže těm bych nic nepřevařeného nedala (viz několik úmrtí na listerii ze zmrazené kukuřice v roce 2018). U kupovaných jídel je to jiný, ta by měla být připravovaná ve speciálních podmínkách a hlavně pak šokově zmrazovaná, což doma nejde docílit. Navíc mívají často i konzervanty, které bakterie blokují.

CisloPi 131067
1.7.2024 10:19:22
To bych asi taky vyhodila.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 85706  [Dalších 85436 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.