| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 840] Názory 841850 z 906  [Dalších 56 >>]
Bedrun, 5 teček 5710
1.9.2004 16:57:22
No, teda jsem rada, ze te vidim. :o) Jak se vede?

Pravda, pravda, ctvrte je na ceste, dekuji za blahoprani. S Bozi vuli snad ne moc brzy. Jsem ted v 28tydnu, termin je ke konci listopadu. Vis jak s deckama, zvlada se to zvlada. Ted mi manzel odjede na mesic, tak doufam, ze nejen do te doby nezblaznim, ale hlavne neporodim. :o)

Preji pevne nervy s klouckama. Jo, dva kluci, to musi byt legrace. :o) U nas jak se to da dohromady, tak to je taky cirkus. Nejmladsi (ted uz skoro 16ct mesicu) se samozrejme rada pridava a chodi vsechny bit. :o) Ale decka jsou pozehnani, bez nich by ten dum byl prazdny a zivot jakbysmet. :o)
bohunak 5775
31.8.2004 21:05:01
Ahoj Imane,slysela jsem od Aidy,ze jsi znovu tehotna,chtela bych ti poblahoprat,kdy cekas mimco?A prosim te,jak to teda zvladas?Me to nejde absolutne pochopit:-))Ja mam problem s certiskama a to jsou "jen" dva strasne zivi kluci:-)Hodne stesti Bohuna
Bedrun, 5 teček 5710
30.8.2004 17:54:53
Pokud mate miminko a manzelka bude doma, pak hlavni roli hraje domaci prostredi a jakym jazykem budete na dite hovorit. Okoli na to nebude mit zadny vliv. POkud pak bude dite ve veku chozeni do skolky, pak se male deti rychle adaptuji. Ale to si uz muzete vyzkouset treba v parku.

V Saudi ci Emiratech pak mate moznost nedat sve dite do arabske skoly, ale anglicke, coz by treba mohlo byt pro vas vyhodnejsi.

My doma hovorime 4mi jazyky. Hlavnim je ang. ale presto deti rozumi a trochu mluvi i temi dalsimi.

Nevim, jakym zpusobem by vase deti mely byt omezeny, nebot se tam da delat vesmes vse tak jako i v jinych zemich.
zoulinka + 3♥ 18862
29.8.2004 23:10:58
Ahojky , mám podobnou prosbu. Tentokrát se jedná o čajové přebaly... Pokud někdo z vás by byl tak hodný a pomohl rozšířit sbírku , budu za všechno moc ráda. Díky Janča /Kontakt v záhlaví/
Markéta
  • 
29.8.2004 21:13:58
ahoj holky,
vím že to do této diskuze nepatří, ale nepovedlo se mi zatím zkontaktovat holky sběratelky v zahraničí.
já sbírám malé papírové ubrousky, co se dávají v restauracích pod kafe či čaj. pomůžete mi rozšířit moji sbírku? když zajdete někam na kafe, tak si stačí na mě vzpomenout a schovat ubrousek. pokud budete mít zájem mi pomoci, kontaktujte mě na email v záhlaví. věřím, že mi pomůžete. díky moc všem.
Jana + 2
  • 
28.8.2004 19:30:52
Ahoj Evco a Agato
Myslim, ze bychom se uz mohli zacit shazet mimo CR ja se s detmi chystam asi v breznu na tri mesice do Syrie, do Aleppa. Chci starsiho kluka upichnout ve skole, ted chodi zatim v Praze do Lybijske. Pro mladsiho to bude premiera tak se urcite babicka tesi a ja taky ze vzpadnu tady z toho stresu. musim jezdit bohuzel bez manzela, ale i tak to zvladame super. Omar uz jednou chodil do skolky a docela se mu libilo. Hlavne jsem se o nej nemusela venku bat. Ale je pravda, ze roky utikaji a mam pocit, ze spolecnost se meni k horsimu. Naposledz jsem videla uz 13 kluky kourit pred skolou na verejnosti. Jinak plenky a vse tam je jen se nejmenuji Pampers ale Jumpers. Me tam chybely nase syry a pro deti jogurty, ale vse se da nejak nahradit.
Jeste dodatek k cizojazycne vychove. Nas syn odmalicka vyrusta v dvojjazycnem prostredi a vic davame duraz na arabstinu, tu si v Cechach tezko osvoji a tak si myslim, ze cestinu pak v kolektivu vzdy zvladne. hodne byl s arabskymi detmi a taky mluvi vic arabsky. Ja si myslim, ze dva jazyky jako materske zvladne zdrave dite bez problemu.
Jana
Boďa
  • 
18.8.2004 21:03:49
Ahojky všem,

chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s výchovou českého dítěte, tedy zatím miminka v arabském světě. Mám na mysli hlavně jazykovou bariéru (prý děti dlouho nemluví a pak začnou plynule 2 jazyky), jak se třeba zpětně dívají na pobyt v cizí zemi, případná omezení plynoucí z odlišné kultury apod.
Chystám se odjet jako lékař za prací někam do Emirátů či Saudské Arábie a rodinu bych bral samozřejmě s sebou, tak sbírám info.
Díky za každé postřehy

bsmajer@seznam.cz
Monča a Tydlínek 13846
3.8.2004 9:12:44
Ahij holky,
jsem z Čech, ale protože koukám na telku tak vím, že vaší zem postihly záplavy, my si jich užívali před dvěma roky a tak si říkám, nepotřebujete některá nějakou pomoc? nebo vaši blízcí?
Finančně vypomoci nemohu, mám malou mateřskou, ale mohu pomoci jinak třeba poslat nějaké věci, a tak?
Jsem z Děčína a tenkrát se nám nabídlo také plno cizích lidiček, ku pomoci.
Naštěstí bydlíme na kopci, tak jsme sami pomáhali ...

Můj mail je v záhlaví, přeji vám pěkný den Monča a Kristýnka
Zuzana
  • 
2.8.2004 12:07:24
Pan Igor , uz som vam pisala raz na vas sukromny mail a musim sa zopakovat este raz.Verte, ze ani my moslimovia nesuhsaime s teroristickymi utokmi , ktore su este vydavane za islamsky jihad.Zuzana Nadova
Igor Kanin
  • 
28.7.2004 9:04:33
nuz... pani Nina... ak prestanu vasi "spoluveriaci" urezavat hlavy neveriacim tak vam nikto nebude zasahovat do zivota.... jihad niesu ziadne srandicky tak sa potom necudujte ze sa vam to vracia v diskusiach.
[<<Předchozích 840] Názory 841850 z 906  [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.