| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Šikana

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 8903  [Dalších 8803 >>]
KoproFka 76193
3.8.2021 18:49:33
Tyjo Yuki, jako bych cetla sebe!!
Taky jsem pred par měsíci trénovala s mrnavkou, 2.tr., pred zrcadlem jak rikat ne... ona je tedy myslim hodně oblibena, ale strašně hodná a lehce introvertni... vždycky se snazi každému vyhovět, a to i na vlastní úkor... a pak ji to mrzi a doma je smutna...

Yuki 00,03,07 49504
3.8.2021 17:51:46
Ropucho, zakladatelka píše, že šlo o 3., Možná už 2. Třídu.
Tak malý dítě ještě nepobere, že si to nemá nechat líbit, zvlášť jestli je to kamarádka, jestli jsou dvě proti jedné, je to změna situace, kdy nevidí důvod té změny a navíc je zvyklá na jiný oslovování a jednání.
O deset let později je to jiný.
Ale tak malý děti se neumí bránit.
Pamatuju s nekstarším situaci ve školce, kdy jsme trénovali na plyšákách, jak říct NE. Jak si postěžovat učitelce, jak začít rozhovor. Prostě to neuměl a potřeboval se to naučit.
Yuki 00,03,07 49504
3.8.2021 17:38:31
Kat, ale o tom to je. Pokud se někdo necítí dobře a tato situace příjemná určitě nebyla, pak je vhodný to řešit a dítěti z toho pomoct.
Konkrétně tady bych ale teď nedělala vůbec nic, protože se mění kolektiv, tam je prostor pro úplně nový vztahy a tak bych jen dohlížela na spokojenost a byla ve střehu, ale bez zásahů.
To až kdyby se těm problém měl přenést a dort bylo zase nespokojený.
Ropucha + 2 120300
3.8.2021 17:04:35
Já moc nerozumím, proč a v jakém kontextu ty vulgarity psaly.
Byly to kamarádky, které spolu chodily ven, navštěvovaly se?
Dcera stála o jejich společnost?
Ta slova jí psaly ve zlém, nebo jako nějakou provokaci, jako nejapnou legraci, nebo co to mělo znamenat? Víš to?
Vedle toho spolu stále kamarádily, nebo měly konflikty?
Jestli to bylo myšlené zle, s cílem ublížit, tak asi není třeba litovat, že takové děti už nepatří mezi kamarády.
Jestli to byla jen hloupost, měla jsi možná před vlastním zásahem dceři vysvětlit, že toto si nemusí nechat líbit, pokud jí to nepřipadá zábavné, a ohradit se sama. A promyslet sama, jestli se chce s těmito dívkami přátelit.
Píšeš, že nový školní rok začne v jiném složení, to je příležitost pro dceru srovnat si v hlavě, jaké děti stojí za kamarádství a jaké chování chce tolerovat. Uvidíte, jak se to bude v nové třídě vyvíjet, teď asi nic nevyřešíš.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.8.2021 15:45:28
balbíno, proto říkám, že taky musíš umět vyhodnotit, že to není tvoje chyba...
a že je dobré se to naučit...
když mě manžel pošle do hajzlu, může to být proto, že je ve stresu, není mu dobře a ujel - a je to jeho chyba, že se neovládl (a měl by se omluvit)... ale taky to může být proto, že se já chovám jako kráva (není mi dobře, jsem ve stresu, naštvaná, vylévám si na něm zlost a ani si to neuvědomím) a v tu chvíli bych si měla uvědomit, že je to moje chyba a omluvím se já...
Balbína 99798
3.8.2021 15:34:28
rozumim ti. Ale vetsinou opravdu neni chyba u sikanovaneho nebo u toho, na koho druhy rve a je na nej hnusny. Krasny priklad manzelskych dvojic. Ja tedy za "chybu" nepovazuju to, ze jsem hodna a dobracka a proto si na me kazdy troufne. A nebo to, ze mozna jsem neco rekla spatnym tonem a proto ten druhy pak muze na me rvat TY KRAVO JEDNA.
Nebo mela jsem byt radsi ticho a nechat si libit drobne rypani. Kdybych se neozvala (moje chyba), nerval by pak na me. Prvne kazdy hleda chybu u sebe ale ve vetsine pripadu je chyba jinde.
Nelze generalizovat samozrejme.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.8.2021 15:30:25
"Zajimave je, ze "poskozeni" hledaji chybu casto u sebe. Rikam si proc?"

balbíno, hledat nejdřív chybu u sebe je podle mne správně, jen bych se měla umět taky uklidnit a dokázat si přiznat, že jsem žádnou chybu neudělala a taky to přijmout...
a do budoucna mohu měnit opět jen svoje chování - buď se situaci vyhnout, nebo se na ni naučit reagovat, případně se naučit z ní neobviňovat... okolí nemůžeš změnit, taková je realita ~d~
teda ono se změní i to okolí, ale zase jen vlivem tvé změny
Balbína 99798
3.8.2021 15:25:56
jeste bych dodala, ze v pripade sikany ve skole se doporucuje nechat jednat skolu. Pokud jedna rodic, casto se vice pokazi vztahy.
Ale moje zkusenost (zacinajici sikana v prvni tride) byla takova, ze jsem okamzite kontaktovala maminku druhe holcicky (znaly jsme se). Situaci jsme rozebrali, vztahy pak tedy dost ochladly, ale sikana skoncila. Dceri se neskutecne ulevilo, byla v pasti a nevedela, jak z ni. Pani ucitelku jsem informovala. Ona zrovna byla typ, ze by nevyresila.
Balbína 99798
3.8.2021 15:20:10
Zajimave je, ze "poskozeni" hledaji chybu casto u sebe. Rikam si proc? (ale taky to delam). Kdyz narazis na hajzlika, ktery umi zmanipulovat okoli, nekdy se s tim tezko co udela. Rozhodne jsi udelala dobre, ze jsi zasahla. Nemusi byt vsichni kamaradi, ale toto uz byla sikana, v tom virtualnim svete je to zle a rychle se zvrhava. Pokud by situace nevypadala dobre ve skole (ted uplne nevim s kterou holcickou bude a s kterou nebude pokracovat), urcite informovat ucitelku a resit. Je dobre zastavit hned v pocatku. Je to dobre pro obe strany i pro stranu "hajzlika", i tam je dobre ukazat stopku.
Drzim palce!!!!
K_at 121378
3.8.2021 15:16:57
Jenovéfa, myslím, že to hrozně prožíváš. Neúměrně. Ta situace nebyla příjemná. A není milé chodit do třídy, kde je taková atmosféra. To je jasný. Ale zase nevíš, jaké signály vysílá tvá dcera, jak ji ostatní "čtou". Moje dcera vnímá odjakživa všechno z poloviny prázdné, prostě vnímá nezdary. Navíc působí často tak, že o společnost nestojí. Což není pravda. Každopádně se naučí bránit, nebo to mít na háku. Je zbytečný se babrat v nějakém "kdo za to může".
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 8903  [Dalších 8803 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.