Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Eva |
| • |
14.3.2006 10:56:33
Mam stejny nazor jako Lenka, znam lidi, kteri delaji jen v blizkem Nemecku a jsou z toho sileni, nesnasi Nemce, cele Nemecko, zkratka vsechno nemecke....jednoduse tam nenasli domov, zname, pratele a to je ten problem, zustavaji jen kvuli dobre placene praci, neumeji se prizpusobit jejich prac. rytmu, jejich nature a to jsou jen v Nemecku!!! A naopak znam lidi, kteri urputne touzi znovu a znovu jet do nekterych zemi mj. treba i UAE, Katar, Bahrain atd., (o SA mluvit nebudu, nemam informace a sama bych tam nejela z toho duvodu, co si o teto zemi sama myslim z me dostupnych info) protoze se jim tam uzasne libi, jsou zkratka lide, kteri to maji v sobe, umeji se asimilovat, je v tom urcite castecne i duse dobrodruha, tvrda natura, i trocha stesti v tom, na jake lidi narazime a jake tam mame zazemi, to jiste, jen tim chci vyjadrit, ze opravdu vsechny tyhle zkusenosti jsou osobni a nikdo predem nemuze vedet, zda nekam zapdane a bude tam moci zit stastne. Ja sama chodim s arabem, sveroafricanem a znam spoustu lidi i ze Zalivu a popravde se nikam nehrnu, uz jen to horko.......ale vazne znam lidi, kteri tam jsou statsni, i kdyz jsou odkojeni Vltavou! A taky si myslim jedno, pokud nektera z vas je zamilovana a zna dotycneho alespon dva, tri roky, zna jeho rodinu, byla u nich doma atd., z toho se da dost usuzovat, reaguji tim na par prispevku.........ale pul roku, to je opravdu blaznosvstvi!!!!
|
| lenka |
| • |
14.3.2006 10:34:38
jeste silvi proc jsi se vzpamatovavala z clanku, kdy jedna peje ody na imaraty jeste mesic? proc nemuze mit nekdo jiny nazor a zkusenosti, nez mas ty? treba to tak pani opravdu videla - na jinem nazoru prece neni nic spatneho a ji to treba vyhovovat mohlo - to co se libi jednomu se a priori nemusi libit jinemu a obracene - neni prece jediny spravny nazor ten nas
|
| lenka |
| • |
14.3.2006 10:30:31
no nevim jake mas zkusenosti ty, ale moje kamosky do saudi na nakupy a jidlo jezdi - hlavne jidlo - jedou vzdy cela rodina - jak z dubaje tak z abu dhabi - nechapu proc ti to prijde divne
|
| Silvie |
| • |
14.3.2006 10:17:35
Zuzko,
moc zajimave cteni. Nejake info sice mam, ale vzdycky se dozvim neco noveho. Muj manzel rika, ze kdyz pouze slysi slova “Saudska arabie”, tak ma husi kuzi...to uz par zemi videl a tam byl jen na sluzebce. Napis, takhle se dostanem urcite k zajimavym tematum. Uz se tesim na mailik. S. |
| Silvie |
| • |
14.3.2006 10:13:44
Lenko,
Je videt, ze jsi nikdy nebyla v SA ani v SAE. Nechapu, proc by nekdo cestoval z SAE na veceri a na nakupy do SA. Vzdyt jediny, komu by mohly Emiraty pripadat opravdu jako raj, je ten kdo zije v SA, protoze to je nebe a dudy. Vzdyt bohate panicky delaji presny opak. To Ti ten znamy nakukal pekne blbosti. Spis bych si dala pozor….po takove veceri a nakupech by ses taky uz nemusela nikdy z SA (nebo kdo vi odkud) vratit a jeste by to bylo kryte tim, ze jsi jela pres SAE, kde jsi se ztratila…jo, to muze byt celkem dobre promysleny plan, ale se spatnym koncem ..a hadej pro koho? Panem K. jsem myslela pana R.K., vzdyt on na ty “sve” ostrovy priletel z Emiratu, to se v Cechach uz davno vi. S. |
| Silvie |
| • |
14.3.2006 10:10:28
Katko,
Ty jsi mi padla do noty. Bohuzel uz jsem mimo, takze setkani v SAE budeme muset odlozit. Takhle jsem totiz na techto strankach objevila asi pred tremi lety clanek stylu “Raj pro deti” o zivote v Emiratech, kde dotycna pela ody na mistni zivot a ja se z toho cteni vzpamatovavala jeste mesic. Ten clanek me natolik odrovnal, ze jsem se vubec nesnazila navazat kontakt s Ceskama. Vzdyt o cem bych si asi s nema mohla povidat ? S Tebou by to asi bylo ovsem neco jineho... Ty prechazis s kocarkem pres ulici? A stojis na chodniku? Tak to mas jeste stesti, protoze se pohybujes v centru, ktere ti turiste take vidi…protoze uz jen za rohem, by ten chodnik nemusel existovat a pro prechod “ulice”, styl ctyrproudova dalnice, jak popisuje Zuzka, uprostred mesta by byl asi nejrychlejsi a nejbezpecnejsi taxik! Kdyz uz jsem v te nadsazce a mely jsme tady radu “v Rime, chovat se jak Rimane”, a Ty jsi si jeste neosvojila mistni chovani v supermarketu …tak ja se Ti pokusim pomoct prvni lekci…je potreba, aby pri prujezdu supermarketem Tve ditko snedlo tak 3 balicky bonbonu, sem tam nejaky uzuzlany musi odhodit na zem, pak nasleduje presun do te casti, kde