| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 906  [Dalších 216 >>]
lenka
  • 
14.3.2006 13:29:37
nechodi tam nakupovat jidlo kvuli tomu, ze je levne - jezdi tam do restaurace na vecu tak jak ja jedu do mnichova nebo do benatek - neni v tom nic o cene - proste chteji nekdy neco jineho - priznam, ze to vetsinou chteji rodice - konkretne kamoska z bahrainu - tez jezdi na jidlo - saudi nesnasi neb neni zvykla nosit hajab + cador ci abayu... mluvim o rodilych ne o ceskach - jinak dve kamosky, ktere mam v abud dhabi jsou na pul cesky - tatik rekneme arab a mamka ceska. o tom clanku - mas pravdu, ale nekomu to proste vyhovovat muze, ze nehne prstem - moje druha kamaradka z bahrainu sla po par letech do prace neb rikala, ze spala do dvou a vazila pak uz skoro devadesat kilo... ale prevazna cast rodilych arabek proste delat nebude ani za nic - jak je to s materskou jsem se neodvazila zeptat - neb vim, ze by se mi dostalo nechapaveho pohledu a vety typu tady se o tebe manzel postara... v imaratech mam jednu jedinou znamou cistou cesku, ktera je tam za praci a nenadavala - i kdyz nechapu proc jezdi za vydelkem zrovna tam, kdyz v jinych statech gulfu by mela v turismu napr. dvakrat vic... jeste mam jednu znamou cesku - ta je vdana za emiratana, bydli v dubaji, ma male dite a je spokojena, ja se spis ale kamaradim s rodilymi - i kdyz treba znamy z sharjah je z perske rodiny - a taky to vzdy da okate na jevo - i kdyz obcanstvi maji uz po generace uae
Zuzka
  • 
14.3.2006 13:09:53
17.6. valime domu!!!!! na prazdiny...vse o tom proc a jak jsem tady jsem popisovala predtim, jen omylam, ze nepomlouvam system a nejsem zde nestastna!Jen a jen Vam zprostredkovavam situaci.A taky vim proc zde jsem, muj muz neni dulezity..dejme tomu , ze ma jeho prace supen utajeni c.3....haha
Zuzka
  • 
14.3.2006 13:09:37
17 valime domu!!!!! na prazdiny...vse o tom proc a jak jsem tady jsem popisovala predtim, jen omylam, ze nepomlouvam system a nejsem zde nestastna!Jen a jen Vam zprostredkovavam situaci.A taky vim proc zde jsem, muj muz neni dulezity..dejme tomu , ze ma jeho prace supen utajeni c.3....haha
Silvie
  • 
14.3.2006 12:36:15
Evo a Lenko,
nikomu neberu jeho nazor, naopak vim presne, jakym osobam se zivot v Emiratech libi a proc. Jo a dobrodruha si urcite predstavujeme kazda jinak. Pripada mi ale dosti divne, kdyz lidi, kteri tady nikdy nebyli mluvi o asimilaci. Evo, pokud povazujes za asimilaci flakani se (pardon, opalovani ) na plazi, nakupovani a dirigovani sluzek, tak je fakt, ze s touhle jsem mela velke problemy, holt na to nejsem. Na to je potreba dobrodruhu…Verte nebo neverte jsem stestim bez sebe, ze si po ctyrech letech uklidim, vyperu..
Odpovidala jsem Katce, protoze jsem rada, ze nekdo videl to, co jsem videla ja. A neni nas moc. Mame snad narok i my dve vyjadrit, ze mame jiste pripominky k mistnimu “super” zivotu anebo ne?!
Ten clanek , bohuzel original jsem nenasla, tak uz si vsechno nepamatuji, byl na jednu stranu (nebyl to prispevek do diskuse), takze jsem to zjednodusila na ma slova “pela ody”… pani vysvetlovala, napr. ze Emiraty je stat, ve kterem je radost mit deti , ale nikdy nejspis nepatrala, jak dlouho tady trva treba materska…no a takovych info-neinfo tam bylo plno, jenze to prezentovala jako info o zemi a ne jako vlastni zkusenosti, ktere se zdaleka netykaji vetsiny. Pokud by nekdo napsal takovy clanek o evropskem state (on ho ale nenapise), tak ho tady ostatni rozcupuji poznamkama, ze si bohata panicka pise, jak si uziva…on ten clanek se totiz mel jmenovat nejspis, kdyz mam finance, tak se mam i me deti super kdekoliv…no ale o Emiratech, top destinaci, se musi psat jen pekne, ze? Jen ne abychom tady mluvili o zakonech, o cenzure.. nebo jen o “malych problemech normalniho” zivota.
Budete se divit, ale nemam jen negativni nazory ci zkusenosti a z nekterych by si nase urady mohly vzit priklad, treba jako vypis z rejstriku trestu. To jen tak na okraj.
