| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kyčle

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 1747  [Dalších 1527 >>]
Efka-Luca02/2009+Maty02/2012 98504
4.5.2011 22:10:43
Ahoj,byli jsme v Motole a operoval nás pan doktor Chládek.K němu jezdíme i na kontroly.Už aby jste to měli za sebou.Je to trápení.Držte se.Pa
Janča 118334
4.5.2011 20:37:36
Ahoj, a kde vás operovali? My jdeme sundávat spiku 30.5. a operovali nás na Bulovce v Praze. Dle toho co jsem o vykloubených kyčlých zjistila tak nemocnice co operují miminka nemají stejný postup léčby. Na trakci jsme byli s dcerou v Brne v dětské nemocnici a tam nám řekli úplně jiný postup léčby než v Praze. Byli jsme pěkně zmatení
4.5.2011 19:01:20
Ahojky Janí.Malá měla třmínky od čtvrtého měsíce do roka.Normálně se nám vešla do autosedačky-vajíčka.
Také jsme po operaci,ale třmínky nám nedávali po operaci.To nechápu proč je dostanete.Držim palečky.Eva
Janča 118334
4.5.2011 18:09:06
Ahoj holky,
mám dcerku která se narodila s oboustrannou luxací kyčlí. Nyní jsme po operaci obou kyčlý protože konzervativní léčba nebyla úspěšná. Malá má sádrovou spiku a pak nás čekajá Pavlíkovy třmeny. Potřebovala bych poradit jak s ní máme cestovat autem. Třmeny dostane v 10ti měsících je teda už docela velká. Máte někdo skušenost a autesedačkou? Vejde se tam takhle velké dítě se třmeny? Děkuji za radu Jana
4.5.2011 17:40:07
Ahojky holky,zítra nám držte palečky.Jedeme na kontrolu.Jestli nám doktor řekne že na operaci nejdeme tak se ~v~.Všem co jdou na kontrolu držim palečky.Holky mějte se.Pa
Pište taky něco,jak se máte,co je nového.Chybí mi s vámi pokec
Ingres 101494
24.4.2011 12:39:55
Ahoj holky..Už jsem tu nějak dlouho nebyla...
No je se krásně,tak užíváme každé chvilky venku...
Jak jsem tu tak četla,že vám ujíždí vlak,tak já měla první Verču skoro ve 34letech a Pavču o dva a půl roku dýl,takže 36let ~t~
I jsem si dávala za vinu,že Pavča byla otočená zadečkem dolů třeba kvůli tomu,jak jsem se tahala s Verčou třeba venku,když jsem jí dávala čůrat,prostě nevím no...

Je pravda,že když je první dítko nějak nemocné,takže rozhodování s druhým je těžší...Já naštěstí měla první ůplně O.K. no a vidíte,jak se Pavča zvrtla ...
Natalí,to chození u nás je /aspoň mi přijde/ještě takové trochu "kačenkovské"..A hlavně když se Pavča vzbudí,tak než se rozchodí,tak je taková ztuhlá /nevím,jak to popsat/..Ale si říkám,že chodíme asi tři měsíce,tak nemůžu chtít zázraky ..Jinak na rehabilitacích jí chválí,co všechno umí ,takže se v květnu necháme překvapit na kontrole...Mluvení je u nás od rána do večera ,takže teď už si my dva ani nepopovídáme,protože ty dvě nás ke slovu ani nepustí ...
Evčo,moc vám držím palce..Jedeme skoro nastejno,tak uvidíme...Hlavně koukám,co vám vždy doktor na kontrole řekne a poradí...Nám tedy neřeknou nikdy nic a aby poradili,tak to už vůbec nee...

Tak zatím se mějte krásně a dětičkám hodně zlobení ~t~~t~~t~
arsiela, 59672
17.4.2011 17:41:07
Holky jestli vás to kapku povzbudí,čím dřív se na problém s kyčlema přijde a řeší se to,tím se minimalizují problémy s chůzi a oddaluje se totálka.Určitě na tom budou vaše holčičky mnohem líp než já,když mě operovali až tak moc pozdě.Kámošku operovali dvakrát jako předškolačku.Teď ji je 40 roků,rodila dvakrát přirozeně,chodí jak baletka a nohy ji vůbec nebolí.určitě na tom budou vaše děti uplně stejně nebo ještě líp a vy budete časem an tohle martirium vzpomínat jen jako an nepřijemnou životní etapu.
16.4.2011 9:45:21
Natalí děkuji za povzbuzení.Jsi hodná.
snad budou holky zdraví a budou nožky o.k.
Jdu pokračovat v uklízení.Pa
Honza +// 96654
16.4.2011 7:43:20
Romčo, já popravdě netuším jestli bude mít Natálka nějaké problémy do budoucna, ani jestli bude muset na operaci. Uvidíme na další kontrole, jak se vše bude vyvíjet. A všechno se ukáže až postupem času. Doufám, že ne.

Petrklíčku, mladší už nebudeme no~d~, nevim proč myslela jsem si, že jsi o hodně mladší:-)
Někdy se mi Natálka v noci vzbudí, ale spíše vyjímečně, ale určitě to není tím, že by jí bolely nohy. Ona takhle vůbec nevypadá, že by měla nějaký problém. Běhá jako drak (doslova) chodí normálně bez kulhání, nohy má normálně hybné (když jí snima třebas točím, nikdy neprotestuje) Takže u nás nemám pocit, že by jí nohy bolely. Nikdy si nestěžovala.
Já tě chci povzbudit, setkala jsem se s jednou paní, která mi říkala (dnes je jí přes 40), že měla těžkou dysplazii, že si tenkrát dr. mysleli, že bude špatně chodit. Tenkrát se operace tak moc nedělali, takže operovaná nebyla. Celé dětství bolesti nohou o pubertě ani nemluvě. Zakázali jí těhotenství. Ona přesto otěhotněla ve 20letech a to byl zlom. Od té doby, jako by si ty kyčle sedly je naprosto bez problémů, žádné bolesti nic. Ve čtyřiceti druhé dítě, naprosto bez problémů. Dnes je jí asi 43 a říkala, že od prvního těhotenství neví že má kyčle, že jí už vůbec nic nebolí. A to jí doktoři zrazovali, že nesmí otěhotnět, že to by byla pro její kyčle konečná. Třeba tě to trochu povzbudí, že časem může být i líp. Já se tím utěšuju.
16.4.2011 7:17:11
Ahojky holky,
Natalí už nejsme nejmladší.
Romčo nám doktor řekl že to není Lucinky poslední operace,že se do ní ještě podívá.Problém s nožičkami bude mít celý život.Může mít i umělý kloub až bude starší.
Já jsem taky nic nevěděla o kyčlích do doby než se narodila Lucinka a zjistili nám vykloubení obou kyčlí.
Taky věřím že se naučíme v létě na nočník.
Natalí,když jsme byli u Chládka naposledy tak nám řekl že Luca může chodit,běhat,ale když bude chtít jít do kočáru nebo nést,tak jí máme vyhovět.Má nato prý právo.A neříkat jí že už je velká,nadávat jí.
Natalí chci se zeptat pláče ti v noci malá že by jí bolely nožičky?Lucinka v noci pláče,má natažené nožičky.Nevím jestli jí bolí nebo se jí něco zdá.
Holky přeji krásný víkend,užijte si sluníčka.Jdu umýt okna.Pa
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 1747  [Dalších 1527 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.