| Aneka_ | 43113 |
|
|
3.1.2011 13:22:18
Já bych se nezaobírala tím, co jiní, ale dávala bych balení jak má být - tedy široké. Neboj, neomezí to vývoj, hybnost ano)trošku), ale vývoj ne. Dcera měla řemínky a otáčet se začala i skrz to ve 4 měsících, seděla okolo půlroku +- a chodila před rokem věku.
|
| nela+3 | 87352 |
|
|
3.1.2011 13:16:16
Neboj se toho, já dávám také široké balení, zvykneš si a myslím, že to máte jen preventivně, za měsíc budou dělat kontrolu a třeba to bude dobrý. Moje starší dcera /19/ měla dělaný až RTG ve 4 měsících, tenkrát se sono ještě nedělalo a pak musela mít takovou ošklivou peřinku a ta jí opravdu hybnost omezila, ale stejně se začala přetáčet už ve 4 a půl měsících a vydrželi jsme to. Ale nemá ty kyčle dobré doteď. Možná, že kdyby se to kontrolovalo dříve a měla široké balení od mala, tak bylo líp. Teď to pár dnů vydržíš, ale zas je to na celý život
![]() ![]() |
| NL | 68692 |
|
3.1.2011 13:13:58
Díky za odkaz, po druhém přečtení jsem to konečně z toho odkazu pochopila
![]() |
| Šimi (Kačka1.11.+Viky 11.1.) | 33022 |
|
|
3.1.2011 13:12:24
Ahoj něco podobného jsem měla u prvního dítka. V šesti týdnech žádná jadýrka, doporučil pouze při každém přebalování jakoby roztahovat kyčličky a provádět s nimi malé kroužky. Upřímně moc jsem na to nemyslela, občas si vzpoměla. Na kontrole ve 3 měsících bylo vše OK, žádná rada o širokém balení nepadla.
|
| donjamimonja | 107675 |
|
|
3.1.2011 13:12:10
Ahoj. nám taky doporučili široké balení. ve zdrav. potřebách jsem koupila special "držátko" na plínku (myslím, že se to jmenovalo ortopedická vložka), teda výpln byla taková guma, já to vyndala a dala do toho natřikrát složenou plínku a to jí dávala. prdelku měla vystlanou pěkně, ale vzhůru nohama tedy nebyla...ted už to nosí jen na noc...je pravda, že to omezuje hybnost a tudíž i vývoj...takže my to nosili 2 měsíce celodenně a poslední měsíc a půl už jen na noc...
ve zprávě taky měla napsáno normální nález, ale dr říkala, že levá kyčkička je hraniční, tak to prý máme raději dávat...tak jsme raději dávali... |
| NL | 68692 |
|
3.1.2011 13:11:57
No právě, jde mi o to, abych nemusela dávat široké balení jen proto, že to zrovna tento doktor doporučuje všem novorozencům. Chci dávat bavlněné plínky. Ptala jsem se i na bavlněné plínky - tvarované(mám jak čtverce, tak i tvarované) a doktor vůbec nevěděl o co jde. Jen sestra mi tvrdila, že musím dávat pouze ty čtverce.
|
| Jane Doe | 104691 |
|
|
3.1.2011 13:09:42
aha, ty Tesco jsou dole širší, ale ty pampersky by asi nestačily. Jinak jsou skvělé látkové, ale je fakt, že dítěti ten zadeček zvednou..
|
| arsiela, | 59672 |
|
|
3.1.2011 13:07:24
Kyčle jsou bez nálezu,IIA znamená,že to je dítko do tří měsíců,to,že nejsou jádra nic neznamená,ty se dovyvinou později.Někde se dávaá široké balení všem novorozencům,i když je to už překonaná praktika.
|
| espr | 88177 |
|
|
3.1.2011 13:06:00
Hele já jsem také dávala , ale asi jen 14 dní preventivně než jsme šli na vyšetření...poradila Dr. dětská....ale dávla jsme snad jenom jednu plínu, ale naširoko.....tj. nejde o to aby toho na zadečku bylo mnoho, ale aby se nožičky roztáhli od sebe a vykloubili se od sebe (něco jako když leží žába na zádech)...aby stehenní kost byla jakoby kolmo na pánev
|
| Insula | 28056 |
|
|
3.1.2011 13:05:59
Já dávala na pampersku ještě normální plenu a stačilo to.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.