Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Anna |
| • |
11.5.2006 15:00:54
Dobrý den, ahoj!
Ráda bych, pokud je tu nějaká z vás v Doze, v Kataru, zda by se se mnou nepodělila o nějaké informace o této zemi, lidech a životě tam, pokud by jste mi chtěli napsat nějaké vaše zkušenosti z této země, budu moc ráda. Moc děkuji. Anna |
| Alice |
| • |
18.4.2006 12:37:11
Ahoj holky, neporadi nektera z vas, kde a jak se v Praze da nejlepe naucit zakladum arabstiny??? Dekuju predem za vsechny typy! Hezky den.
|
| Alice |
| • |
18.4.2006 12:37:10
Ahoj holky, neporadi nektera z vas, kde a jak se v Praze da nejlepe naucit zakladum arabstiny??? Dekuju predem za vsechny typy! Hezky den.
|
| Arsia |
| • |
10.4.2006 21:41:01
Assalam alajkum sestry,
chci vas moc moc moc poprosit o pomoc. Mame problem, za chvilku nam skonci visa v Egypte a potrebujeme se bleskove presunout do jine islamske zeme, kde bychom mohli dal studovat arabstinu, praktikovat a vychovavat nasi dceru. Potrebuji nutne informace na zacatek alespon ohledne viz. Pak info ohledne studia, popr.kontakt na nejakou ochotnou osobu, ktera by nam pomohla do zacatku najit napr. ubytovani a provedla nas, apod. Jsme ted v Egypte. Docela to specha, protoze nam neprodlouzili visa, proto, ze jsme tady uz tretim rokem jako turiste:o) a uz je jim to asi divne, co tady za turisticke krasy stale zkoumame. Bohuzel se jim tezko vysvetluje, ze dokud manzel neumi dobre arabsky, nema smysl nastupovat na Al Azhar Universitu a musi nejprve dokoncit jazykovku. Nedokazou se vzit do novych Muslimu, protoze sem jezdi z 99,9% Muslimove z islamskych zemi, kteri maji zaklady arabstiny i Islamu a nastupuji na Azhar temer okamzite. My jsme nemohli nastoupit, a tak jsme nedostali studentska visa a to je celej zapletenec. Blby je, ze nam visa skonci uz za tyden, takze na to docela spechame. Neradi bysme, aby nas prisli vystehovat:o( Prosim o pomoc!!!! Muj mail: niqabi@seznam.cz Jestli vite nejake info o vasi zemi (treba i Anglii, tam nepotrebujeme visa, ale zase potrebujeme nejake ubytovani rychle a levne),ci o jine islamske, kde se da pokracovat ve studiu, dejte, prosim, vedet co nejdrive!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| S. |
| • |
24.3.2006 16:36:07
Ivet
jojo ja jsem byla v Syrii dva roky.. teda jen studovat, ale taky mi to dalo hodne.. no skoda, uz se mi do tech zemi samotne nechce.. pis daaaaal :))))) |
| iveta |
| • |
23.3.2006 0:13:03
jsem rada,ze nekdo pochopil o cem pisi a dekuji za vas nazor a podporu.Vydrzela jsem to tam sama skoro dva roky.Byla to opravdu bezvadna skola,asi bych to vsechno podstoupila znova,ale byla bych ostrazitejsi.Moje zname a kamaradky mi casto rikaly,ze obdivuji,ze jsem tam dokazala sama odejit a zkusit stesti.Ja toho nelituji,ale opravdu zalezi na povaze kazde,jak se dokaze prizpusobit a jednat v urcitych situacich.zapomnela jsem do sveho prispevku jen dodat,ze tech probrecenych veceru,samoty a opusteni bylo zezacatku hodne.Ale dnes je to uz za mnou a ja jsem vdecna,za kazdy okamzik.preji krasny den...
|
| S. |
| • |
22.3.2006 17:47:21
Ivet mooc dekuju, ja taky ziju sama ruzne po svete a taky teda vim Indy.. ono staci to co provadeji v Anglii.. a tak pis klidne daaaaaal :))))))
|
| Dana |
| • |
22.3.2006 13:55:06
Diky za tak obsahly mail, za nas za vsechny zvedave:-) Pripada mi ale, z me zkusenosti, ze to zazije mlada holka i tady v evrope, ja jezdila jako studentka kazdy rok alespon na dva tri mesice ven, pouze po evrope, vetsinou do jizni francie a musim rict, ze se v tvem pribehu castecne taky nachazim, otravni chlapci jsou totiz vsude a galantni jsou do te doby, co je natvrdo neodmitnes a to uz nemluvim treba ani o sicilii. no pracovat s indy a filipinci asi muze byt velmi obtizne, zalezi urcite i na tom, na koho clovek narazi a jak moc s nimi potrebuje vychazet, kazdopadne tady v evrope se clovek urcite psychicky citi vice jako doma, takze si myslim, ze je to o moc jednodussi. Kolik let jsi to tam takhle vydrzela??
