| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 906  [Dalších 506 >>]
Andel+2 dablici 92488
8.11.2010 12:54:36
S tim povolenim o vycestovani ze zeme je to tady taky. Pokud se zena chova "divne" (je nervozni, prilis pospicha...), muzou od ni to povoleni pozadovat. Pokud ho nema, volaji manzela.
myš
  • 
8.11.2010 11:56:27
Vendy

fakt zajímavé, piš dál a cokoliv, co tě zaujme. Taky by mě zajímaly tvoje postřehy třeba z nemocnice, kde jsi pracovala. Pracují třeba místní Saudky? Ony se nesmí bavit s cizími muži a být s nimi samotné, tak by mě zajímalo, jak to tam mají zařízené, protože v některých pracech se tomu nevyhneš.

Já jsem se bavila s jednou češkou-muslimkou, co si vzala Sauda a odjela tam žít, pro mě teda nepředstavitelné, ale když jí to vyhovovalo....já bych třeba klidně žila v Emirátech, ale v SA bych se bála. Ona mi třeba ukazovala papír od svého manžela - povolení, že může vycestovat ze země, jinak by ji samotnou nepustili, ženy vždycky musí mít mužský doprovod. Trochu jak vězení, bála bych se, že časem se manželovi její výlety nebudou líbít a nepustí ji. Taková zlatá klec to byla....

bravad 78611
8.11.2010 9:17:59
Hm, navíc DD odpovídá vel. E, takže to fakt nemohlo sedět...
Andel+2 dablici 92488
8.11.2010 4:53:38
A jeste je zajimave tema, v jakych kocarkach tady vozi deti. Cerstva mimina vozi v nepolohovacich golfkach nebo nepouzivaji zadne kocarky a deti tahaji na rukach jako kocky kotata. Je to nekdy smutny pohled.
Andel+2 dablici 92488
8.11.2010 4:51:22
S rizenim auta malymi detmi jsem se u nas nesetkala (SAE), ale to, ze vetsina Arabu povazuje autosedacku za naprostou zbytecnost vim. Tady taky casto vidim mamu nebo tatu jak ma dokonce i uplne male mimino na kline a ridi. Kamaradka nekolikrat videla, jak zena veze kocarek s pridelanou autosedackou, kdyz dojedou k autu, tak kocarek VCETNE sedacky nalozi do kufru a s miminem v ruce useda na predni sedadlo. Nebo je jeste varianta, ze pokud maji jedno starsi dite, cca 7-8 let, da to mimino do rukou toho starsiho ditete, ktere si s nim sedna na zadni sedadlo a mama si sedna na predni sedadlo.
Prekvapilo mne, ze u vas prodavaji spodni pradlo muzi, u nas tedy jedine zeny. Benzin je u nas taky levny.
Necetla jsem tvou diskuzi s nausnicemi, ale u nas s tim problemy nedelaji, pichne je jakykoliv doktor.
Pole levandulové 23006
8.11.2010 0:27:23
bravad, to prave vubec neni pravda. Kdejaka neznala prodavacka v CR ti tento nesmysl bude tvrdit, ale pak to vypada, jak to vypada - 90% zen nosi nepadnouci a nevyhovujici podprsenku, kdyz zamenuji velikost obvodu a snazi se tim dohnat to, ze jim podprsenka nepadne. Proste pokud ma podprsenka plnit svoji funkci, musi mit spravny obvod a spravnou velikost kosicku. Jedine, co se meni, je strih, takze ti ve stejne velikosti jeden typ podprsenky muze sedet a druhy typ ne, ale proto si to zkousis. Pohledej na youtube, tam jsou velmi nazorna videa na spravny vyber pradla.
Gora 31983
7.11.2010 21:53:29
S velikostí košíčků mám taky problém, ale už by se nikdy nenechala ukecat na jinou velikost podprsenky. Mám 75E, a paní mě v obchodě ukecala, že mám zkusit 80DD, že bude určitě dobrá. Zkusila jsem ji jen rychle, spěchala jsem domů, a když jsem ji pak doma nosila, lezla mi z ní prsa, a obvod byl prostě velký, těch 5cm hodně chybělo.
Gordita 88628
7.11.2010 21:37:00
Jojo, priznam se, ze s batoletem na kline tady cestuju bezne a nejsem jedina z expats co to provozuje :( Dokonce jsme meli nehodu hned prvni vikend cestou taxikem, ale jak jim nefunguji brzdy, manzel malyho v pohode udrzel... Ale sedacku v aute mame, jenom se mu vic libi vepredu a je to snadnejsi... v Evrope jsem ho teda do auta bez NIKDY nedala. Sama to nechapu ~l~
Astrid 109832
7.11.2010 21:30:04
Ahoj Vendy,
píšeš zajímavé postřehy.
To jsou šoky pro naše zažité vnímání světa a pravidel :-)

Z nemocnice i manželovy práce máš určitě spoustu příhod nad kterými náš rozum zůstává stát!
Určitě si to piš a pak něco vydáš knižně :-)~R^
Něco jako "Merde" - jestli jsi četla - jak Angličan pracuje ve Francii... asi jemnější, pro Araby s jejich specifickým smyslem pro humor by mohli být uraženi...

Ty autosedačky... pak je určitě závidí, protože zjistí, že díky nim děti nelezou po celém autě... to fungovalo jako lepší argument než celá bezpečnost.

Drž se
hrúda 85616
7.11.2010 21:24:45
Vendy, že on ti tu někdo nedávno psal, ať sem tam přispěješ nějakou perlou z tvého bydliště? Akorát ti evidetně nedošlo, že ne všichni to vezmou za správný konec. ~t~~t~~t~
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 906  [Dalších 506 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.