| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 37606  [Dalších 37026 >>]
Šešule 94264
28.8.2013 20:23:47
Jedna ženská z mýho okolí takhle doma porodila. Dvakrát ji poslali domů, že ještě nerodí.
Mlada 36824
28.8.2013 20:22:03
"Stěžovatelka v ústavní stížnosti navrhovala odklad vykonatelnosti napadených rozhodnutí ve výroku ukládajícím zákaz činnosti a v adhézním výroku. Ústavní soud, s ohledem na závažnost posuzované věci, která klade do příčinné souvislosti tvrzené porušení povinnosti stěžovatelky a později úmrtí novorozence, nepovažoval za adekvátní tomuto návrhu vyhovět již v průběhu řízení o ústavní stížnosti."

Podtrhuji slova "již v průběhu řízení o ústavní stížnosti".

ÚS zrušil usnesení nižších soudů celá, vyhověl ve všech napadnutých bodech.
withep 93862
28.8.2013 19:28:00
Já nikam neodešla, nemám čas být ani tady ani tam ~:-D. Kdyžtak mi napiš na mail pod nickem a já ti to vyprávění pošlu :-) Nebo, nepsala jsi mi už někdy?
.kili. 125672
28.8.2013 18:31:13
" si nějak neuvědomujem, že porod je riskantní záležitost, u které jeden nebo druhej účastník můžou umřít. I bez toho, aby někdo dělal chyby"

to si nemyslím. SPíše bych řekl, že takového uvědomění je dost. Spíše jde o způsob určení toho správného/chybného postupu, o určení kompetencí a odpovědností (viz jak jsme si jinde psali např. i takové věci, jakou je určení kriterií pro možnost či vhodnost plánovaného porodu doma). IK vypovídala (jak sama v médiích uvedla) o způsobu resuscitace novorozence jako p zásadně chybném. ÚS zrušil rozsudky obecných soudů z jiného důvodu a nijak překvapivě. Otázka je, jak se obecné soudy vypořádají s nedostatky, které zavdaly zrušení rozhodnutí obecných soudů. ÚS nevyhověl návrhu stěžovatelky na odklad vykonatelnosti napadených rozhodnutí ve výroku ukládajícím zákaz činnosti a v adhézním výroku.
Princezna Leia 101931
28.8.2013 18:30:40
Withep, mám v plánu ještě dva fakánky. Je to naprosto úžasný a nechápu, proč první dcerka byla tak dlouho jedináček (ale chápu, nejrůznějšími životními okolnostmi se tak stalo).

Do deníku nemám přístup, odešly jste jinam a já nechci věnovat tolik času někde na jiném serveru... Mně se fenomén Rodiny strašně líbí, ale chápu, že to tu není moc uživatelsky přátelské prostředí - nějak nám administrátoři zaspali dobu, zdá se. Zrovna se rozčiluju v "Knize přání a stížností".
Líza 17721
28.8.2013 18:24:09
Slupko, já to taky nevím. Ale změna nálezu během několika hodin je normální věc. Nejsme zvyklí na to myslet. A nemusí se to týkat jen porodu, ale celého těhotenství.
Je možné, že kdyby byla ta paní dřív v porodnici, mohli jí pomoct, je taky možné, že ne. Já to z toho článku nepoznám.
Napadá mě moje příbuzná, která dojela do porodnice s tím, že rodí, porodníci ji poslali domů (ona skoro ani žádný příznaky neměla, jen silnej pocit, že to na ni jde, kterej neuměla blíž popsat). Jen tak tak to stihla autem domů a zpět, pak to byl překotnej porod, kterej jen se štěstím neskončil v taxíku, ale až na sále.
Kdekdo tady z toho serveru zažil dopolední kontrolu porodníkem - to ještě nebude - a večer bylo dítě na světě.
Kdekdo taky zažil, že přijel do porodnice, ale ještě nebylo jasné, zda se to skutečně rozbíhá, a poslali ho domů.
Proto jsem opatrná s tím tvrzením, že za to může vyjádření porodní asistentky, že je ještě brzo - takových vyjádření slyší rodičky i v porodnicích spousty, a vracejí se domů.
withep 93862
28.8.2013 18:20:07
Leio, jdi do toho, tři děti, to je takové optimální minimum ~;). Ty čachry kolem dosupnosti porodní péče by mě ale asi taky odradily, jsem ráda, že jsem stihla odrodit, než lapli i tu mou PA. O svém třetím porodu jsem psala podrobně v deníku na březnu, jestli tam máš přístup.
. . 133444
28.8.2013 18:18:54
Ok, je to šikana domácích porodů a PA. Já jen jako zcela nezúčastněný pozorovatel (ve věci domácích porodů nemám utvořený jednoznačný názor) jsem měla z té zprávy o ZŠ dojem, že se prostě ten přesun k přístrojům v nemocnici, kde by situaci miminka SNAD lépe zmonitorovali a včas konali, uskutečnil pozdě díky jejímu ubezpečení, že mamina plaší. Možná je to proto, že je to napsané tendenčně a proto to tak vnímám...
Líza 17721
28.8.2013 18:14:28
Slupko, ona to nemusí být ničí vina. V tý naší bezpečný a přetechnizovaný době si nějak neuvědomujem, že porod je riskantní záležitost, u které jeden nebo druhej účastník můžou umřít. I bez toho, aby někdo dělal chyby. Můžeš mít dobrej nález a všechno může být v pořádku, během několika hodin se to může změnit.
Rozdíl je dost možná jen v tom, že kdyby ji vyšetřil a domů odeslal lékař, pravděpodobně by to žádný znalec nezpochybnil.
Princezna Leia 101931
28.8.2013 18:12:13
Omlouvám se za překlepy a chyby v textu. Vidím je.

~8~

(Budiž mi omluvou, že kojím a současně řeším mailovou komunikaci a píši sem.)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 37606  [Dalších 37026 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.