| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Děti v nemocnici

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4494  [Dalších 4394 >>]
Rigel 156451
24.8.2021 14:48:51
no a pak nastává otázka, jak člověka dospělého, nebo skoro dospělého dobrat k tomu ,aby si nechal odebrat krev ( nebo nějaký podobný zákrok, z mého pohledu jednoduchý, bez nějakého většího nebezpečí ) Nerozporuju, že to pro někoho může být nezažitá hrůza, ale co s nimi, s takovou běžnou rutinou ? tím to nechci nijak shazovat, ale dejme tomu je fakt třeba jim tu krev fakt nabrat, nebo dren z břicha vytáhnout ( zažila jsem fakt hysterickou mladou ženu, která si po operaci dren nechtěla nechat vytáhnout ) Co pak s tím ?
Rigel 156451
24.8.2021 14:45:39
tak to jo, a co se vlastně dělá v jednodenní chirurgii ? já byla vždy jen na operaci s několikadenní hospitalizací po celkové narkoze. Byla jsem tedy i fakt značně vyřízená, sotva jsem se ploužila na hygienu, i když mě třetí den ráno po operaci ráno pustili domů ( myslím břišní operaci řezem, ne laparoskopickou )
Malachit 158409
24.8.2021 14:40:01
Mariko, vyhrožování je blbě vždycky. Je to nedůstojné, způsobuje to stres a strach není dobrý motivátor.
Malachit 158409
24.8.2021 14:39:02
Rigel, no dětem se možná něco dává dosud, aby spaly. Ale u dospělých se to plošně nedělá. Naposledy jsem byla v celkové anestezii v roce 2017 a prostě mi cosi lupli chvilku před přesunem z pokoje na sál. Nicméně třeba tady v centru ambulantní a jednodenní chirurgie se děti nepremedikují vůbec.
Marika Letní 140743
24.8.2021 14:38:34
Kat "vyhrožování by mi vadilo. ma druhou stranu v jistém věku jsem vyhrožovala taky."

To vnímám stejně. Vysvětlování je důležité, ale někdy to prostě nestačí. Sliby někdy pomohou někdy ne. Určitý nátlak je při léčbě prostě nutný. Když dítě odmítá argumenty, že je to nutné, aby se mohlo léčit, nebo má blbé vzpomínky na stejný zákrok před pár dny, co pak? ~d~
Rigel 156451
24.8.2021 14:35:42
fakt ? při první operaci v 14 letech mi uklidňovací medikaci dali už večer před operací. 15 minut před operací v dnešní době už ležím na předoperačním pokoji ( což u nás je zároveň i místnost, kde leží lidé po operaci, než je odvezou na pokoj, tu hodinku po operaci, takže ležíš před operací a vedle tebe třeba vlevo žena po hysterektomii která celou dobu hlasitě naříká , dokud nedostane silnější medikaci proti bolesti :-)) a napravo pán po nějakém zákroku, který moc nenaříká, ale viditelně se celý třese po narkoze
Marika Letní 140743
24.8.2021 14:31:37
"Na druhou stranu, nenechat si vzít krev vleže, jen v sedě mi připadá fakt trochu neotužilé :-)) v pubertálním věku. "

Tak to je zajímavé. Pokud bych nebyla hospitalizovaná, tj na lůžku a chtěli po mně, abych si z čista jasna k odběru lehla, zřejmě by mě to dost vykolejilo i jako dospělou. Protože podvědomě bych se ulekla, že jde asi o něco závažného, když stokrát známý úkon mám nejednou absolvovat neobvykle v leže. Takže docela chápu, že se mohl citlivější adolescent šprajcnout.
Malachit 158409
24.8.2021 14:30:34
Rigel, premedikace se podává až třeba čtvrt hodiny před odvozem na sál.
Marika Letní 140743
24.8.2021 14:27:18
"Jak clovek "dostane pyzamo", jakoby ztratil cast sveho lidskeho postaveni. "

To je přesný. Podvědomí prostě pracuje z obou stran.
Rigel 156451
24.8.2021 14:26:44
No, já si o uklidňovák řekla , sami nic nedali, lékař mě vyšetřil ráno po večerním akutním příjmu do nemocnice po odumření vaječníku a velké bolesti z nekrozy , vydržela jsem bolest přes noc, ale po ránu , jak mě vyšetřoval, a vykládal mi, že po operaci se uvidí, a že stáří už neodvrátím ( v 49 letech) :-) Přiznám se, že mi tekly slzy, a to ani ne tak kvůli náhlé operaci ( no, nebyla první ), spíš jak už jsem teda najednou stará :-) no a tak jsem si pak řekla o něco na uklidnění. Pomohlo. Sami by mi nedali nic.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4494  [Dalších 4394 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.