| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Pes

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 32653  [Dalších 32503 >>]
neznámá 91073
16.1.2024 14:08:16
Tak předpokládám, že ji Cimbur nenechá čůrat pod sebe a fenka má přístup ven.

Já jsem spíš v šoku, že fence už je 11, si pamatuji jak se tady řešila jako malé šŤěňátko a on už senior.~e~
Lúthien 119741
16.1.2024 14:04:57
Fern, obvykle s tebou nesouhlasím, ale tohle je bohužel smutné...nechat psa 10 hodin je opravdu moc. Takhle bych psa nenechala, pokud nemůžu přijít, zajištuji venčení jinak...

Je to starší pejsek a potřebuje venčit častěji. Tohle je fakt trápení.

Nechci se do tebe pouštět, jen to prosím vzhledem k psovi uvažte a zkuste logistiku i s dětma pořešit, už nejsou malí a mohou se zapojit, ty máš náročné povolání...
Fern 155759
16.1.2024 13:59:17
Cimbur,tvuj chlap by teda zaslouzil povesit za koule do pruvanu a ty na tom mas taky svuj podil jako svepravna osoba - do takivych podminek poridit chudaka zvire! Meli by vas zavirat denne na 10hod nekam do kumbalu! - jeste se pamatuju,jak si tady o tom psala,ze bez veskere domluvy poridil domu dobrmana,ktery pak tebe vencil po okoli.

Chudak pes.

A co decka,nemaji o psa zadny zajem ho alespin pustit na zahradu,jak prijdou ze skol? Nevykladej ze nikdo nechodi driv jak po 10 hodinach dom.

A ze se nad timto zverstvem,co tady tahle MUDRa (?!) tak lehce napise,ani nikdo nepozastavi.Granule jsou tu az posl.problem.
neznámá 91073
16.1.2024 13:29:46
Já Fortify vůbec neznám, je to let, co jsem vybírala granule. ALe dle toho, co jsem během chvilky vykoukala mi přijdou jako normální lepší průměr, pokud na tom psi prospívají, proč ne.
Ty rozdíly mezi kvalitními granulemi jsou celkem malé, někde jsem četla, že majitelé psů se dělí na dvě skupiny, jedna neustále řeší každé procento masa v granulích a ta druhá jednoduše krmí masem.
Popravdě si myslím, že když Cimbur vybere nějaké holistické granule neprohloupí, ale pro psa bude lepší, když mu prostě do misky přihodí kus masa a klidně nechá stávající granule, pokud teda nekrmí tou nejhorší řadou.

Lúthien 119741
16.1.2024 13:13:59
26% masa je 26% - což je jaksi jedno, z čeho ho získají, protože do složení se uvádí kolik tam reálně těch procent je.

Plus tedy neuvádí u ostatních produktů jejich poměry...kolik je tam % čeho - kvalitní granule uvedou u každého, v jakém množství se nachází.

Tohle je třeba složení u FITMIN granulí:
Maso (50 % hovězí maso čerstvé, 20,4 % hovězí maso sušené, 3 % vepřová játra), farmářské brambory, hrášek 15,5 %, drůbeží tuk, řepná vláknina, lněné semínko, špenát 2 %, pivovarské kvasnice, za studena lisovaný olej z norských lososů (ošetřen tokoferoly), jablka 1 %, bylinný komplex 1 % (nať kopřivy dvoudomé a meduňky lékařské, lístky smetánky lékařské 0,23 %, květy heřmánku pravého a lípy srdčité), vojtěška 1 %, minerální látky, dýně 0,5 %, houba shiitake 0,4 %, kořen čekanky, brusinka 0,1 %, semeno ostropestřece mariánského, glukosamin, juka, chondroitin-sulfát, komplex přírodních antioxidantů.

Tady není o čem diskutovat, s Fortify se opravdu nedá srovnat.... ~;)
neznámá 91073
16.1.2024 13:04:05
Tak musíš koukat jaké to maso je, tady je dehydrované, takže celkem velké procento, musíš si uvědomit, že čerstvé maso obsahuje asi 80% vody.
Kolikrát garanule mají vysoký podíl masa, ale uvedené v čerstvé stavu, takže tak trošku podvod na kupujícího.

TEĎ koukám na Wolfsblut, sice 56% masa, ale 26% čerstvého a 9%tuku. COž vypadá na první pohled hezky, ale v reálu mají cca lehce přes 3O% dehydrovaného masa, takže oproti Fortify to není až tak velký rozdíl.
Lúthien 119741
16.1.2024 12:43:08
Ono totiž s veterináři je to občas jako s doktory - chodí za nimi prodejci/dodavatelé krmiv či léků a nabízí bonusy za prodej ~;)

Já fakt koukala na to složení jejich krmiva a to je ještě horší než v supermarketu....na prvním místě je třeba rýže, pak 24% masa a zbytek....

Koupili byste si šunku s obsahem masa nižší jak 50% ?
Lúthien 119741
16.1.2024 12:37:24
Nic ve zlém, ale tak jsem se koukla na Fortify krmivo a za mě tedy, pokud nemusím psovi nasadit speciální dietu kvůli nějakému důvodu - nebrat.

Granule Fortify Adult - střední a velká plemena, zadala jsem pro seniora...

Složení : kuřecí dehydrované maso (26 %), rýže, kukuřice, drůbeží tuk, bramborový protein, lněné semeno, rostlinná vláknina, kokosový olej, rybí tuk, kvasnice (zdroj MOS), čekankový inulín (zdroj FOS), semeno ostropestřce, semena Chia, doplňkové látky (vitaminy, stopové prvky, aminokyseliny).

To je úplný eror, ty granule mají minimum masa a to ne ještě z čerstvého, ale jen dehdyratované - 26%...bída.

Opravdu to chce číst složení, člověk se doví hodně zajímavých věcí.... :-)

Despi 158359
16.1.2024 12:32:33
My pouzivame Fortify.
Jsou jen u veterinářů.
Kvalita skvělá. Je to vidět na zviratech třeba v době nemoci. Ze hned nesklouznou do podvýzivy. Což je u zvířat běžné když prestanou žrát, ze rychle zhubnou, když nemají kde brát.
A mají z toho luxusní srst . Jak po kondicioneru. ~:-D
Bezlepkové.
Lúthien 119741
16.1.2024 12:28:08
z dalších dobrých značek - MARP, Fitmin - tady je dost dobrá cena poměr kvalita/cena za kg, nejsou špatné i Primordial.

Jen prosím opatrně s přechodem na nové granule, nejlépe pomalu přimíchávat do starých a postupně, a´t jí nerozhodíte zažívání.

a taky doplňky, jak psal někdo přede mnou - olej na granule - lososový, ostropestřec, lněný....tím jí trochu ochutíš a taky dodáš do těla výživu.

Pokud je fenka spíš podvyživená, svědčí to o tom, že granule jí nesedí a má velkou spotřebu + odpad - chodí častěji na velkou? ale to může být i věkem....~;)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 32653  [Dalších 32503 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.