| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kyčle

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 1747  [Dalších 1457 >>]
Ingres 101494
3.3.2011 13:24:16
Evi,tak jste si zase "užily" s Lucinkou,viď :-(
Už to bude dobrý..Stehy už vyndají u vás /asi/ a to bude jedna dvě..
Hlavně že už máte za sebou operaci a nemocnici !!!Držím palce ať už jde vše jen po lepší cestě !!!
Ingres 101494
3.3.2011 13:16:01
Petulo...
Taky jsme po trakci a jak píše Natalí,je zbytečné psát jak to chodí jinde,když Evča /petrklíč/ ví přesně co a jak v Motole..
Taky jsem malou kojila v leže,nejdříve to byl problém,ale po nějakém dni jsme si zvykly,mohla jsem odvazovat jen večer na hodinu..Na koupání,pomazlení ale jinak celý den musela být uvázaná a ležet..Takže v tomto je ten Motol asi lepší a víc to tam utíká..S těmi prdíky je to asi u všech dětiček stejné..Nemůžou se hýbat,takže to odnáší hodně bříško :-(..Taky jsme používaly trubičku na prdíky..
Moc držím pěsti,je to opravdu hoooodně na nervy ,ale vydrželo se to !!
Jednou mi řekl doktor,co je šest týdnů oproti celému životu a po pravdě to mě docela dalo dohromady a když mi bylo zle,tak jsem si na to vždy vzpoměla :-)
Takže když už musíte trakcí projít,ať vám dopadne dobře !!!!
Ingres 101494
3.3.2011 12:55:43
Ahojky holky !!

Natalí tak to je docela ošemetné...Po pravdě já bych /jak píšeš i ty/ asi rovnou chtěla objednat k tomu Chládkovi...Přeci jen je to doktor,který dělá kyčle dlouho a ví co a jak..U vás je to pořád,co říká jeden doktor,co říká druhý doktor a čas plyne..Takže já bych chtěla vědět už pořádně co a jak a objednala bych se k němu...
Držím pěsti ať je vše v pořádku!!!Uvidíš,že to bude dobré!!!Tfuj tfuj tfuj !!
Efka-Luca02/2009+Maty02/2012 98504
25.2.2011 14:08:25
Ahoj Natalí,tak jste to měli jinak než my.
Já jsem Lucinku kojila jen dva týdny,ztratila jsem mlíčko.
V Motole si můžeš sundat mimčo na kojení,na přebalení.Když bude hodně plakat tak se můžete pomazlit.Počítač se ti bude hodit.Já ho neměla.
Jak píše Natalí hodně pomůžou holky na rodince.Pro radu jsem psala moje sestra,ta mi pak všechno řekla.
Peto my jsme byli nejdříve na trakci v Kladně na 14dní.Tam mají jiný způsob než v Motole.Tam mimču 2krát denně mění obvazy.Sestřičky sundají obvazy,já jsem jí namasírovala nožičky.Byli jsme pokusní králící.Lituji toho že jsme rovnou nejeli do Motola.Lucinku jsem si nemohla ani jednou pochovat.Koupání žádný,jen utírání žinkou.Krmení v leže.Lucinka zvracela mlíčko jí lítalo z nosu tak jsme dávali nutrilon AR.Měla také problém s kakaním,tak si vytlačila pupeční kýlu.Pomáhala lactulosa.
Petule neboj se v Motole si můžeš malou sundat nakojit,přebalit,pomazlit.Pak ji přivážeš.Drž se.Jsem ráda že už to máme za sebou.Jen ted se modlim aby operovaná nožičky byla o.k.Neroste nám stříška.Drž se.
Honza +// 96654
25.2.2011 13:53:24
Ahoj Peťulo, já byla s malou také na trakci, ne v Motole, takže jak čtu Petrklíčka, chodí to tam trochu jinak. My jsme byly na trakci sedm týdnů, ptala ses na Motol, takže nebudu rozepisovat, jak to probíhalo u nás. Ale chtěla jsem Ti napsat, že já na trakci kojila a to mi malou sundávaly jen jednou denně na koupání. Ležela na té postýlce na nožkách závaží a já jsem se nad ní prostě nakláněla. Bylo to teda o záda, ale zvládly jsme to.~R^ Kojení nevzdávej, my jsme nakonec kojily skoro do dvou let. Jinak mi na trakci malá strašně trpěla na větry a špatně se jí kakalo. Takže jsem tam hodně používala rektální rourku.~7~ Jak už psala Petrklíček, je to strašně na psychiku, já jsem tam mohla mít PC, takže když malá spala hodně jsem psala sem na rodinu, dost mi to psychicky pomohlo, slyšet podporu od někoho kdo to prožil. Když čtu tvůj příspěvek, tak mi přijde hodně totožný stím co jsem sem před dvěma lety psala.
Přeju hodně štěstí, a hlavně ať vám trakce zabere.
Kdy nastupujete?
25.2.2011 8:23:12
Tak už jsem si to přečetla máš šestitýdenní dcerku.
25.2.2011 8:21:39
Ahojky Peťulo,já mám zkušenosti z Motola.Byli jsme tam osm týdnů.Jedna nožička se zakloubila,té druhé chyběl kousek.Dostali jsme třmínky.Ty nepomohli,tak jsme vloni byli na operaci.
Vem si sebou pleny,ikdyž máš nárok na pět plenek denně,krém na opruzeniny,kosmetiku pro mimčo.Ty si vem věci na sebe,přezůvky,toaletní papír tam není.
Dny tam utíkají docela rychle,každý den budeš s mimčem cvičit vojtovku.Ráno budeš cvičit s rehabilitační a pak dvakrát nebo třikrát sama.
Miminko máš pořád u sebe na pokoji.Až nastoupíte tak odpoledne mimčo připraví na distrakci.Nejdříve bude mít nožičky u sebe a zavěšené nahoru,obden se budou nožičky roztahovat.Konečná fáze je rozštěp.
Na pokoji můžeš být sama s miminkem,záleží kolik tam bude dětí.Můžou ti dát na pokoj i velké děti.
Monitor dechu tam nemají,přivez si svůj.
Držim palečky at to dobře dopadne.Drž se,je to náročné.Mě hodně pomohli návštěvy od rodiny.
Jak staré máš miminko?
Peťula313 116064
24.2.2011 20:57:26
Ahoj,
za 14 dní nás s šestitýdenní dcerkou čeká distrakce kyčlí v Praze Motole na cca 4-6 týdnů. Chtěla bych se zeptat, jaké s tím máte zkušenosti v téhle nemocnici. Zatím jsem se nic moc nedozvěděla. Měla jsem se zeptat, ale byla jsem tou diagnózou dost zaskočená. Jak to přesně probíhá? Na pokoji můžeme být pořád spolu? Je tam vůbec nějaké soukromí? Dá se bez problémů kojit? Co se tam dá celou dobu dělat? Mají tam monitory dechu na postýlkách nebo si mám přinést vlastní? Co vlastně všechno s sebou?
díky za vaše zkušenosti
Honza +// 96654
24.2.2011 10:17:32
Já vím, že je Chládek kapacita. Četla jsem o něm hodně na netu a navíc mi to říkal doktor, ke kterému jsme dříve chodily. Možná by nebylo od věci kdyby nás k němu poslali, aspoň by se k tomu vyjádřil. Uvidíme co za těch 14dní až tam budu volat. Dám určo vědět, zatím pa.
24.2.2011 8:55:56
Natalí,Chládek je kapacita.Uvidíš že to bude dobré.Dej pak vědět jak jste dopadli.Pa
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 1747  [Dalších 1457 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.