Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| S |
| • |
17.3.2006 14:20:48
Sylvie
joo tak to je fakt, vsude nas berou jako Rusky a taky jako prostitutky. Takze jet do UAE a pracovat tam je asi blbej napad co? Achjo stve me to. Dycky se mi tam chtelo zit, ale docela sila jak nas tam berou |
| Silvie |
| • |
16.3.2006 22:50:45
Elen,
pokud si myslis, ze je zodpovedny, ze mysli i na to co pak, no a hlavne ma na to, aby financoval rodinu, tak na tom take nic spatneho nevidim. Vzdyt skoro kazdy je rad, pokud muze nekomu udelat radost darkem a on to tak mozna bere. Pro ne je rodina silene dulezita. Napr. jedna moje kamoska z Tunisku spolu se svymi sourozenci platila operaci v soukromem zarizeni v Evrope mamince, aby mela tu nejlepsi peci, ale oni se kvuli tomu museli docela uskromnit, navic sama ma uz tri deti. A to byla operace, kterou by jiste mohla podstoupit i v tom Tunisku. Mne to vyznelo ale tak, ze kdyz ma deti v Zalivu, tak prece by se nenechala operovat “doma”… Vetsinou maji tu svou hrdost a rodina je neco “svateho” , tak o takovych vecech se vubec nebavi, pripadne az po delsim case…my jsme ji s manzelem v jistem smyslu hodne pomohli, tak nas “adoptovala”, takze uz se muzem bavit i o tak citlivych vecech.. Pojem “zamestnavatel” je v SAE dost siroky, on skoro kazdy nekoho zamestnava, ale vetsinou pracuje jeste pod hlavickou nekoho. Je fakt, ze nektere narodnosti to tady maji tezsi, ale vse je relativni, mimo mistnich jsou tady jedni z nejbohatsich Rusove, ale i Indove! Naopak znam pripady Evropanu arabskeho puvodu, kteri tady zustali jen pul roku, protoze se neuchytili. No a ja osobne jsem nekterymi byla brana v tom "pomyslnem" zebricku jeste hodne daleko za Severoafcany, vzdyt "my" tady delame jinou praci. A to si nas vetsina stejne plete s Cecenskem, mysli si, ze pouzivame azbuku a patrili jsme pod SSSR, no nejvic jsem se nasmala obrazku : Ceska=soudruzka se satkem na hlave okopavajici brambory... Ti prachatejsi vi, ze existuje Praha a Karlovy Vary, kam se jezdi hubnout. Pokud muzes, tak se vydej s pritelem na dovolenou do Emiratu, zajezdu je i od nas uz pozehnane, navstiv rodinu, koukej dobre kolem sebe, takhle aspon trosku uvidis “pod poklicku”. Svatba je uz jine rozhodnuti, bohuzel tech nepodarenych uz jsem videla taky dost a navic s cizincem se to pak jeste komplikuje. Zatim se mej fajn a uzivej si nezavislosti… S. |
| elen |
| • |
16.3.2006 15:40:56
Ale tak ja se to snazim pochopit a nakonec jsem dospela k nazoru, ze je to jeho vec, kdyz na to ma a chce je podporovat, asi kdybych dokazala vydelat o moc vic, nez sama potrebuju, tak bych to taky klidne dala rodine, tak mu to nemuzu zazlivat, protoze on zas neni nezodpovedny. S tim, jak spatne se v UAE chovaji k sevreoafricanum jsem se nesetkala, ale asi to bude proto, ze muj pritel tam vetsinou pobyva sam jako zamestnavatel, takze si nic vyslechnout nemusi, ale ani o tom nemluvil, i kdyz vim, ze Filipinci, Indove atd. tam na ruzich ustlano nemaji, ale pry zas nad nimi stale nekdo musi stat, kdo je "nuti" delat a jak se rika vsechno neprokecat! Jediny duvod odchodu by byla prace, no a svatba, ta muze zatim pockat, pravdou je, ze se ze mne stala zena, ktera po tom byt vdana vubec netouzi, mit jednou deti, to ano, ale byt vdana, to pro me neni vubec dulezite, zvlast kdyz to tak pozoruji kolem sebe, jenze je asi pravda, ze v arabskych zemich tohle neradi vidi, ba nekde je to nemyslitelne, ze!
