| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 37606  [Dalších 37186 >>]
Grainne 67561
6.8.2014 11:46:25
Tak ja jsem se v prvni rade zamyslela nad vyznenim, nepochybne zamernym, cele zpravy.

To nebyla informace, ale vyzva k odsouzeni s naprosto presnym vyznacenim toho, co mame odsoudit. V takovem podani to pochopitelne vyvola vasnive debaty, vsichni zoravh prectou, vsichni budou mit potrebu se vyjadfit, nekteri zviditelnit...co vic si novinar muze prat.

Ve skutcnosti se nestalo nic zavadneho, nikdo nic nepodcenil a necekal, jestli se stav neupravi sam od sebe, nijdo njc nezvoral pri zachranovani, dobra prace, zena i dite v poradku.

Jen lidi zase naskakali na vejicku stadne podlehli navodu k odsouzeni.....presne dle navodu, ani milimetr stranou. Kritika opravdu jen kopiruje navod.
ChemicalJane + 4 86738
6.8.2014 11:35:45
po nehodě - viník nehody (v případě že má řádné pojištění, tak to jde logicky z toho), totéž sporty - platí to viník, pokudje pojištěn, tak z pojistky... další už nevím, cos psala, to už je pak ymsím z veřejného zdrav. pojištění.

částky za vrtulník nejsou úplně zanedbatelné, ta žena vědomě riskovala, problémy měla už při prvním porodu, riskuje to znovu a znovu má problémy... ano, v tomto případě bych ji to nechala zaplatit. Velké krvácení mohlo samozřejmě nastat i po porodu v porodnici, ale tam by zasáhli za A dřív, za B by se nemusel řešit výjezd sanity a vzlet vrtulníku. Tomu prostě šlo zabránit.

na druhou stranu - v TV říkali (beru to s velikou rezervou!!!), že je navštíví sociálka, jesti je o děti dobře postaráno - to jako proč do toho bude šťourat sociálka? kvůli tomu, že se matka rozhodla rodit doma a nějak to nevychytala?
Epepe 89236
6.8.2014 11:30:38
A kdybych neporodila normálně, tak by pravdu neměli a znamenalo by to, že se jejich doporučení nemají brát vážně? Tudíž, pokud, dle vaší představy, žena z Beskyd svůj porod nekonzultovala, tak se vlastně zachovala správně? ~:-D
Mlada 36824
6.8.2014 11:28:23
mandelinko, nějak nechápu, co se snažíš diskuzí s Jejdamane dokázat.
susu. 129001
6.8.2014 11:19:23
"Které srdeční choroby se demonstrují třetí den života?"

U dcery mě opravdu asi po 3 dnech informovali o neuzavření srdečních přepážek, dělali další vyšetření a začali nás sledovat.
Epepe 89236
6.8.2014 11:19:22
To je příliš osobní otázka, dost už, že jsem tu zveřejnila průběh prvního porodu. A hlavně to nemá souvislost, psala jsem jen, co mi lékaři doporučili. Možná sis už všimla, že nepatřím k těm, kteří považují veřejnou internetovou diskuzi za bezpečné místo.
Ale můžu ti říct, že jsem rodila v porodnici, v podstatě ambulantně a odešla jsem bez potíží na reverz, což byla jen oficialita.

Epepe 89236
6.8.2014 11:10:48
A hlavně, že tu nejde o argumenty, je vidět hlavně na tom, že tahle historka je naopak argument PRO domácí porody.
Protože hlavní připomínka odpůrců PD je taková, že rodičkám a dětem nelze zajistit odpovídající lékařskou péči. A na tomto příkladu vidíme, že to rodičkám zajistit lze. :-)

(To, zda dospělá a za sebe a své děti odpovědná žena, se pak rozhodne lékařskou péči odmítnout, je úplně jiná otázka a samozřejmě má na to plné právo.)
Epepe 89236
6.8.2014 11:00:26
Kapradino, nechápu. Jako jak "kam volat"?
Nejspíš volala 155, to by snad napadlo každýho v podobné situaci.
Nerozumím, co se tím snažíš říct.

Celá tahle implikace je úplně směšná, nikdo nevíme, jak to bylo. Mně ti vaši zbožňovaní lékaři řekli, že můžu klidně po prvním komplikovaném porodu rodit přirozeně a bez potíží, neměla jsem od nich žádná další vyšetření, žádné pokyny, jak postupovat. Řekli mi to tak i v Podolí, kde je snad u nás nejvyšší standard porodnické péče a ani tam neměli problém dokonce ani s ambulantním porodem po prvním CS. Naopak mi bylo řečeno, že je trend snižovat počet zásahů a je trend po prvním akutním CS doporučovat porod vaginální, takže - mám-li to říct přímo, jste sto let za opicema.
Dokonce i ta lékařská věda se ubírá jiným směrem, než vaše myšlení. A nebojím se říct, že to vaše myšlení je založeno na předsudcích, domněnkách a šovinismu.
Markéta 121171
6.8.2014 10:54:05
Odběr krve na screeening ti klidně může udělat pediatr - u staršího syna jsme odcházeli přesně 72 hodin po porodu, nestihli ho v porodnici udělat.

Které srdeční choroby se demonstrují třetí den života?

Podpora kojení u prvorodiček - čím se to v nemocnici podpoří?

Vyšetření kyčlí - nedělali ani jednomu mému synovi v porodnici, taktéž vyšetření sluchu.

. . 133444
6.8.2014 10:40:19
No a nebyla ten druhý den už víceméně v pořádku? na mě to působí z těch zpráv tak, že po porodu potřebovala rychlou lékařskou pomoc, transfúzi atd. (nevím co všechno, nepíšou...), ale druhý den už ne.
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 37606  [Dalších 37186 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.