si muzete koupit na vahu olivy, koreni .., tady nutno osahat co nejvic druhu orisku a nejake zkonzumovat, pote se presun smer hracky, tady rozbalit, vytahnout a osahat upatlanyma rucickama (uz jsme se najedli, ale hlavne neutirat) aspon 4 hracky, jednu nechat na zemi, aby to bylo zajimavejsi jednu hracku odlozit az do mraziciho boxu s potravinama (at si uzije), no a pak s par malickostma smer pokladna, kde vynadas Ty prodavacce ( ktera si opovazi pozadat o piti, ktere ma v ruce Tve dite, aby jej narazila do pokladny), ze si neco podobneho vubec dovolila, vzdyt si muze pozadat, at ji “boy” prinese jine……no a az tohle zvladnes na jednicku, jsi na opravdu dobre ceste se mistnim podminkam prizpusobit. To se mi to pise, kdyz uz jsem mimo. Moc Te zdravim a preji krasny den! S. |
| Silvie |
| • |
14.3.2006 10:02:48
S
Kdyz pises “ted si vic vazim evropskych meritek”… kolikrat se clovek v techto zemich hoooooodne prekvapi, hlavne ze zacatku. Tady prihodim tedy jeste kapitolu “budouciho romanu” ..lhani .. to je opravdu kapitola sama pro sebe. Mam dojem, aspon jsem ho mela, kdyz jsem ucila u nas, ze kdyz dite lze, tak se to bere jako spatna vlastnost, no a nejakym rozumnym zpusobem se to snazime vyresit. Dite se vetsinou prizna, je mu to lito, pak slibi, ze uz to neudela atd…(Pro stouraly : mluvim o detech, ne o dospelych). Jake bylo ale me prekvapeni, kdyz po odhaleni do oci bijiciho podvodu, lzi..jsem se “tady” dozvedela, ze dite deprimuji uz tim, ze jsem na to prisla, ze je nejdulezitejsi neztratit cest, takze se neprizna, ze je to vlastne mala sikulka, ktera uz ted si umi stat za svym a ze rodice maji velke stesti, ze uz ted vi, ze se jejich dite ve svete neztrati… Jsem si jista, ze takovy pristup najdeme i v CR, ale urcite ne v takove mire. No a tady pak musite “nastudovat” mistni kulturu natolik, aby jste i vy z takovych situaci vysli s cistym stitem, spis svedomim, ze jste svou pedagogickou praci odvedli “dobre” pripadne nezahodili vsechny zakladni principy vlasni kultury. A takovych vyrazu, cinu, pod kterymi si v Evrope predstavujeme neco uplne jineho, se tady najde pozehnane… Mam dotaz k Syrii, jak mistni lide hledi na soucasne vztahy s Libanonem ? Normalni lide to asi v beznem zivote neresi, ze? Zdravim a preji krasny den S. |
| lenka |
| • |
14.3.2006 9:12:26
je mi lito, ze jsi v syrii mela tyhle problemy, ale nema ty stejne treba arabka v cechach? moje kamaradka z bahrainu prijela na studia - nosi jeansy a tricka (s dlouhym rukavem :-)) ale satek - nedovedete si predstavit co si zazivala v kazdem obchode - od stouchani do ramene a septani divej... bin ladin a podobne az po nechutne pohledy jako by byla spinava, jednou mi rikala jedna ve fitnesu - ja kdyz vidim ty zahalene ja bych je tak vyliskala, ja ji rikala no ony tebe taky kdyz se jim nakrucujes pred chlapem... na kamarada z iraqu volal soused policajty s tim, kdyz mu prijely na navstevu sestry s mamkou, ze si chce otevrit bordel a taha sem arabske devky... muj partner bydlel rok v brne - sousedi nam delali ze zivota peklo - obvinovali nas, ze jsme hlucni - i kdyz jsme treba zrovna spali... nakonec z pana vyjelo predtim ten arab tady a ted vy... je to to same v kazdem state, jen my, kteri rozdily nedelame se nemuzeme smirit s tim, kdyz ve vztahu k nam ty rozdily nekdo dela... jednou jsem mela pritele z gambie a prijel na weekend - potkala ho u nas teta, ktera sve dceri zakazovala koupani v bazenu kam chodi cernosi, a malem z toho dostala psotnik... pro pripady negativniho posuzovani cizincu nemusime tedy ani chodit k cizim... preji ti hodne stesti a jen positivni zazitky, smutek a slzy nepreji nikomu
|
| lenka |
| • |
14.3.2006 8:58:23
to vis, ze nas to zajima - ja treba osobne hodne doufam v to, ze me pozves na navstevu ;-)vtipek. myslim, ze jsme se tady sesly, rady pomuzeme a rady vyslechneme co mas na srdci - i kdyz ja jak jsem rikala deti nemam a mit nebudu, rada si poctu - cokoliv od vas vsech.
|
| lenka |
| • |
14.3.2006 8:53:41
ne ne vizum pro poutniky nemyslel, nejsem muslimka, slo o veceri a nakupy v saudi rikal, ze neni problem neb uae visa plati i tam... ja si to jinde nezjistovala tak nevim, ale sama vis jak to je ``am billy joe, for billy joe - no problem``... oni radi mluvi a pak muze byt realita jina... fakt nevim jak to s temi kterymi vizy je... tim panem K myslis pana Q?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.