Lenko, mohla bych vedet jakou maji narodnost Tve kamosky jezdici na nakupy do SA? Pokud to jsou Cesky (coz bych se divila), jake je jejich povolani? A to jako podle Tebe je jidlo v Emiratech tak drahe, ze pro nej jezdi nebo letaji do SA?
Pokud pises o znamych, kteri maji obcanstvi mistnich statu, tak se nebavime vubec o stejnych vecech, protoze pro tyto lidi tady plati „jine zakony“ a ziji v uplne jinych podminkach. Rada se dozvim neco noveho, ale mam radeji fakta, ktera si muzu celkem snadno overit. Diky za odpoved. S.

Eva
  • 
14.3.2006 12:19:10
To co tady pises je velmi zajimave, ale myslim, ze vsichni vedi, ze SA jsou extrem v cemkoliv. Nevim, zda jsi to zminovala ci ne, jake narodnosti je Tvuj muz a proc jste tam sli, to je asi dulezite a take to, zda se dokazete domluvit, zda tam zustat a proc a pokud to treba Tobe nevyhovuje, jak nebo co Ti to vynahradi, tohle by asi melo byt diskutovano........
A treba neni mozne jet na 2 az 3 mesice kazdy rok s detmi domu, myslim, ze takova doba je schopna nabit kazdeho, aby mu pak v nekterych chvilich nebylo tak tezko. Hodne stesti!!!
lenka
  • 
14.3.2006 12:08:20
je to o tom jak to prozivas ty - jina by to treba prozivala stejne dalsi jinak - nekomu chybi kino a kavarna jiny je radsi doma s kamoskou, nelze to prece generalizovat
lenka
  • 
14.3.2006 11:55:09
ja vim, opakuji jen, ze ne vsichni to vidi takhle - nekomu to vyhovuje - kazda zeme ma prece zakony a omezeni, nektera vice nektera mene, nekde jsi svobodna vic a jinde min - je to na kazdem co komu se libi a co min - nekomu vadi, ze nemuze mit pivo a jinemu ze nemuze mi treba koks... opravdu je kazdy jiny a nemuzu si myslet, ze pokud ja vnimam neco negativne tak to tak a priori bere jiny - jak se divaji v cz treba na ukrajince - myslis, ze cesky soukromy podnikatel plati vsem stejnou menu? slovenske pokladni treba... podle me tohle najdeme v kazde zemi i kdyz mene extremni, zalezi na kazdem jak to bere. jedine co mi aramco rika, je ropna spolecnost - myslis tim tu? muj znamy pracuje v aramcu na risk expertyze - je pravda, ze asistentky jsou cizinky, ale hlavne proto, ze arabky by takovou praci nedelaly, to, ze se bavi normalne o penezich a my na to nejsme zvykli - taky nejsme zvykli na to, ze kdyz se nekdo nakloni dopredu ci da nohu pres nohu je to konec debaty, taky otevirame darky pred ocima toho kdo ti je dal a tam je to trapas - kazdy ma neco jineho a nemuzeme ricit, ze to, ze pro nas je to spatne tak to znamena, ze to spatne je - je to jine
Zuzka
  • 
14.3.2006 11:37:48
Leni , musism se zastat Silvie..ja mam podobnou zkusenost/pokazde kdyz jsem se snazila nekoho kontaktovat v SA tak to zkoncilo tim, ze/ desetinasobne zesilene tou nemoznosti udelat ,to co normalne delas, jako jit na kafe, do hospody, do kina atd./jsme si nemely co rict, protoze jak popisuji dale, zde je to o tom jak to vidis ty a jak to prozivas ty, ,i v SA muzes zit svuj sen, muzes mit skvelej compound ,ktery je tam velky jako male mesto, muzes ridit auto, muzes jit ke kadernikovi, do SPA, o abaju se nemusis ani otrit...je t o o tom co mas zpet doma..zazemi misto kde se vratit a jestli se chces vratit, co v SA delas a proc to delas..my mame target, ktery nesmime prekrocit, a ten nas musi drzet v sachu.....znam tady lidi anglany, kteri odesli z anglie muz je namorni dustojnik a oni cestuji po svete...maji deti a ty deti tahaj s sebou...nemaj dum v Anglii, nemaj uz rodinu, tak tam nemaj koreny, planujou jak koupi viluu tam a vilu tam a nejsou schopni odjed odsud...jsou tady jiz 8 let a porad nic...vis proc, protoze se boji...tady je jistota, jistota penez, jistota stabilniho pocasi, jistota vzdelani pro decka, ALE POZOR...jistota v materialnich vecech muze vest k neschopnosti a lenosti...spolehani na druhe, ze ti uklidi, ze po tobe uklidi v marketu jak psala Silva, ze ti nekdo prijde vymenit koberec, kdyz jej poskvrnis, ze ti nekdo uvari veceri a donese ti ji domu...ze zavolas nejakemu boyovi a ten to udela...lidi tady vubec nic neumi, udelat spravit, namalovat jako jedini mame v compoundu vymalovany byt barvou, protoze manza sel a udelal to...jinak se vola boy tady mu rikaji Jimmy ..Tady u nas v compoundu jsou uplne stejne pripady..prijeli protoze potrebovali penize a zustali, protoze se jim chce zit liny zivot , ktery objima pouze je..Tady neprichazeji zpravy ze sveta..tady je izolace a pokud nemas zajem a nectes internet news a nebo int. noviny nic nemusis vedet A PORAD ZIJES..to co se deje na pol scene...nezajem ja jsem mimo, ja se mam dobre..tak vsichni zapadaci tady uvazuji a nejen oni...Kdyz to tady vidim, jsou tady 1o/12 let detiodrostle maji ve svych zemich a tady sedi a zijou si pro sve nakupovani...jedina nejistota je ,ze te muze nekdo odblastovat...ale ten risk beres...nemuzes jinak pokud, chces zit pohodlne...
