| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 37606  [Dalších 37226 >>]
Kapradina 34186
6.8.2014 13:04:13
Jejdamane,
pokud žena doma rodit chce, tak klidně - je to její právo. Určitě ví, že mohou komplikace nastat a chtěla bych věřit i tomu, že ta žena byla na takové inteligenční úrovni, že měla i promyšlený scénář, jak se zachovat, kdyby zmíněné komplikace nastaly. A věřím, že se i podle toho zachovala, když si zavolala lékařskou pomoc. Ale co už mi přijde od ní značně arogantní je podepsání reverzu po té, co se jí té pomoci dostalo.
Tady se nebavíme o tom, že by měli podobní hazardéři platit tyto lékařské služby spojené s jejich záchranou, ale o těch, kteří vědomě po té, co jim "otrne" a dostanou se z nejhoršího prchají z nemocnic pod různými výmluvymi, ač nejsou ještě kompletně zaléčeni.
Epepe 89236
6.8.2014 13:04:10
... a o který nevíš nic, než co napsali v jednom článku na Novinkách.
Nevíš, co se stalo, kdy, jak, jestli na to byla připravená, jestli měla PA, jestli měla písemné dobrozdání od Feuraysla, že může rodit doma ... nic.
Ale chytla ses na novinářskou vějičku a můžeš si pořádně zanadávat na jednu lesanu.
Epepe 89236
6.8.2014 12:55:00
No, a co když o dvacet kilometrů dál zrovna umřel člověk, který neměl zapnutý pásy?
Tvé pojetí světa je tak jednoduché ...

Jo, a jestli máme málo vrtulníků, tak ať se laskavě dokoupí. Zdravotní pojišťovny mají peněz dost.
Senedra 14756
6.8.2014 12:46:05
jejdamane, mícháš hrušky s jabkama.

U vše činností, které jsi vyjmenovala, lze zachovávat nějaké postupy, aby člověk minimalizoval možnost zranění. Kdo ty postupy nedodržuje ( jede v autě bez zaplých pásů, nedodržuje rychlost,.....), tak si koleduje o malér. Ta domarodka se z mého pohledu chovala stejně jakoby na silnici schválně nedala přednost v jízdě.

Myslím, že kdyby se objevil článek, že nějaké žena začala překotně rodit a kvůli rozvodněnému potoku se k ní nedostala sanitka, tak si každý řekne "Uf, ještě že se pro ní dostal vrtulník." Jestli ani tady nevidíš, co většině vadí, tak už nevím, jak lépe to napsat.
. . 133444
6.8.2014 12:40:05
Tak on život vůbec je dost riskantní záležitost ~d~
Epepe 89236
6.8.2014 12:35:07
Řekla bych, že 90% případů, pro které letí vrtulník, je zbytečné riskování ... ten zbytek jsou hromadné nehody vlaku, pracovní úrazy a plánované převozy.
Zbytečně riskuješ pokaždé, když lezeš do auta a to i jako spolujezdec, jdeš na výlet, nebo dokonce lezeš třeba na skály (jako ten borec o víkendu, co se odjistil, a pak se zřítil z 36 metrů ... nějak jsem neslyšela, že by si měl něco platit), když vaříš zabijačkovou polévku v prádelním hrnci a opaříš se, když pracuješ s vrtačkou, sekačkou, sbíječkou, traktorem, když strčíš ruku pod lis, atd.
To vše jsi dělat nemusel/a a zbytečně jsi riskoval/a.
susu. 129001
6.8.2014 12:34:29
No jo, ono ti doktoři všechno kazí.:-) Možná by místo doktorů měly být asistentky i na děti, určitě by to bylo lepší. :-)

Musím jít.
Saamajna 115449
6.8.2014 12:34:13
Jee, Aido, to jsme na tom stejne.

Pro me:
prvni porod v porodnici uplnej horor.
Prestoze jsem uz BYLA na sale, silely (byly to samy zensky), ze vykrvacim.
Pevne prirostla placenta...

Predtim dite vyrvany zvonem na druhej pokus a ja roztrzeni IV° (a to po nastrihu).
Predtim me marne zkousely znecitlivet tak dlouho, az se dite samo posunulo do stredu, takze kdyz konecne chtely pristoupit k uplne narkoze, bylo na to uz pozde.

Druhej porod mi pak moje porodni baba v nemocnici zakazala, resp. dala na vybranou - bud hezkej planovanej CS 14 dni pred terminem nebo rodit doma.
Az do konce jsem se mohla rozhodnout, kdykoliv bych chtela do nemocnice, jely bychom.

Kvuli te placente pri prvnim porodu jsme uz krvaceni ocekavaly a pripravily se na tu moznost: otestovane nasim autem 3 minuty k vytahu v nemocnici, auto pred porodem preparovany na transport vleze.
A bylo to presne tak.
Porod doma byl do vody uplne v pohode bez jedine trhlinky.
Potom ale neodloucena placenta a pak desny krvaceni.
Takze PA zahlasila nemocnici do telefonu "Jedeme k Vam, at je doktorka na sale!"
Ta jela s nami nahoru ve vytahu (mela pohotovost doma, tahle nemocnici je v noci bez pritomnosti gynekologu) - to jsem jeste byla pri vedomi...~;)

Udelala bych to dnes uplne stejne.
Mozna bych odmitla tu oxy injekci od PA jeste u nas doma, neb to sileny krvaceni nastoupilo az po ni...

Nevim, proc se trva na odlouceni placenty do 20 minut.
Vi to tady nekdo?
Jedna moje starsi kamaradka porodila v roce 1964 v noci a placenta z ni vysla az asi za 8 hodin, vse v porodnici v Bonnu.
Jarmilka. 136465
6.8.2014 12:33:26
Připojištění je blbost, domrodky ušetří víc pojišťovně za porod doma i když se občas uhradí vrtulník. Takže leda nechat je zaplatit lékařskou péči nebo bo pojištění, ale těm, které neutratí 20 000 za porod v nemocnici, je dát na ruku :-) vsaď se, že by bylo vyplaceno víc než by byly ceny akutních zásahů u domporodů :-)

To, že rodit doma bez asistence PA a navíc po prvním komplikovaném porodu, je nezodpovědné, je druhá věc.
susu. 129001
6.8.2014 12:31:59
No, špatný nápad to není. Aspoň by si někteří zvážili svůj počet dětí.~:-D
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 37606  [Dalších 37226 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.