| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kyčle

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 1747  [Dalších 1417 >>]
Aneka_ 43113
3.1.2011 13:22:18
Já bych se nezaobírala tím, co jiní, ale dávala bych balení jak má být - tedy široké. Neboj, neomezí to vývoj, hybnost ano)trošku), ale vývoj ne. Dcera měla řemínky a otáčet se začala i skrz to ve 4 měsících, seděla okolo půlroku +- a chodila před rokem věku.
nela+3 87352
3.1.2011 13:16:16
Neboj se toho, já dávám také široké balení, zvykneš si a myslím, že to máte jen preventivně, za měsíc budou dělat kontrolu a třeba to bude dobrý. Moje starší dcera /19/ měla dělaný až RTG ve 4 měsících, tenkrát se sono ještě nedělalo a pak musela mít takovou ošklivou peřinku a ta jí opravdu hybnost omezila, ale stejně se začala přetáčet už ve 4 a půl měsících a vydrželi jsme to. Ale nemá ty kyčle dobré doteď. Možná, že kdyby se to kontrolovalo dříve a měla široké balení od mala, tak bylo líp. Teď to pár dnů vydržíš, ale zas je to na celý život~;((~R^
NL 68692
3.1.2011 13:13:58
Díky za odkaz, po druhém přečtení jsem to konečně z toho odkazu pochopila :-)
Šimi (Kačka1.11.+Viky 11.1.) 33022
3.1.2011 13:12:24
Ahoj něco podobného jsem měla u prvního dítka. V šesti týdnech žádná jadýrka, doporučil pouze při každém přebalování jakoby roztahovat kyčličky a provádět s nimi malé kroužky. Upřímně moc jsem na to nemyslela, občas si vzpoměla. Na kontrole ve 3 měsících bylo vše OK, žádná rada o širokém balení nepadla.
donjamimonja 107675
3.1.2011 13:12:10
Ahoj. nám taky doporučili široké balení. ve zdrav. potřebách jsem koupila special "držátko" na plínku (myslím, že se to jmenovalo ortopedická vložka), teda výpln byla taková guma, já to vyndala a dala do toho natřikrát složenou plínku a to jí dávala. prdelku měla vystlanou pěkně, ale vzhůru nohama tedy nebyla...ted už to nosí jen na noc...je pravda, že to omezuje hybnost a tudíž i vývoj...takže my to nosili 2 měsíce celodenně a poslední měsíc a půl už jen na noc...

ve zprávě taky měla napsáno normální nález, ale dr říkala, že levá kyčkička je hraniční, tak to prý máme raději dávat...tak jsme raději dávali...
NL 68692
3.1.2011 13:11:57
No právě, jde mi o to, abych nemusela dávat široké balení jen proto, že to zrovna tento doktor doporučuje všem novorozencům. Chci dávat bavlněné plínky. Ptala jsem se i na bavlněné plínky - tvarované(mám jak čtverce, tak i tvarované) a doktor vůbec nevěděl o co jde. Jen sestra mi tvrdila, že musím dávat pouze ty čtverce.
Jane Doe 104691
3.1.2011 13:09:42
aha, ty Tesco jsou dole širší, ale ty pampersky by asi nestačily. Jinak jsou skvělé látkové, ale je fakt, že dítěti ten zadeček zvednou..
arsiela, 59672
3.1.2011 13:07:24
Kyčle jsou bez nálezu,IIA znamená,že to je dítko do tří měsíců,to,že nejsou jádra nic neznamená,ty se dovyvinou později.Někde se dávaá široké balení všem novorozencům,i když je to už překonaná praktika.
espr 88177
3.1.2011 13:06:00
Hele já jsem také dávala , ale asi jen 14 dní preventivně než jsme šli na vyšetření...poradila Dr. dětská....ale dávla jsme snad jenom jednu plínu, ale naširoko.....tj. nejde o to aby toho na zadečku bylo mnoho, ale aby se nožičky roztáhli od sebe a vykloubili se od sebe (něco jako když leží žába na zádech)...aby stehenní kost byla jakoby kolmo na pánev
Insula 28056
3.1.2011 13:05:59
Já dávala na pampersku ještě normální plenu a stačilo to.
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 1747  [Dalších 1417 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.