| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Skoro dvojčata - děti krátce po sobě

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 19786  [Dalších 19496 >>]
Balbína 99798
5.4.2010 23:48:50
mám podobný případ v okolí. Dotyční měli dvojčátka - kluky a když bylo dvojčátkům 1,5 roku, narodila se jim sestřička. Měli fajn, že měli velký dům se zahradou. Navíc babičku poměrně blízko, nevím, zda byla v důchodu. Nakonec to zvládli docela dobře. Pokud byla maminka sama bez jiné pomoci, nechodila se všemi dětmi na procházku, byli hodně na zahradě. Malá byla moc hodná, spala, hrála si, dokázala se zabavit sama (myslím, že osud v tomhle zase na druhou stranu trochu pomůže). Maminka měla dost práce, ale říkala, že se dalo zvládnout docela dobře.
Na druhou stranu, když jsou komplikace v těhotenství a těhulka musí ležet nebo být v nemocnici, tak je jedno, zda máš doma malá dvojčátka nebo větší dítě. To pak musí pomoci rodina, prarodiče, určitě se vyřeší.
Bumbi&05,08,10 42508
5.4.2010 23:23:38
jájo, já jsem u dvouletých kočár nepotřebovala vůbec, vyjma na spaní. Dceři je teď 19 měsíců a kočár s sebou beru jen, když jsme pryč z domu na celý den, aby se mohla vyspat, jinak ji v něm nevozím, ťape sama. Syn nebyl v kočáru od 13 měsíců, taky jenom na spaní.
Ve 2 letech se ti dítě samo nají, samo chodí, umí si hrát, umí si říct o spoustu věcí, já jsem je měla přes den i bez plínek, takže s dvouleťákama mi to přijde už jako naprosto v pohodě.
Neboj, půjde to. Navíc, druhý a další miminka chápou, že na ně není tolik času jako poprvé, tak jsou míň náročný. A taky ty už jsi kompetentnější matka, takže ti nebude trvat tak dlouho, než odhalíš důvod pláče = dítě ti nebude moc plakat ~;)
bude to dobrý, neboj.
malostranska 101622
5.4.2010 23:20:06
Gratulace! Bude to na zacatku asi zaber, ale to zvladnete!!!!A pokud jste 3 dite stejne chtely, tak o to lip, ze to takto vyslo!! Drzim palce!!~;((
Yuki 00,03,07 49504
5.4.2010 23:11:12
zmizel mi přísůěvek, tak ještě jednou:

bude to super, moc gratuluju, starší už to zvládnou, neboj se ničeho a užívej si!!!

(mám starší kluky o 2 roky a 4 měsíce, to je skoro stejně, a starší už byl naprosto v pohodě, to budou i tvoje, neboj se ničeho, kdyby to bylo opačně - teď jedno a pak dvě, bylo by to náročnější, ale taky by to šlo, toto bude super!!!)
Jája a spol. 71011
5.4.2010 22:51:01
Holky dekuji moc za "utechu" (to zni hrozne co :-)
Take se nejvice obavame asi toho, aby tehu probehlo bez problemu, vzhledem k tlaku + v minulem tehu jsem mela cukrovku. Nemame zadne hlidani, takze to by bylo fakt asi to nejhorsi.
Jinak ted predstava jednoho miminka me po tom, co mame za sebou s holkama nedesi :-)
Jdu od PC, diky vsem.
LilyAA 84752
5.4.2010 22:46:34
ahoj Jájo, předně také gratuluji~R^~R^

mám velmi blízkou kamarádku, která si ke rok a čtvrtleté dceři přivezla z porodnice dvojčátka~b~~b~. Musím říct, že to byl tedy mazec, všechny tři děti v plínkách, chodila jsem s dcerkou často k ní a pořád jsme přebalovaly a přebalovaly....zvládla to naprosto sama bez pomoci kohokoli, manžel byl pořád v práci...

nejhorší mi přišlo se někam přesunovat, vlezt do metra byl nadlidský úkon, často čekala nahoře a někoho lapala, aby jí svedl starší dceru a ona s velkým kočárem mohla sjet plošinou a podobně...

je jasné, že také záleží na povaze a vůbec naturelu dětí, ale to člověk neovlivní...

a úplně nejdůležitější mi přijde abys zvládla celé těhu doma bez závažnějších problémů, pak už to bude procházka růžovým sadem,

VELKÁ GRATULACE A RADUJTE SE~x~~x~
Modřinka 37246
5.4.2010 22:36:57
Moje sestřenice byla ve skoro identické situaci, říká, že po IVF a dvojčatech byl ten třetí procházka růžovou zahradou. Tak věřím, že i vy to zvládnete v radosti.
MarkétaP + 4 dcerky 13148
5.4.2010 22:33:32
Kapradino, to muselo být asi ale na vůli té obce, protože zákon 108/2006 Sb o sociálních službách říká jen toto:

(2) Pečovatelská služba se poskytuje bez úhrady
a) rodinám, ve kterých se narodily současně 3 nebo více dětí, a to do 4 let věku těchto dětí,

o jiných kombinacích dětí tam nic není, ale obce mohou jistě mít své úpravy.
sylvaina 77406
5.4.2010 22:30:48
Kamarádka to má opačně, má dvojčata k jednomu staršímu. V době porodu dvojek mu byli asi ty dva. Záhul má hrozný, vůbec jí to nezávidím. Najala si paní do domácnosti- pomáhá s dvojkama nebo s nějakým tím úklidem. Jak je zrovna potřeba. Teď je dvojkám okolo roku, má toho plné zuby. Musela jsem jí slíbit, že až k nám pojede na víkend, najmu hlídačku ke každému dítěti a kromě kojení je vůbec neuvidí:-). Ale je šťastná, že je má. A navíc možná, že po vícviku s dvojkama ti monomimi bude připadat jako procházka růžovým sadem. Držím palce a promiň, že to zlehčuju. Momentálně přemýšlím o nákupu testu a jaksi se děsím.
Lassie66 79675
5.4.2010 22:26:20
Jájo, nejprve gratuluji a přeji, ať vše dobře dopadne. Potrat, doufám, nezvolíš. Pokud nemáte na chůvu, můžeš si alespoň sem tam zaplatit studentku na pomoc při nějaké náročnější činnosti, která vyžaduje více rukou.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 19786  [Dalších 19496 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.