| Marika Letní | 140743 |
|
|
24.8.2021 16:10:42
Malachit to stejně neřeší tu anestezii, na jehlu dojde a když dítě odmítá i za hodinu, tak co? Dost dětí ani nechce polykat léky, tak jak ho budou medikovat, když nechce léky, nechce jehlu. Tipuju, že lépe se píchne vzpouzejícímu dítěti jehla než donutí spolknout lék.
Já nejsem pro špatné zacházení, ale zase jsem realista a je mi jasné, že léčba dítěte v nemocnici je z podstaty nesvoboda a nucení do zákroků, které to dítě nechce. Jak jsem už psala, rozdíl je v tom, že dospělý si může doborovolně umřít, k léčbě ho nikdo nutit nebude, na rozdíl od dítěte, kterého rodič k léčbě donutit musí. Víc k tomu nemám. |
| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 16:01:34
Mariko, během té hodiny se najdou možnosti, jak dítě zklidnit. Navíc se trochu vzpamatují samotné žíly. Ono když dehydratované dítě křičí, brání se, tím spíš to zavedení flexily prostě a jednoduše nevyjde. A před zavedením flexily pro anestezii a MRI se dává premedikace. Ono ti předem vystresované dítě tu MRI taky klidně neuleží.
|
|
|
24.8.2021 15:57:40
malachit "MR se obvykle u malých dětí dělá v celkové anestezii" tak o tom jsem tedy neslyšela, že by kvůli tomu někdo podstupoval anestezii. Asi to možné je, ale nicméně i tam je ta jehla.
"A co se týče infuze, to vážně u rotavirů počká třeba hodinu, beztak pokud se kanylace nedaří, nedá se to zkoušet donekonečna. " A za hodinu bude dítě s jehlou souhlasit? Fakt? |
| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 15:51:07
Mariko, stavy přímého ohrožení života jsou opravdu něco jiného. MR se obvykle u malých dětí dělá v celkové anestezii, u starších se opět dá přihlédnout k psychickému stavu. A co se týče infuze, to vážně u rotavirů počká třeba hodinu, beztak pokud se kanylace nedaří, nedá se to zkoušet donekonečna. Vážně máme těch zkušeností požehnaně.
|
|
|
24.8.2021 15:46:03
Malachit tak pokud jsi s dětem v nemocnici, tak mu pravděpodobně o život jde, jinak by si vzalo prášek a bylo doma. Oni nehospitalizují jen tak.
Třeba rotavirus u malého dítěte, tam je kapačka nutná. Nebo... těžko můžeš odkládat MR s kontrastní látkou dokud se dítě nerozhodne, že jehla ano, když na to vyšetření je dlouhá čekačka a bez toho se nedá rozhodnout o závažné léčbě. |
| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 15:01:50
Rigel, odmítnutí léčby je jedna věc, hledat komfortnější cesty, zvážit, co je v daný moment opravdu naprosto nutné a co nikoli, je věc jiná.
Dospělí musí být schopni se ozvat sami za sebe. Za dítě by měl být schopen právě rodič nebo jiný zákonný zástupce. |
| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 14:54:50
Mariko, jako rodič nemusím dovolit nic, co není úkon přímo a akutně zachraňující život. Když se mi ta situace nelíbí, zastavím ji, přeruším, požádám lékaře o konzultaci, co se dá udělat jinak, apod.
|
| Rigel | 156451 |
|
|
24.8.2021 14:54:48
no, dospělý tedy odjede, pokud může ( si vzpomínám na poslední operaci, kdy došlo k odumření tkáně v břiše a bolest byla obrovská i při vyšetření, ale nikam na revers odejít bych už nezvládla, i když jsem se chtěla tomu vyšetření vyhnout, protože to bylo utrpení, tak někam odejít už nešlo)
takže jako dospělý mohu odmítnout, odejít a třeba zemřít - nebo mít jiné následky ( i když technicky to nebylo proveditelné ), jako dítě bych tedy asi nemohla odmítnou léčbu a musela se podvolit . Je to lepší volba když jako dospělý mohu odejít a nechat věc vyhnít ? |
| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 14:52:59
Rigel, všechno možné, operace kýly, nesestouplých varlat, estetické operace uší, apendektomie, odstranění žlučníku, apod.
|
|
|
24.8.2021 14:48:53
malachit "představ si odběry nutné. Kde úplně nemá výběr dospělý ani pediatrický pacient. Najednou se to musí. Opět, dospělého nikdo nepacifikuje jako kus masa."
V tom souhlasím s ostatními, ta situace pro dospělého takhle nemůže nastat, pokud je příčetný a svéprávný. Prostě na to vyšetření nepůjde, nebo odejde z nemocnice bez léčby, nikoho ho nemůže nutit, když se nebude chtít léčit, tak třeba umře a je to jeho věc. Kdežto dítě je v péči rodiče, ten za něj rozhoduje, on ho tam přivedl a ono se musí podvolit. Na druhou stranu to jinak nejde, rodič musí zařídit, aby dítě bylo léčeno, nemůže ho nechat umřít jen proto, že nechce píchnout jehlou, protože to bolí a ono nechce. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.