| neznámá | 91073 |
|
10.11.2020 17:04:57
Možná měli pocit, že to alternativně zvládnou doma, všechny jsem slyšely povídání o nedonošencích, které babičky "dopekly" v troubě na vatě, tak třeba se inspirovali.
Nevěřím, že by nedonošence považovali za běžného novorozence, to by museli být nesvéprávný nebo sjetý. |
| ..mira.. | 125101 |
|
10.11.2020 17:02:43
Marko, když to je těžký, ty argumentuješ proti tomu, co si myslíš, že si já myslím.
- napsala jsem jasně, že si trest podle mého názoru zaslouží, ale výši posuzovat nebudu, už v prvním příspěvku. Trest je i trest podmíněný. - ano, času měla víc, ALE tohle dítě se sice narodilo vpodstatě z minuty na minutu, ale z minuty na minutu nezemřelo, a v tomhle čase se o něj měl někdo postarat. - já o porodech doma nenapsala ani slovo, ani o svém přístupu k nim. Jako, že k porodům doma nemám zrovna pozitivní vztah, tu prezentuju dlouho, ALE tady je to bezpředmětné, paní zřejmě porodila překotně, neplánovaně a předčasně, takže to s plánovaným porodem doma má málo společného. Do naší debaty ho prosouváš ty, ne já. Hezký podvečer. |
| daba+holčička | 55689 |
|
|
10.11.2020 16:58:53
tak pokud ta žena chodila někam na kontroly, doktor jí nejspíš řekl, co dělat když se rozjede porod před termínem, po termínu...Tohle bylo jasně na záchranku - moc brzo. Kdyby brala ten domporod seriózně, měla asistentku a ta by vůbec nejezdila, rovnou by jí tu záchranku zavolala.
Já třeba rodila v Hořovicích kde to bylo jíc mother a baby friendly, ale ve 28tt jedu do Motola za rohem i kdyby mě tam přeřízli vejpůl, protože je tam špičkový neonatologický JIP. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
10.11.2020 16:44:46
mira "neštěstí, co se může stát každé z nás"
To jsem nikde nepsala, ani si to nemyslím. Jen si domnívám, že za hloupost jsou potrestaní dost, tak mi podmínka přijde adekvátní. "Před lety se nějaká matka obhajovala, ze nevěděla, že kojenec zemře, když mu místo mléka bude dávat mouku s vodou, jak jí poradila nějaká příbuzná. Dostala trest na tvrdo, myslím. Tohle mi nepřijde o nic lepší." V tom vidím rozdíl. Kojenec hned nezemřel, měla mnohem víc času to napravit. Paní pár hodin po porodu byla myslím, v jiné situaci. Nepíšu, že je to ok, ale vadí mi v ČR celkový přístup k porodům mimo porodnice (a to opravdu nejsem hrdinka domarodící). Myslím, že místo exemplárních odsuzujících příběhů v médiích by měla debata probíhat zcela jinak. |
| daba+holčička | 55689 |
|
|
10.11.2020 16:39:21
Rodit doma je fajn, ale ne ve 28 tt, dítě měl někdo minimálně vyšetřit. Ono i u domácího porodu v termínu dítě základně vyšetří asistentka, pediatr dorazí později.
Pokud vím za normální porod v termínu se považuje od 36 tt. Mojí známé vyvolali porod doktoři o měsíc dřív (špatně spočítaný termín a dítě bylo velké) a kluk sám nedýchal. Ty dva musej bejt fakt hloupí, ale přesně, vytrestali se sami. |
| ..mira.. | 125101 |
|
10.11.2020 16:38:42
Ano. Porodila, je to šok, neví, co mají dělat, nečekali to. Potud srozumitelné. Ale potom? Měli začít řešit. Jako že by měl někdo dítě zkouknout atp. Řešit. Dítě by možná žilo a oni nestali před soudem. Marko, já k tomu vic nemám a debatovat nebudu. Podle mě je to zanedbání, ne nepozornost, ne neštěstí, co se může stát každé z nás. Tohle je ignorace a nedbalost. Před lety se nějaká matka obhajovala, ze nevěděla, že kojenec zemře, když mu místo mléka bude dávat mouku s vodou, jak jí poradila nějaká příbuzná. Dostala trest na tvrdo, myslím. Tohle mi nepřijde o nic lepší.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
10.11.2020 16:34:52
Burte, jo, u některých lidí asi jo...
|
| Žžena | 83005 |
|
10.11.2020 16:34:32
Burte,
ano, je to jiné u dítěte, které je v pořádku (kde probíhají fyziologické procesy, kdy se mění krevní oběh a tok krve pupečníkem se sám zastaví tak, jak má) a dítěte, které v pořádku není. Tohle nebylo. |
| Buřt | 147593 |
|
10.11.2020 16:32:39
Jj, to neni na tebe, jen ze tohle uvazovani pak snadno vede k alibismu.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
10.11.2020 16:31:51
No Burte, však jo, vždyť to píšu...že v určitých věcech to prostě nenechám bez jištění, kdyby něco...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.