|
| iveta |
| • |
22.3.2006 12:51:25
pokusim se to popsat trosku zkracene,i kdyz to asi nebude dost vystizne.Qatar,se behem par let velice zmenil.Ja jsem tam prisla poprve v roce 1996.Nastoupila jsem do hotelu Sheraton,jako maserka do klubu,kde jsem si potom udelala kurs na instruktorku ve fitku.Mela jsem velke stesti na managera,ktery byl anglican a za manzelku mal jihoafricanku.Diky nemu,jsem to tam ty zacatky prezila!Moji kolegove byli predevsim Indove a par filipincu.Kdo tam zil .vi jaka jsou indove"mafie"a ze si je clovek radeji moc nebude poustet k telu,jinak je zaradi do nejake te sve spolecenske skupiny,nebo podskupiny a podle toho s ni pak jednaji.A s filipincema skoro to same.Delala jsem s jednou,ktera donasela skoro na kazdeho.Ale takovy se najdou i u nas v cechach.Vedouci na osobnim oddeleni se behem roku vymnenil 3x.posledni byl turek,kterej mi do oci jednou rekl,at si moc nevyskakuju,ze jsem"jenom zena "a to ze jsem "bila"jemu je jedno.Nejdrive jsem mela pronajaty byt,ale ten me stal asi tolik co jsem mela mesicni plat,tak jsem sla bydlet do ubytovny pro zamestnance.Dostlala jsem samostatny pokoj skoro nahore na strese,ktery je puvodne pro doorman.Ale ja byla stastna jako blecha,ze mohu bydlet sama.Zaplatila jsem si taxika na cely mesic,aby me vozil do prace,vyslo to levneji nez jednotlive dny.Ale zaplatila jsem mu vzdy az zpetne!obcas prijel,ale obcas take ne!Co se tyce mistnich,zezacatku jsem je poznavala pouze jako cleny v klubu a nasli se mezi nimi hajzlove ale nekteri take fajn,tak jako vsude.Mela jsem v zivote stesti na lidi a to se mi tam moc hodilo.Par mi jich hodne pomohlo a stali se mojimi prateli.Mela jsem i dost znamych mezi zenami,ketre jsem potom v soukromi take masirovala,tajne,protoze to je zakazane.Tim jsem si vydelala vic,nez jsem mela plat.
A ze neni v Qataru co delat?ja nevim,ja jsem se nenudila.Jsou tam kazdy ctvrtek party a nektere jsou fajn.Zase zalezi na lidech.Je tam i par slovaku a cechu,tak jsme se schazeli a pokecali,grilovali,vyjeli na ryby...prste kdo si chce zabavu najit ,si ji najde. Nejhorsi byly ty zacatky...jak uz jsem rekla.Skoro kazdej chlap si mysli,no jo Evropanka,to jsou lehky holky,bude sranda...zezacatku mi volali na sluzebni telefon do prace snad 30 za den.pak jsme se domluvili s mojim sefem,ze si necha linku prevest k nemu do kanclu,nez je to prejde...a preslo!Nebo jednou jsem byla na vanocni party a jeden mistni se nabidnul,ze me vezme domu.Byla jsem rada,protoze jsem sla druhy den do prace.Ale on zastavil po ceste a malem me znasilnil.Jedine,co me asi zachranilo bylo,ze jsem menstruovala...jo,jo...byla to skola zivota!! Pak jsem se seznamila s manzelem,vdala se a zivot se zmenil.Jak je zena vdana,mam pocit ze ji vic repektuji.Me Qatarske pritelkyne mi rekly,ze jsem udelala to nejlepsi.Nevim,jak to presne myslely,ale ja vim,ze jsem chybu neudelala.Manzel tam pracoval u francouzske spolecnosti jeste asi rok a pak jsme se prestehovali do Abu dhabi.Pak jsme odjeli do Canady a po nejakem case se opet vratili do Qataru.Pak Bahraina ted opat Canada.Ale neco nas tahne porad zpet.A nejsou to pouze ty penize,i kdyz samozrejmne bych lhala,pokud bych tvrdila opak.Manzel je opet v Dubaji a ja cekam az skonci skolni rok a odjedu tam take,aspon doufam! Kdo si to chce zkusit,jet tam pracovat,neodrazuji,naopak!!je to dobra skola.Jenom prosim,budte opatrne!drzte si lidi od tela,my jsme dost pratelske,usmevave a oni si to pak vykladaji trosku jinak.preji krasny den. P.s.Doufam,ze je to aspon trosku srozumitelne. |
| Nada |
| • |
22.3.2006 11:45:25
Nevim, jestli nam Iveta neco prozradi, taky me to moc zajima, ale jedna ma znama mi rikala, ze v Qataru krom prace neni vubec co delat, takze vlastne kazdy kdo tam je, neustale pracuje, mistni se chovaji dosti arogantne a vubec nejsou prijemni, zkratka si delaji z kazdeho sluho, prines, podej atd., no a mlady krasny holky tam pry maj vzdy hodne napadniku, jenze vetsinou fungujou jako milenky, protoze vetsina si davo zenata a stejne si berou mistni nebo arabky, ale holky jsou za to hyckany drahymi darky, tak vetsina pry podlehne, zvlast kdyz se tam citi tak osamele........tohle vse mam jen z vypraveni, tak by me zajimala zkusenost ostatnich.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.