| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 906  [Dalších 806 >>]
Len 108740
10.12.2015 16:50:51
Moje starsi dite nemluvilo skoro do peti let. Nevynechavala jsem nic, ale proste ta cestina nenaskocila, anglicky mluvi skvele, ma obrovskou slovni zasobu. Ale cestinu zvlada jen jednodussi a casto i odmita, je linej, dela ze nerozumi. Mladsi dite tohle chovani kopiruje.
Daem 134971
10.12.2015 16:46:52
jsem rada ze nejsem sama.

Dcera mela problem mluvit 3 jazyky naraz, cestina ji pletla hlavu a nemluvila vubec do 4 let az logopedka nam rekla, vypustitt to, a mluvi plynne 2 jazyky,anglictinou a hebrejstinou,ale cestina ne.

Len 108740
10.12.2015 16:43:16
Ja nemam v cestine cizi prizvuk ani nezapominam sklonovani, ale to vyjadrovani je casto hruza. Zapominani slov mam odmalinka, je to jakasi porucha spojena s dyslexii, takze to nesouvisi s tim, ze cesky mluvim malo. Mam autisticke dite, ktere nejakou slozitejsi konverzaci v cestine nezvlada, takze i na deti mluvim casto anglicky. Ctu v aj z 99%, ale ted se snazim si sem tam precist nejakou knizku v cestine, protoze to mi moc pomaha na slovni zasobu a to vyjadrovani. Nejvic me stve, ze delam chyby v psanem projevu, protoze muj sloh a gramatika byvala bezchybna.
Daem 134971
10.12.2015 16:41:39
Presne tohle se mi deje a ceske knihy ctu a i na PC ctu a pisu,ale mluveni.... nez se rozjedu ,to chvily trva.

I mama mi rika ze nemam cistou cestinu
TiNiWiNi 109646
10.12.2015 16:39:58
Ano, stalo. Měnila jsem hlavně podobná slova jako ryska-tryska, připiju-přiliju, růže-kůže,apd....A číslovky jsem neuměla. Když někdo řekl : sedmset dvacet sedm tisíc pětset padesát dva, tak jsem byla mimo. Vazby jsem měla taky zažité a divila jsem se, že se mi lidé smějí. Doporučím asi číst a číst a číst....české autory!!!
Daem 134971
10.12.2015 16:38:38
A do ceska jezdim jednou za 2-3 roky na prodlouzeny vikend, max. tyden. Prvni den se mi vse mota v cestine a pak s eto pomalu useda, chvilku mi proste trva nez si zvyknu na cestinu
Daem 134971
10.12.2015 16:37:20
Bohuzel ne.... Nechci to rozebirat.
Chloé 102783
10.12.2015 16:35:29
A na deti cesky nemluvis ? Ja mluvim denne cesky s dcerou, ctu ceske knizky.
Mam teda vyhodu, ze delam ve firme, ktera ma i ceske dodavatele, takze takrka denne pisu a telefonuji v cj. No a do CR casto jezdim. Zapominani nehrozi. Ale : obcas otrocky "prelozim" nejakou vazbu, takze reknu cesky nesmysl. Ale snazim se toho vyvarovat.
Daem 134971
10.12.2015 16:32:10
Ziji v zahranici peknych par let a v posledni dobe zjistuju ze mam problem mluvit cesky, moje cestina neni tak cista a i cech to slysi.

Psat umim, cist umim, ale pri mluveni zapominam slovicka, sklonovani take a chvilku mi to trva nez se jakoby rozjedu a nepletu to vse.

Jeste horsi je ze Aj a dalsi jazyk jsou pro me prirozenejsi nez cestina.

Stalo se Vam to take??

Trenuju po telefonu s rodinou, ale kazdodenne ceskym jazykem nemluvim.
Effelein 57239
21.10.2015 22:02:43
REagují trochu se zpožděním:) ale musím se pousmát celé diskuzi. Za A/ příspěvek je o ničem. Sebechvála smrdí. Ale budiž přáno dobrým úmyslům. Vypadá to, že v někde v Arabii jsou hezká obchodní centra a pokud porodím blondatý dítě, zřejmě budu dost dobrá samice. Za B/ nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, jak dítě oblíct s výkonnostním cílem - spíš vnímám účel oblekání a vychovávám k estetice - v neposlední řadě nacházení sebe sama víceméně bez ohledu na okolí. Jestli se někdo usměje nebo ne....každý usměv je hezký, když není závistivý nebo patologický. Za C/ nesnáším pýchu. To vlastně platí o této thémě. Pýcha předchází pád. Zajímalo by mě, kde při takovém jásotu začínají a končí hranice opravdovosti.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 906  [Dalších 806 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.