| Marta Malinová | 156004 |
|
3.8.2021 15:05:28
Nebyla bych si jistá s tím, že na gymplu to bude lepší. Dcera vyjímečně nadaná měla na základce jen trochu problémy s kolektivem, ale protože ji to moc netížilo a své kamarády měla, tak nad tím mávla rukou. Dostala se na “elitní” gympl (4letý) a tam to teprve začalo. Dokud se neudělal žebříček úspěšnosti, tak byl klid. Z mého pohledu nahnat nejlepší z nejlepších a začít je hodnotit není dobrý nápad. Nevím jestli to byla souhra kolektivu, nebo jeden velící člověk, ale řeknu, že chytré děti umí ublížit víc jak blbec. Nevím co pomůže, ale dcera neodešla, je hodně silná osobnost, ale byly dny, kdy to na ni bylo moc. Já osobně bych změnila školu, protože jestli to trvá tak dlouho, a vedou to holky, tak to s věkem bude ještě horší. Neteř šikanovaly holky cca 11-12 let a to bylo něco. Škola to svým zásahem ještě vystupňovala, promlouva s rodiči nebyla nic platná. Nikdo nechtěl přiznat, že by takové její dítě bylo. Už je neteř rok jinde a je spokojená.
|
| jenovéfa7 | 143349 |
|
|
3.8.2021 14:29:59
Mladé ano a taky teď v páté bych to neřešila, ale 2. Třída, teď mi dcera řekla, že to bylo dokonce v 2. Třídě a to se mi zdá fakt brzy..
|
| Persepolis | 107413 |
|
|
3.8.2021 14:25:41
Když jsem slyšela, jak se někdy holčičky oslovují, tak si říkám, jestli slovo p..a nebo k...a vůbec považují za nadávku.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.8.2021 14:11:21
Kolikrát jsem slyšela, jak se mladé dívky oslovují p**o nebo k**o jako běžné oslovení. V normální debatě, nehádali se ani nenadávaly, něco jako když si kluci říkaj vole. Fakt hrůza.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
3.8.2021 13:39:18
a pozor, nemůžeš čekat nějaký vděk za jídlo (jakékoliv) ze strany dětí... ony tohle často vnímají úplně jinak než dospělí a fakt nabídnutá pizza nevyzdvihne v jejich očích dítě hostitelky...
btw ty nadávky vlastně ani nemusely moc znamenat, pokud si je holky psaly na whatsappu... kolik puberťaček a bohužel i postpubertálních holek se oslovuje podobně - často může jít i jen o nepochopení ze strany dětí (přijde jim to cool) a představa, že se jim dospělák "naboural" do "soukromé" konverzace je vždycky problematická, asi jako bys poslouchala za dveřma tajného bunkru... (čímž neobhajuju nadávání mezi dětmi, jen taková malá vsuvka k zamyšlení) |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
3.8.2021 13:33:47
no za mne hledáš chybu marně... holky si prostě nebyly "souzeny" - nejsou na stejné vlně, přátelství by jim stejně nevydrželo, možná by se kamarádily za cenu ústupků ze strany tvé dcery - což není o co stát, ne?
jak už padlo, s věkem se začne u dětí už rozlišovat víc, co je spojuje, zrovna intelekt pak je poměrně důležitá věc... a jasně, může na soc. sítě koukat smutně, otázka je, jestli by skutečně chtěla být součástí toho, co vidí nebo jen vzpomíná na to, co bylo (původně) pěkné a je jí líto, že to zmizelo... jediná rada (podle mne) je povzbuzovat sebevědomí, aby dokázala sebe sama ohodnotit a hledala si pak kamarádky na podobné úrovni... kolik "hodných, chytrých" dětí už spadlo do špatných partiček? obvykle je to ze snahy udržet si kamarády za každou cenu... |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
3.8.2021 13:20:04
Chytrá, hodná, nebrání se, ideální cíl
Ale neboj, vyroste z toho, pokud bude mít možnost zapadnout do nějaké dobré party. |
| jenovéfa7 | 143349 |
|
|
3.8.2021 13:18:10
Děkuji, umím rozpoznat hrubé nadávky a rohle byly..je nejmladší, menší vzrůstově než ostatní, jestli proto si myslí, že jí můžou ubližovat.. nevím
![]() |
|
|
3.8.2021 13:18:03
Ty si snad myslíš, že u takových dětí můžeš čekat nějaký vděk nebo chování za něco, to fakt ne, využít, někdy i zneužít dobrotu jiných, ale když skončí přímý dohled, všechno je jinak.
|
|
|
3.8.2021 13:16:31
V tomto věku už je důležitý i to, jak se učí, malí jsou schopni si spolu hrát bez ohledu na to, jak je baví a učení, čím budou starší, tím víc se kamarádí podle výsledků ve škole, i když to může mrzet, je to tak
Neříkám, že je to stoprocentní, ale pokud mají na výběr, často to tak skončí. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.