Podivej vsichni v compoundu jezdi velkyma GMC sickAMA A Landroverama, maj na co si vzpomenou, maj motorky, motokary pro decka, maj Louis Vuitton kabelky, ALE JSOU v nesvobode a bez alkoholu, a bez kina...utraceji silene penize za to ze jezdi na pivo na Bahrain, zkupujou veprove a byt barmankou v hotelu na Bahrainu tak jsem v baliku za rok.. .jestli jsi nikdy nemela bazen pripada ti to neuveritelneze ho mas u villy, ale pokud ti ani bazen nepripada uzasny...tak te neohromi, neohromi te tenisove kurty, ktere stejne nikdo nepouziva.. Maly raj v SA se jmenuje ARAMCO a kdo tam byl, jako ze nejaci Cesi ano, tak vi...Je to nesrovnatelne...... ja mama Oh to mi to date uklizece...bohuzel ne vsak pro ""uklizeni"" meho 2+1, ale pro pocit viny, ze ja ziju v necem do ceho on se jinak nez uklizenim ani nepodiva..compound mu mesicne plati 200 rialu!!!!coz je 1300 sice mu dava jidlo, no ale i kdyz je z Bangladese tak je mi ouvej, jednou zaklepal a bylo to..proste jsem nemela silu rict ja si to udelam sama...mela jsem tisickrat stejny problem , v obchode, kdy ti do tasek bali potraviny a pak chce baksis, vozejk, kterej ti veze k autu a ceka babsis...auto ti umyva nekdo jiny...a timto zpusobem trapne pomahas jinym,a vzdycky mas trapny pocit boze jakto , ze ja mam vic a jeste se za to citim blbe... pro mne to neni prijemne, neb jsem samostatna a zachod si umym umyt sama,ale docela mam dobry pocit, kdyz uz s nim nekdo zameta jak s kostetem, tak proc mu nepomoct stovka ho udela stastnym a mne nezabije...Jinak tady je vse o penezich .....neni minuta kdy se nebavi o penezich a ja ktera jsem vzdycky trnula hruzou az se me nekdo zepta kolik vydelavas a kde pracujes, ted melu tyto otazky bez problemu...tady je hlavni signifikaci kolik dolaru, liber beres rocne...samozrejme odstupnovane jak jsem psala, Amik nejvic a bangladesan nejmin..teke zalezi pro koho pracujes...pracujes na rafinerce a jses expert beres hodne, pracujes na slevarne a jses expert beres min, ale porad je to dobry...muzu ti rict ze u manzela v praci ma kazdy jine penize, delaji stejne, maji stejnou praci stejne hodiny, ale kazdy je odjinud...velice ponizujici, kdyz zjistis, ze clovek s tebou v praci bere min ci vic...za stejnych podminek...Saudi samozrejme berou nejvic..ti to vse ale zastresuji, neb tvrda prace je pro jine, office work pro ne...tam lita tea boy a dela caj...a on sedi a mobiluje...
lenka
  • 
14.3.2006 11:01:10
cesi jezdi na nakupy a jidlo do rakouska a rakusane do cech - je to to same co imarat a saudi - pokud znas jen ty co delaji jedno neznamena to, ze neexistuji ti, co delaji druhe, ne?
lenka
  • 
14.3.2006 10:59:45
naprosto souhlasim, je to subjektivni a kazdy muze mit jiny nazor, vzdyt dva stejne kousky cokolady chutnaji dvema lidem jinak...
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 906  [Dalších 216 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.