Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| S. |
| • |
21.3.2006 15:45:44
jooo Ivet.. prosiiim rekni o tom Qataru...
|
| Anna |
| • |
21.3.2006 9:42:29
Ahoj Iveto, prosim, muzes mi priblizit, proc pro Tebe bylo peklo pracovat v Qataru jako svobodná. Měla jsem v minulosti možnost tam odjet, nakonec jsme se nedohodli, ale opět o tom začínám uvažovat. Pozn. jsem taky svobodna.
|
| iveta |
| • |
20.3.2006 19:37:43
Mila Katko,pochopila jsem tu narazku na sluzku,o kdyz ja jsem o zadne filipene nemluvila...ale budiz.A mimo jine mam take manzela araba,muslima a ma smysl pro rodinu,presto,ze nezijeme v Cechach.Ja jsem se tu nepostela do zadne vetsi debaty,ohledne viz a pracovnich problemu.To byl pouze muj nazor na zivot v UAE.Ale prosla jsem si take svym peklem,kdyz jsem jako svobodna pracovala v Qataru.O tom jsem ale tady nechtela psat.Posilala jsem svuj prispevek jako maminka na strednim vychode a proto take ten obsah.preji ti krasny den...a zavidim ti to teplo.
|
| iveta |
| • |
20.3.2006 18:09:39
Muj manzel je libanonec,ale s kanadskym pasem,nastesti...proc nastesti?protoze ma zcela jine pracovni nabidky,nez kdyby mel pouze libanonsky pas.Ja osobne jsem odesla do Qataru pracovat jako svobodna a neni to zadny med!!!je to zcela jine tam zit jako vdana.S tim se mnou myslim nektere budete souhlasit,kdo to zazil na vlastni kuzi.preji vsem,kdo se tram chysta pevne nervy a hodne stesti.Zacatky jsou vsude tezke.Ale je to bezvadna zivotni zkusenost a clovek ziska trosku vetsi prehled i o jinych kulturach,nez je ta nase.preji krasny jarni den,iveta
|
| s. |
| • |
20.3.2006 17:22:50
ehm,.. sorry.. Pozici
|
| S. |
| • |
20.3.2006 17:22:18
Ivet, a od kad je tvuj manzel?
Silvie diky, jo myslim tim, ze asi nebudu delat jen tak neco.. ale na neakou dobrou pizici zase nemam vzdelani. jo jak spravne rikas, pri ty nasi povesti, no hruza no..:(((, a jasne zamotek s neakym domorodcem.. tak to znam jaky jsou. i kdyz par jich se od nas tam taky vdalo.. ale fakt je, ze se s nama zaobirat moc nebudou, udelame svoji praci a pak nas vykopnou zpatky kdyz uz nas nepotrebujou. |
| Dasa |
| • |
20.3.2006 10:57:08
Ahoj vsichbi,
uz pres rok ziji s manzelem a svoji dcerkou v Omanu, v Muscatu. Nahodou jsem narazila na tyto stranky a tak zkousim, jestli tady nekdo docasne nezije v Muscatu. Docela se nam tu libi, i kdyz neni vsechno podle nasich predstav a na neco se neda zvyknout ani kdybychom sebevic chteli. Ale jsou tu docela prijemni lide a Oman je opravdu prekrasny, takze se to da prezit. Navic docela casto s dcerou jezdim zpet do Cech a manzel je take Cech, takze se nepotykame s kulturnimi nesrovnalosti. Ale i presto, ze mame dost anglicky mluvicich znamych mi nekdy chybi popovidat si cesky. Pokud tu nekde kolem nekdo bydli, tak se ozvete. Diky Dasa |
| Silvie |
| • |
19.3.2006 23:29:03
S.
Zas bych to nevidela tak pesimisticky s praci v SAE, ale clovek musi byt pripraven na vsechno… zalezi na tom co, pro koho a za jakych podminek dela. Nekteri maji stesti a jejich prace je zajimava v prijemnem kolektivu a navic dobre placena, takze ty klimaticke podminky, zivotni prostredi a nektera omezeni jsou jen druhoradym problemem. Pro zenu je to tady tezsi, hlavne si musi jo dat pozor, aby se nedostala do situace, kdy by mohla mit “problem” s nejakym chlapem, natoz mistnim, tady by ji pri nasi povesti nic nepomohlo. No a taky prijet do teto zeme jako svobodna, neni zrovna velke plus. Napr. v Sharjah je protizakonny pobyt dvou neoddanych lidi ve spolecne domacnosti, v Dubaji a Adu Dhabi se to u nemuslimu spis pouze toleruje. Mne pripadalo, ze nejvic Cesek tady pracuje v turistickem ruchu (recepce apod.), pak jako letusky. Ty umis arabsky, to je vyhoda a navic po Syrii se Ti bude zdat zivot v Emiratech jednodussi a hlavne pohodlnejsi. Clovek asi musi predevsim vedet, proc tam je. Dneska se uz snazi nalakat cizince i na to, aby se tam usadili. Mam dojem, ze uz 4 roky (z hlavy to nevim presne) si cizinec muze za jistych podminek koupit v Emiratech dum nebo byt, ale vetsina lidi z Evropy tam je jen “par” let, pak se vraci domu. Snad Ti to pomuze jako info pro pripadne rozhodnuti. Zatim preji krasny den! S. |
| iveta |
| • |
19.3.2006 16:37:22
Mila Zuzko,tak jsem se docetla az k tvemu prispevku a musim popravde ricr,ze me zaujal.Myslim si totiz,ze jsi zatim jedina nejvystizneji popsala zivot v meadle east.Jsou tam velka pozitiva a negativa a jak spravne pises,ne kazdy na to ma zaludek a nervy.Ja osobne jsem si tam zvykla a libi se mi tam vic,nez v Kanade.Nekdo si bude asi myslet,ze jsem vadna,ale je to tak.Vsem zenam,ktere uvazuji se provdat za cizince,at uz araba nebo americana,doporucuji se podivat tam,odkud jejich vyvoleny pochazi!!!!!Auto,sperky nebo penize??to neni predsi to nejdulezitejsi.A take to muze byt pouze show off,tam si na to dost potrpi.Budte opatrne.Kdyz si vezmete cecha,neni to zadna zaruka spokojeneho manzelstvi.kdyz si vezmete cizince,je to jenom o neco slozitejsi.
|
| Bara |
| • |
17.3.2006 14:28:28
To je vsude stejne....zalezi...mne kdyz se v Aglii zeptali odkud jsem, nasledovala dalsi otazka ..kolik deti hlidam...a to uz jsem mela sve vlastni...tam je to zase o tom, v cem jsme se dostali do podvedomi...Jediny kdo tady vi ,kde bylo alespon Ceskoslovensko jsou Jemenci, neb to byl komunisticky stat, dokonce vi ze jsme se rozpadli...oni to prirovnavaji k sobe ,oni se naopak sjednotili...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.