|
| S |
| • |
16.3.2006 14:52:47
Katko tak okoli Aleppa osobne neznam, ale co jsem slysela tak je tam nejvesti koncentrace cizincu v Syrii. Perj lepsi nez Damasek. Tvuj manzel je teda ze Syrie?? soryy jestli jsi to uz rikala, ja jsem dneska nejak mimo :)
|
| Silvie |
| • |
16.3.2006 9:20:31
Katko,
clovek nikdy nevi, jak to v budoucnu dopadne ... muj muz mi take rikal, ze se odstehujeme na dobro, nejak zacina menit nazor...no uvidime, mozna na duchod si budem uzivat luhu a haju v CR. Vzala jsem si jen Evropana z jihu, tak to nase vzajemne prizpusobovani je urcite jednodussi a navic jsem od malicka zila mezi cizinci, takze jsem zvykla na to, ze ne vsichni maji stejne zvyky.. Naopak me to vzdycky strasne pritahovalo, pripada mi to kolikrat jako uplny hlavolam, jak skloubit ty vsechny rozdily, aby si lide lepe porozumneli, ale nemuseli odstoupit od svych zivotnich hodnot. S tim nakupovanim jsem to sice trosku zvelicila, ale me samotnou trapilo, jak bych sve dite vychovavala v Emiratech. To byl take jeden z duvodu, proc jsme odesli ...nemuzu prece dite zavrit doma, musi mezi lidi..ale jak skloubit to, ze bych mu zakazala veci, ktere ostatni deti delaji normalne...vysvetlit, ze kdyz je s maminkou, tak to delat nesmi a kdyz bude s jinymi detmi, tak jo?! Tak takhle to asi nepujde… Nekdy to neni zadna sranda, jednou mi takhle kolega rika : “Moje 3leta dcera se mnou zacina smlouvat, ja se z toho zblaznim”, ona to totiz pochytila od ostatnich deti ve skolce … jenze jak vysvetlit diteti, ze pro ostatni deti to je normalni, naopak se jim to bude hodit, ale s kulturou rodicu to nic moc spolecneho nema. Z jedne strany nas to “jine” okoli obohati, ale pro rodice to je nekdy pekny orisek, hlavne kdyz jsou v nekterych zemich jen na skok … Nejhorsi je, ze se na tebe pak ostatni okolo divaji jako na tu divnou tyranku deti, jak pises.. Nevim, jestli jsi nahodou nevidela posledni dil “U nas v Evrope” (da se i po internetu, snad to v SAE neni blokle cenzurou), tam i jen v ramci Evropy pripadame ostatnim moc prisni na deti … Mozna, ze pro vas to je naopak nejschudnejsi cesta, jak se priblizit a porozumnet chovani lidi pozdeji v Syrii, pokud se tam pak usadite.. Dneska mi to zas nejak moc pise, jo jo pokec po netu, aspon trenuju cestinu…tak zatim, preji krasny den! S. |
| Katka |
| • |
16.3.2006 1:02:42
Ahoj Silvi,
tak to je přesný popis lets go shopping!A navíc-já když mám fakt "den", tak se nějaká milá paní vrhne od těch oliv přímo k mýmu vozíku a začne hladit a pusinkovat to bílý baculatý dítě,protože takový ještě nikdy neviděla:) My se nikdy zpátky do čech stěhovat nebudeme,takže kdybych se nechtěla přizpůsobit,tak si nikdy manžela nevezmu. Jen tady zažívám nový věci a potřebuji si o tom s někým popovídat.A musím dodat,že je fakt úleva,když zjistím, že někdo to vidí podobně jako já. (Kromě mojí babičky. Ta si stejně pořád myslí,že pasu v poušti beduínům velbloudy:))) Škoda,že už jste přesídlili,ale ani pokec po netu není k zahození,že? Zatím se měj moc fajn.Ahoj. S: díky za info o Sýrii. My bysme měli jít do okolí Alepa, ale zatím to není aktuální. Jak dlouho tam ještě budeš?Měj se nejlíp, jak to jen jde! Ahoj |
| Silvie |
| • |
15.3.2006 23:58:35
Ahoj Libuse,
loni jsem se z Emiratu odstehovala, takze budem muset sraz odlozit, ikdyz se v Dubaji mihnu v cervnu…. Na nasem konzulate mi pred par lety rekli, ze nas tam je zhruba 400 oficialne, do toho nepocitam turisty (tech je nejvic v Dubaji a Sharjah) nebo ty, co tam jedou jen na sluzebni cestu. Mam dojem, ze to muze byt ted trosku vic, ale lide od nas se tady vetsinou neusadi. Je tady i docela dost ceskych maminek vdanych za Araby. U nas neexistuje « povinna » registrace na konzulate, takze ta cisla nejsou vubec presna. Nejvetsi « vyskyt » Cechu je v Abu Dhabi a Dubaji, ale ziji i v Sharjah a mam dojem, ze i v Ajmanu. Pokud budete mit aspon trosku casu, tak doporucuji vylet do Omanu, da se jet jen na vikend a clovek uvidi i kousek historie… Zatim se mej krasne ! S. |
| libuse |
| • |
15.3.2006 19:27:56
Koukam, ze je na tyhle strance dost husto a vubec se nechci michat do diskuse, jenom se chci zeptat, ty tady v Emiratech ted zijes? Ja jsem ted v Abu Dhabi, tak by me zajimalo, kolik je nas tady z Ceska a taky by nekdy slo udelat nejakej srazik a pokecat o starych casech, kdy nas vubec nenapadlo, ze tu jednou skoncime. Jinak preju hezkej vecer.
|
| Silvie |
| • |
15.3.2006 10:11:01
Lenko,
ohledne viza si zavolej na ambasadu, pokud jsi ve Vidni, tak to nebude vubec problem, pak nam tady napis, co jsi se dozvedela od oficialnich zdroju…takhle si budes aspon jista a ja se poucim. Co se tyce generace : O staletich jsem nemluvila, ale vnimam, pokud se nekdo vyjadri, ze neco ma po generace, ze to jedna generace po druhe zdedi, ale nenabydou soucasne, a divila bych se, ze by za tech 35 let se uz trikrat « rozmnozili », kdyz mluvis o 4 generacich. No ale to ja urcite blbe pochopila, vzdyt jsem jen ucitelka. |
| lenka |
| • |
15.3.2006 9:03:23
o stejnych lidech se sice nebavime ovsem info o vizu bylo pro me - jak jsem jiz nekolikrat zminila. po generace se nemusi nutne vztahovat na staleti, jak jiste jako ucitelka vis, ale na nekolik generaci v rodine - tzn. pan + pani, synove a dcery, synove a dcery synu a dcer a synove a dcery druheho kolena synu a dcer - jsou to 4 generace bez ohledu na datum vzniku imaratu... nebo se snad pletu?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.