| No one | 90699 |
|
|
25.8.2012 11:02:07
U mě to bylo úplně jasný. V úterý večer mě manžel tak nas..l, že mi začali brutální poslíčko/kontrakce, které jsem sledovala 2 dny - vždycky to na pár hodin polevilo, podle toho jsem poznala, že to ještě není ono, ale brzo bude. Jakmile to začalo být fakt pravidelně po 10ti minutách a méně a nepřestávalo to, tak jsem vyrazila do porodnice. Dcera se narodila ve čtvrtek odpoledne, prostě žádný překvápko.
Ovšem kdyby mě manža tehdy tak nenaštval, bůh ví jak dlouho by to ještě trvalo. ![]() |
| Liki + dcera 8/11 |
| • |
25.8.2012 11:00:31
Sanitku jsem fakt nevolala. Porod mi trval celkem 19 hodin. A do porodnice jsem z Brna cestovala do Vyškova
Porod mi začal v cca 16, ve 22 jsme zamířili do Vyškova. Při každé kontrakci jsem lezla pomalu na stěnu auta, ale dobře jsme udělali. V Brně by mě pravděpodobně řízli pro nepostupující porod. Ve Vyškově jsme měli známou PA, která s námi zůstala i po skončení pracovní doby a nesnažila se to nijak urychlit. |
| gf fgfhf | 99674 |
|
25.8.2012 10:51:09
že to může být kdykoliv od doby co jsem byla propuštěna z nem. ve 36 tt (byla jsem na udržování nástup do nem. byl 33 tt)doma jsem vydržela přesne týden, že se chystá porod, že večer pojedeme do nem. rodit, a že porod bude trvat 38 hodin, jsem vůbec netušila, ani nic tomu nenasvědčovalo, odešla mi plodovka. U 2. stejný scénař nem. udržování, ta samá doba, s tím že doma jsem vydržela 14 dní, páč už sem byla chytřejší, tak jsem se snažila co nejvíc šetřit, frtu jsem polehávala a i u 2. to bylo víc nahnuté,k porodu tam to hrozilo kdykoliv, dcera se tlačila sama, už když jsem byl v té nem. na udržování tak mi dr. řikal, že se opravdu cpe sama hlavičkou, že bych jí měla cítit, jakoby tlak, když jdu na velkou, což sem cítila, jen jsem netušila co to je, až když mi to řekl dr. A klasika, že se ráno vzbudím a pojedem rodit, tak jsem zase netušila nic tomu opět nenasvědčovalo, přišli kontrakce, a páč jsem věděla, že to mám nahnuté, a že to bude rychlovka, tak jsme na nic nečekali a jeli hned, měla jsem strach aby jsem to stihly, tentokrát porod trval necelých 5hoď.
|
| .ganesha. | 83982 |
|
|
25.8.2012 10:46:54
Vůbec, protože jsem rodila předčasně :)
Nepoznal to ani monitor, až doktorka, když jsem jí nebyla schopná odpovídat na otázky (jela jsem do nemocnice kvůli horečce). |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.8.2012 10:45:26
Ano, průjem jsem také měla. Začal současně s kontrakcemi, k tomu bolesti podobné menstruačním. To už byla jsná příprava porodních cest, to už jsem si volala sanitku
![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.8.2012 10:42:06
Nevím, jestli to tak funguje všem, ale mě na to upozorńovala manželova maminka, proto jsem to sledovala. Že prý až klesne bříško, bude porod na spadnutí. A opravdu to bylo velice markantní, najednou dítě úplně jinde, v jiné poloze.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
25.8.2012 10:39:35
Dá se sehnat od Saloosu, takže nějaký ty obchůdky s přírodní kosmetikou, zdravé výživy apod. Jinak přes net, máš-li čas.
|
| Rybízovka | 122945 |
|
|
25.8.2012 10:37:18
Přesně to je to, čeho se bojím. Ani ne tak toho vyvolávaného (termín mám spočtený dobře), ale aby nedošlo na císaře.
|
| Rybízovka | 122945 |
|
|
25.8.2012 10:36:06
Mně řekli, že je nachystaný na vyvolání, že to půjde. Tak asi půjdu do toho koktejlu, jen nevím, kde sehnat ricinový olej. V lékárně ho prý neprodají.
|
| Evka 73 | 11091 |
|
|
25.8.2012 10:34:32
Poprvé jsem asi od půlnoci pořád chodila na toaletu s po, citem na velkou, ale nějak mi nedocházelo, že to jsou spíš stahy (a to jsem 14 dní přenášela
). Kolem 8 hodiny už jsem si řekla, že zkusíme pro jistotu zajet do porodnice a tam mi potvrdili že porod je rozběhlý, dcera se narodila přesně v poledne. Potřetí mé tělo oznamovalo porod asi hodinu předem, byla jsem vyšetřená večer kolem 20 hodiny, naprosto bez příznaků, o půlnoci znovu a doktor řekl že v 6 hodin ráno mám říct o čípek na vyvolání a jít v klidu spát , protože do rána neporodím. Za půl hodiny jsem si řekla znovu o vyšetření s tím že mám pocit, že začínám cítit kontrakce, po zapojení na monitor se potvrdili, ale tak jednou za 10 minut, ale stejně mě vzali na sál, protože se alespoň udělá příprava a na sále bylo volno. Po klistýru a sprše mě znova vyšetřili a šla jsem rychle na sál, kde byl za chvilku syn na světě, takže hodinu od prvních kontrakcí. Ale je pravda, že se narodil 1,5 roku po dceři a s velkou porodní váhou (4,840 kg). Měl jít císař. řezem, ale po přijetí na sál byl už moc nízko, takže pokud by šel operativně, tak už by ho tahali porodními cestami zpět. Dřív si nikdo nevšiml, že že je velký na klasický porod ![]() Já mám termín za 3 měsíce, tak doufám že také proběhne všechno v pořádku a tělo mi dá vědět alespoň 2 hodiny předem, abych porod stihla v porodnici a ne třeba někde cestou ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.